Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

tez tak mysle :)

wy pewnie znacie juz ten temat ,ale moze mozna to jakos uzyc [URL]http://www.biuro.psianiol.org.pl/prawo/gminny.htm[/URL]
[COLOR=#556b2f][B][I]Działania gmin wobec bezdomnych zwierząt podejmowane na podstawie ustawy o ochronie zwierząt powinny polegać na zapobieganiu bezdomności zwierząt, a w stosunku do zwierząt aktualnie bezdomnych, zapewnieniu im opieki dowolnymi legalnymi sposobami.[/I][/B][/COLOR]

[I][B][COLOR=#556b2f]Sposobem realizacji zadania zapewnienia opieki w mniejszej skali, odpowiednim dla większości małych gmin, może być zlecenie opieki nad bezdomnymi zwierzętami własnym mieszkańcom, w formie zlecenia bez wynagrodzenia ale ze zwrotem kosztów realizacji zlecenia (art. 735 i 742 kodeksu cywilnego). Doraźny zwrot kosztów weterynaryjnych, względnie zryczałtowany zwrot kosztów utrzymania przez określony czas, może mieć postać gminnego "programu poszukiwania nowych właścicieli zwierząt" o jakim mowa w art. 11a ustawy o ochronie zwierząt, obok finansowania przez gminę sterylizacji, kastracji i usypiania ślepych miotów. [/COLOR][/B][/I]
[COLOR=black]Ta interpretacja przepisów podoba mi się.[/COLOR] ;)

Posted

[quote name='Jo37']Moim zdaniem trzeba próbować wyadoptpwać je razem.[/QUOTE]

Tak, szukamy im 1 domu.
Jeśli przez miesiąc go nie znajdą - wtedy trudno, będziemy próbować je wyadoptować odzielnie.
Leni, jeśli Państwo chcą czekać do sierpnia na efekty - niech czekają, jeśli nie - zaproponuj im innego kudłaczka.

Posted

[quote name='Zdrapka']Tak, szukamy im 1 domu.
Jeśli przez miesiąc go nie znajdą - wtedy trudno, będziemy próbować je wyadoptować odzielnie.
Leni, jeśli Państwo chcą czekać do sierpnia na efekty - niech czekają, jeśli nie - zaproponuj im innego kudłaczka.[/QUOTE]

To jest trzeci pies na którego zdecydowali się państwo, w tym pierwsza sunia odeszła na parwo przed adopcją, raczej nie chcieliby czekać.

Posted

[quote name='leni356']Nie, domek tylko dla jednego psiaka :([/QUOTE]
Szkoda, moim zdaniem szybka adopcja to super, ale rudaska taka rzeczywiście wycofana i potrzeba jej Bibi, albo swojego człowieka, który sie nią naprawdę zajmie... Chociaż psia resocjalizacja jest najlepszą z możliwych! Powiedz Państwu jaka sytuacja, może się wzrusza, albo chcieliby wziąć Szibę tylko na teraz, na tymczas razem, pod warunkiem, że szukamy domu?

Posted

[quote name='Zdrapka']Tolu, zawsze można się zalogować na bernardynach :)
Tam modami są tutejsze banitki :)
Bibi i Sziba zapraszają :)

[IMG]http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs131.snc4/36935_133446400017521_126754747353353_273571_5961813_n.jpg[/IMG][/QUOTE]

matko kochana ! słuchajcie qurka chociaż spróbujmy ogłaszać je obie ,dajmy im czas ,serce im pęknie jak sie rozdzielą,a nawet jeżeli ten domek na tymczas weżmie Szibę i za miesiąc (ktory nic w ich relacjach nie zmieni) będą kazali zabrać to co z nią będzie ? proszę chociaz spróbujmy .one mają allegro?

Posted

szkoda że Isadora teraz nie ma czasu i długo sie czeka na jej cuda-ogłoszenia ale np.taki plakacik z tym ujmującym zdjeciem i że tylko razem znalazlby domek .,

Posted

[quote name='sonia71']matko kochana ! słuchajcie qurka chociaż spróbujmy ogłaszać je obie ,dajmy im czas ,serce im pęknie jak sie rozdzielą,a nawet jeżeli ten domek na tymczas weżmie Szibę i za miesiąc (ktory nic w ich relacjach nie zmieni) będą kazali zabrać to co z nią będzie ? proszę chociaz spróbujmy .one mają allegro?[/QUOTE]
Ja miałam w duchu nadzieję, ze Państwo zakochają się i w tej drugiej....i nie zechcą oddać..

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']a ja bym je rozdzieliła, ale ja to jestem gruboskórna i nieczuła aktualnie[/QUOTE]

[quote name='Jo37']A ja bym poszukała domu razem.[/QUOTE]

Szansy osobom zajmującym się suniami nie dajecie - są zbanowane, nie wypowiedzą się tutaj. Poza tym to nie jest wątek Bibi i Sziby. Wątek jest tu: [url]http://bernardyn.org/forum/showthread.php?tid=218&pid=3423#pid3423[/url]
a zalogowanie nie wymaga umiejętności wyższych niż logowanie na dogomanii, analogicznie jak korzystanie z portalu (ciekawe czy teraz też to wytnie ... )

Posted

[quote name='sonia71']to ja se tam ide-pooglądam psiule :)[/QUOTE]
Oglądaj, oglądaj, bo aktualne info posterylkowe jest, dla Bibi to był dosłownie ostatni dzwonek ... cud, że ona tak dobrze funkcjonowała z tym czymś w środku ... :(

Posted

ja tam żadnej Bibi nie znam :) Pipi- owszem ,dziewczyny na kolana przed wami padać nam trzeba za ten ostatni dzwonek dla maleńkiej ,kochane kruszynki wymęczone dzisiejszym dniem ,ale razem dadzą radę przejść wszystko :)

Posted

[quote name='Zdrapka']Joodith :) dzięki za fotkę :) No, jakie przytulone przyjaciółeczki ...[/QUOTE]

Ja tez dziękuję:lol:
Dziewczynki cudne:loveu:

Posted

[quote name='Joodith']Dziewczynki odpoczywają po sterylizacji
[IMG]http://i49.tinypic.com/a48wgm.jpg[/IMG]
I jak je tu rozdzielać...[/QUOTE]

Cudne dwa cukiereczki:multi::multi::multi:

Posted

[quote name='Zdrapka']Szansy osobom zajmującym się suniami nie dajecie - są zbanowane, nie wypowiedzą się tutaj. Poza tym to nie jest wątek Bibi i Sziby. Wątek jest tu: [URL]http://bernardyn.org/forum/showthread.php?tid=218&pid=3423#pid3423[/URL]
a zalogowanie nie wymaga umiejętności wyższych niż logowanie na dogomanii, analogicznie jak korzystanie z portalu (ciekawe czy teraz też to wytnie ... )[/QUOTE]

Jestem pod wrażeniem zdjęć.Przepiekne:lol::lol::lol: