Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Charly, jeśli tylko byś mogła, przy najbliższej okazji omów z nową panią kierownik datę darmowej sterylizacji suczek. Aha, tak na marginesie. Z prowadzeniem swoich wątków uporam się sama . :)

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='kordonia']A czemu miałoby nie być?
Nie rozumiem?
Przeceiz to pomoc psom, a te psy sie nie zmieniły :)[/quote]
To fakt, psy się nie zmieniły. Za to zmienili się ludzie. Czasami ciężko zrozumieć ich postępowanie i przewidzieć reakcje... ;)

[quote name='Charly']Powtórzę co napisałam już na wątku Migotki. Nie będę prowadzic wszystkich wątków założonych przez Rybcię. Będę to robić wedle możliwości i czasu. Osiągalna jestem zawsze telefonicznie w schronisku.

Zgodność psiaków z kotami postaram się sprawdzić przy najblizszej sposobności.[/quote]
Rozumiem to. Teraz nie jesteś już wolontariuszką tylko pracownikiem schroniska, a to już stały obowiązek i określone godziny pracy. Na pewno nie będziesz miała czasu tak często zaglądać na dogo jak dotychczas.

[quote name='Rybc!a']Charly, jeśli tylko byś mogła, przy najbliższej okazji omów z nową panią kierownik datę darmowej sterylizacji suczek. Aha, tak na marginesie. Z prowadzeniem swoich wątków uporam się sama . :)[/quote]
Rybc!a, tak myślałam, że nie zrezygnujesz z pomocy psom. ;)

Posted

Zgodnośc z kotami zostanie sprawdzona jutro.

Przekazuję informację od Lindy: sunie zostaną wysterylizowane w najbliższym terminie, ale potrzebna jest wcześniejsza deklaracja chętnych na adopcję suczek poświadczona uiszczeniem ( na konto schroniska) opłaty adopcyjnej i podpisaniem umowy adopcyjnej (może być przesłana).

Posted

[quote name='Charly']Zgodnośc z kotami zostanie sprawdzona jutro.

Przekazuję informację od Lindy: sunie zostaną wysterylizowane w najbliższym terminie, ale potrzebna jest wcześniejsza deklaracja chętnych na adopcję suczek poświadczona uiszczeniem ( na konto schroniska) opłaty adopcyjnej i podpisaniem umowy adopcyjnej (może być przesłana).[/quote]
Czyli dopiero jak będzie dom, to będą sterylki. Dobrze zrozumiałam?

Posted

[quote name='hop!']Czyli dopiero jak będzie dom, to będą sterylki. Dobrze zrozumiałam?[/quote]

tak. to przekazano mi dziś w schronisku. Jest dużo psów, które potrzebują sterylki/kastracji na już ( adopcje, psy już wyadoptowane...). Dlatego psiaki, które nie koniecznie na już idą do domu, będą czekać na sterylkę.

[quote name='Lucyna']A jeśli byłby to dom tymczasowy?[/quote]

to samo.

Posted

Wytłumaczcie mi proszę, ja nie jestem do końca zorientowana. Jeśli zostaną zabrane do DT, to podpisuje się ze schroniskiem umowę adopcyjną czy jakiś inny formularz?
I czy to schronisko tak pieski wydaje? Gdzieś czytałam, że nie zawsze jest to możliwe.
Pozdrawiam ...

Posted

z tego, co ja pamiętam osoba adoptująca psy (DS czy DT bez różnicy) podpisuje umowę adopcyjną ze schroniskiem, a potem DS jeszcze raz. Jutro dokładnie popytam, jak Linda to sobie zorganizowała.

Co do wykupu suczek też jest pewna kwestia którą jutro muszę omówić:)

Posted

mam problemy z internetem. gdyby coś dzwońcie proszę do mnie albo do schroniska do Lindy.

W sprawie suniek: DT podpisze umowę ze schroniskiem. DS potem jeszcze raz. DT nie płaci za wykup suniek. DS będzie musiał zapłacić zanim dostanie suki z DT

Lucynko jeśli jesteś chętna dać im DT:) zadzwon proszę do schroniska do Lindy i wtedy Aza i Anu zostaną wysterylizowane.

Posted

Wystawiłam nowe allegro.
Dostałam sensownego maila w sprawie sióstr. Proszę o ważne informacje - [B]jaki jest stosunek suczek do kotów i innych psów? Jak w tej chwili chodzą na smyczy? [/B]

Posted

Aza i Anu na smyczy potrafią chodzić średnio.
Ale nie ciągną mocno, przy lekkim szarpnięciu się uspokajają. Trzeba niestety pracować. Do kotów raczej ok. Ale to trzeba dokładnie sprawdzić, bo przy pierwszym spacerze może były zajęte innymi rzeczami i nie zauważyły, że w kociarni są koty. ;)

Posted

[quote name='Vitka']Aza i Anu na smyczy potrafią chodzić średnio.
Ale nie ciągną mocno, przy lekkim szarpnięciu się uspokajają. Trzeba niestety pracować. Do kotów raczej ok. Ale to trzeba dokładnie sprawdzić, bo przy pierwszym spacerze może były zajęte innymi rzeczami i nie zauważyły, że w kociarni są koty. ;)[/quote]
Ale mogłyby ewentualnie mieszkać w bloku przy parku? Stosunek do kotów jest bardzo istotny, bo ludzie mają 3 koty. Vitka, sprawdzisz?

Posted

[quote name='Korciaczki']A kto takie fajne banerki robi? :eviltong:[/quote]
Nie wiem, kto robi fajne bannerki. :eviltong:
Bannerki w moim podpisie zrobiłam sama. ;)

Posted

Myślę, że mogłyby, ale potrzeba z nimi pracować.
Koty będę mogła sprawdzić jak znajdzie się odpowiednia liczba wolontariuszy.
Postaram się. Jutro coś wymyślimy. ;)

Posted

[quote name='hop!']
Bannerki w moim podpisie zrobiłam sama. ;)[/quote]
Strasznie nam się podobają :eviltong:

te dwie psinki bardzo nas urzekły,
może dlatego, że same jesteśmy bliźnieczkami
tak jak one...:-(
trzymamy kciuki

Posted

[quote name='Vitka']Myślę, że mogłyby, ale potrzeba z nimi pracować.
Postaram się. Jutro coś wymyślimy. ;)[/quote]
Dzięki. :loveu: Tylko sprawdźcie super dobrze. :eviltong:
Vitka, bardzo się cieszę, że nadal jesteś wolontariuszką. :lol:

[quote name='Korciaczki']Strasznie nam się podobają :eviltong:

te dwie psinki bardzo nas urzekły,
może dlatego, że same jesteśmy bliźnieczkami
tak jak one...:-(
trzymamy kciuki[/quote]
Cieszę się, że Wam się podobają. ;)
Chciałabym, żeby sunie znalazły fajny dom...

Posted

Trzymam kciuki hop, żeby dziewczynkom trafiłsię super domek na stałe.
Nad małżonkiem pracuję w sprawie DT. Do końca miesiąca może się coś urodzi ...?

Posted

[quote name='Vitka']Myślę, że mogłyby, ale potrzeba z nimi pracować.
Postaram się. Jutro coś wymyślimy. ;)[/quote]

zdążyłyście sprawdzić? jeśli nie to jutro to zrobimy. Mam nadzieje ze będziesz:)

Posted

Niestety nie udało się. :shake:
Najbardziej boję się, że jak je zabierzemy to potem Luna i Melektra mogą się "mścić" :-(
Poza tym bardzo ciężko jest je wyciągnąć, ale mam nadzieję, że się uda! Jestem dobrej myśli! :lol:
Niestety mnie nie będzie i to troszkę długo, bo znów wyjeżdżam! :placz: