Jump to content
Dogomania

Kropka-od szczeniaka w schronisku. Straciła wzrok. Święta spedzi w nowym domu!!! :)

Recommended Posts

• Replies 248
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dlaczego schronisko odbiera jej szanse na poprawę losu? Przecież ona wcale nie jest stara.
Dziewczyny musimy coś wykombinować. Nie możemy jej tam zostawić. Ona tej zimy nie przezyje.
Biedny Pluto.
Kropeczko a ty nadal samotna, głodna, zagubiona...:(

Posted

no niby można powiedzieć że to DS ale ktoś dzwonił z dogo i wiedzą że ma jechać do hoteliku i też taka prawda że na dogo może wejść każdy i przeczytać że to płatny DT czy jakiś hotelik, tak samo moze tu wejść kierownik i przeczytać watkek :(

Posted

Ale w sumie to nie powinno interesować kierownika o tym czy ktoś co miesiąc bedzie płacił za psa ale tylko zeby miał dobrze :)
Moge też napisać Ano do Pani Oli i ona na pewno by pogadała z kierownikiem o tym tylko by było trzeba mieć kase na transport i hotelik.
Ale nie może być sytuacji że ktoś już nie będzie mógł płacić i Kropka wróci do schronu, bo jak wróci z ciepłego na zimne to nie przeżyje!

Posted

Z Kropeczki stał się chudy przecinek :(
Bardzo wynędzniała bo nie może dostać się do jedzenia :(
Dziś włożyłam do jej budy koc więc będzie jej cieplej i dałam trochę puszki i jogurty, które lubi:)

Posted

[quote name='Bjuta']Jakie tam macie hoteliki w pobliżu?[/QUOTE]
NO ale hotelik odpada przeciez podobno:(...cioteczka Kama prosila o ogloszenia dla Kropeczki..to kosztuje 40 zł..moze w takim razie zamiast ogloszen zostawic to 40 zl jaka jednorazowa wplata dla suni???Bo czy aby ogloszenia maja sens???

Posted

[quote name='Bjuta']Jak nie hotelik, to zastrzyk... Na co ona ma tam czekać w ciemności... Przecież żaden DS się nie znajdzie.[/QUOTE]
Ja rtow eim Bjutko..ale chyba coś trzeba "inaczej "pomyslec...chcoziaz szzcerze mwiac dziwie sie, bo Kubus pojechal bez problemow na drugi koniec Polski..na DT platny..schronisko nie ponosi zadnych kosztow..my sie o wszystko troszczymy...i jest wszystko ok...nie wiem wiec dlaczego taki obrot spraw, tym bardziej, ze idzie zima:(..takie psy tam nie maja szans:(:(....a znalezieni DS czy bezplatnego DT graniczy z cudem...:( Moze zadzwonic i poprosi kierownika po prostu???Zwyczajnie, po ludzku poprosic...???Powolac sie na Kubusia u Donki- ze jest dobrze, pies szczesliwy i z dziadziusia na skraju TM zrobil sie facet z krwi i kosci, radosny, zwawy....tak niewiele trzeba tym psiakom...moze pojdziemy na taki sposob- czyli po prosbie...??:(

Posted

Idą straszne mrozy....dla Edusia i Kropki to moze byc zabójczy czas...:(...BJutko..zadzwonilabys do tego kierownika???Bo jesli On sie zgodzi latwiej nam bedzie...pytalam o to 40 zł- wolicie oglaszac, czy jednorazowa wplate????
Mieksce znajdziemy...tylko zgoda potrzebna...

Posted

kierownik nie wie że kuba jest w Dt bo inaczej by sie niezgodził, ja powiedziałam że to DS,
osoby które go zawoziły do tego DT wróciły ze zła opinią o nim i np.toz wie że kuba jest wDT od tych osób co go zwawoziły i miałam kilka telefonów czy aby napewno ma dobrze i jak nie to po niego pojadą, ciągle sie martwią że zabraknie kasy i dT go odda do innego schronu...

Posted

ana666 napisał(a):
kierownik nie wie że kuba jest w Dt bo inaczej by sie niezgodził, ja powiedziałam że to DS,
osoby które go zawoziły do tego DT wróciły ze zła opinią o nim i np.toz wie że kuba jest wDT od tych osób co go zwawoziły i miałam kilka telefonów czy aby napewno ma dobrze i jak nie to po niego pojadą, ciągle sie martwią że zabraknie kasy i dT go odda do innego schronu...
kTO SIE MARTWI aNIU????Przeciez tam deklaruja osoby dorosle i odpoiwedzialne- i nie ma takiej opcji zeby Kuba wrocil do schronu....chyba ze bylby jakis tfu tfu- kataklizm....no jak moze tak byc??Przeciez to nie pierwszy pies i nie ostatni..w schronie juz prawei odchodzil a u Donki co ??odmlodnial , jest szcesliwy...moglby miec lepiej????ZAdko zdarzaja sie takie domowe DT...sa na dogo- oczywiscie, ale mało a te co są, sa zapsione "po pachy".....NIE MA OPCJI ZE PIES WROCI DO SCHRONU w normalnych okolicznosciach/..gdyby zabraklo pieniedzy- wykopiemy je spod ziemi.....Mam tyle psow w DT...ja nie rozumiem takiego myslenia..czyli lepiej niech umiera w schronie, bo sie boimy ze ludzie moga kiedys sie wykruszyc i pies do schronuu wroci???IDZIE OSTRA ZIMA:(:(:(..chocby dla tego faktu oplaca sie przezimowac psy w cieple...nawet gdyby(co jest baaarardzo malo prawdopodobne i czego nie dopuszczam do swojej głowy))mialy wiosna wrocic do schronu.....Skąd TOZ wie o DT???do kogo dzwonia skoro kierownik nie wie?????

Posted

ana666 napisał(a):

Wytlumacz mi prosze jeszcze to zdanie...O CZYM, CZY O KIM MIALY DZIEWCZYNY ZŁA OPINIE??????CHYBA NIE O DOMKU????BO JESLI TAK, TO WYBACZ..ALE JA WYSIADAM....wystarczy spojrzec na KUbe....nic wiecej nie potrzeba....PROSZE...WYJASNIJ TO ZDANIE- BO JEST BARDZO NIEJASNE...

Posted

Bjuta napisał(a):
Moim zdaniem kierownik sam sobie coś ubzdurał! Przecież dziewczyny by nie zostawiły Kuby w miejscu, o którym miałyby "złe zdanie" - to przecież absurd!

Tym bardziej ze miejsce u Donki- to wg mnie raj dla psiakow...Ona mi ciagle fotki na komorke śle...dzwonilam w wiele miejsc zanim zdecydowalam ze tam- i to miejsce bylo rekomendowane przez mądre dogomanki, ktora powiedzialy ze nie maja aktulanie lepszego....NIE WIERZE ZE MOGLO SIE COS TAM NIE PODOBAC...I JESLI TAK- TO DLACZEGO JA NIC O TYM NIE WIEM????
A kropeczka nie daje mi spokoju..;(..mysle intensywnie....zbierajmy deklaracje..jesli sie nie uda znaleźć bezplatnego domku, to deklaracje zawsze sie przydadza..a jesli znajdziemy, to pieniazki bylyby potrzebne na leczenie wyposazenie Kropeczki, transport....lepiej "oddac" deklaracje, niz mialoby ich brakowac....