Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 1 month later...
Posted

Hej Wam!
Dziś troszeczke podciołem Azulce pazury. Bo już się robił orzeł ze szponami, a nie Azulec.
Całe szczęście paznokietki obcięte szczęśliwie bez podrażnienia nerwów. Wyszlifowane pilnikiem i już panienka Azunia piękna jak zawsze.

• 2 weeks later...
Posted

Miło oglądać Azunię w akcji, ślicznie aportuje,:cool2:
mam nadzieję spotkać się z nią w Siechnicach jak wiosna przyjdzie i trawka się zazieleni.
Mizianko dla sunieczki ...:calus:i jej siostrzyczki również.

Posted

Szczęśliwe,szczęśliwe.
Tak z moich obserwacji :
Z tego wszystkiego to Aza okazała się towarzystką i grzeczną psinką.Bo Anu jest odważna,szczekliwa (nie tak bardzo ,ale na nowo poznanych ludzi ,albo na przechodniów w parku od czasu do czasu),nie jest też wzorem grzecznego psiaka jednak jest wspaniałym psiakiem na swój sposób. Wszyscy myśleli ,że to właśnie ona jest tą spokojną sunią ,ona jest wulkanem energii (w dobrym znaczeniu tego słowa). Jest też pojętna. Umie już robić wiele sztuczek.
To będzie na tyle moich obserwacji.Nie wiem czy mam rację ,ale chciałam wyrazić to co zaobserwowałam przez ostatni czas :)

Posted

W pełni potwierdzam Waszą opinię Paulinko i Olu. Od początku wszyscy myśleli, że Aza to odważna i bardziej gruboskórna sunia, natomiast Anu - wystraszona i delikatna. Nie były u mnie długo, ale zauważyłam tą różnicę. Dopiero na wolności pokazały swoje prawdziwe charakterki. Ponadto podczas przekazywania do DS, Aza była bardziej wystraszona, natomiast na Anu nie zrobiło to większego wrażenia. Rozstanie z siostrą, nowy dom - szybko się zaaklimatyzowała.
Obie wspominamy jednakowo, moja koleżanka, która była ze mną po sunie - ciągle o nią pyta. Jak przyjedzie do Polski, zaproponuję wizytę poadopcyjną ... :lol::razz:
od razu odwiedzimy Siechnice ...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Anu szybko zaczęła nam ufać. Gdy jechaliśmy do domu,zaraz po wizycie u Pani,Anu była troszeczkę wystraszona. Ten strach szybko minął. Musieliśmy się na chwilę zatrzymać ,by kupić coś do jedzenia dla Anu. Z samochodu wyszła Ola i mama. Anu zerwała się z miejsca i zaczęła szukać Oli i mamy. Chyba sama zrozumiała ,że to jej nowa rodzina ;).

Anula przed chwilą przywitała się radośnie ze mną i z Olą po poworcie ze szkoły. Teraz zaczepia Olę żeby się z nią pobawiła ;)