NikiS Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 ja to naprawdę nie mam co robić .. 6 małych bezdomnych 2 miesięcznych szczeniaków i 3 duże dowiedziałyśmy się o nich wczoraj są bezdomne w zasadzie to je znalazłyśmy .. nakarmiłyśmy i teraz co robić rodzice nie pozwalają ich wziąć siedzą w jakimś baraku na polu .. koło lasu ..co robić help mee .. nie jestem pełnoletnia więc... pieski będą wielkości border collie koło Białegostoku Quote
NikiS Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 one tam zdziczeją .. jutro porobie zdjęcia .. i płci powiem Quote
NikiS Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 matka jest chuda ..szczeniaki dają posdejść ale się boją Quote
NikiS Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 czemu mnie tak dziwnie zapisuje nie na końcu ? Quote
justysiek Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 podnosze:roll: przydaly by sie tymczasy:shake: Quote
malagos Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Są same, bez matki? Czy dadzą podejsc do siebie? Dobrze, ze nakarmiłaś je, zostaw im też miskę z wodą, to ważne, zeby piły. Poczekajmy, moze ktoś z okolic Bialegostoku tu zajrzy... Quote
NikiS Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 do gory ,, to pisała moja kumpela .. która je widziała i była z kumpela swoja ja ich jeszcze nie widziałam jutro jadę je pierwszy raz zobaczyć .. Quote
NikiS Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 wodę mają ciągle jedzenie będziemy nosić tylko karmić lepiej suke? i czym i szczeniaki czym ? tylko trzeba szybko DT szukać bo zdziczeją albo jak ich nikt nie weźmie to będzie biegało następne 6 bezdomnych psów może jednego ja bym mogła wziąść na DT alb co to da ? nie ma sęsu ich rozdzielać :hmmmm::hmmmm:a zreszta co z resztą będzie.. moja koleżanka powiedziała że jednego weźmie .. ta co do kojca chciała powiedziałam że jej nie dam ;d i że nie powiem gdzie są ;] Quote
jaanna019 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 Koniecznie zostawiajcie wodę, dokarmiajcie i oswajajcie z człowiekiem. Zróbcie jakieś fotki psiakom bo bez tego to nici ze skutecznego ogłaszania:-( Quote
jaanna019 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 NikiS 6 szczeniąt i suka to 7 psów wątpię czy istnieje w Białymstoku dt, który mógłby przyjąć takie stado. Jeśli szczeniaki mają 2 miesiące to można je wyadoptować pojedynczo. Najlepsze co w tej sytuacji można zrobić to ogłaszać pieski i szukać im domków, są malutkie więc nie powinny długo czekać na nowy dom. Podstawa to zdjęcia. Quote
Guest monia3a Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 jaanna019 dobrze mowi nie ma w Białymstoku DT który byłby w stanie przyjąć taką gromadkę :shake: no chybaże jest a ja o nim nie wiem :p Potrzebne są zdjęcia i pieski powinny się szybko oddać, jeśli są osoby, które mogą wziąć po jednym szczeniaczki to bardzo dobrze i nawet kojec nie jest przeszkodą, do kojca można wziąść ze dwa aby miały towarzystwo. A tak wogóle to zdaje mi się, że już pisalaś na Białostockim wątku, więc trzeba byłó wspomnieć o tych pieskach to wspólnymi siłami byśmy coś podumaly, a tak jakby nie informacja od beki to niewiadomo czy znalazłybyśmy ten wątek. Quote
NikiS Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 ide teraz do nich koło 15 będą zdjęcia ;] Quote
NikiS Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 no to byłam u nich mieszkają w szopie na starych reklamówkach .. była tylko jedna suka dorosła więcej dorosłych nie było podobno biegają czasem ale dziś ich nie było wodę mają i jak dla mnie to to są małe rottweilerki wszystkie takie same tylko jeden kudłaty brązowy ale suka nie pozwalała im wychodzić z szopy wiec mam zdjęcie tylko jednego szczeniaka i mamy bo jeden szczeniak sam wyszedł fotki zaraz wstawie tylko musze kabla USB poszukać ;p Quote
NikiS Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 [URL]http://img104.imageshack.us/img104/1388/dsc01371m.jpg[/URL] [URL]http://img144.imageshack.us/img144/2967/dsc01372k.jpg[/URL] [URL]http://img144.imageshack.us/img144/8240/dsc01364mtw.jpg[/URL] [URL]http://img144.imageshack.us/img144/2010/dsc01374f.jpg[/URL] [url]http://img222.imageshack.us/img222/3293/dsc01373c.jpg[/url] Quote
NikiS Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 zdjęcia ich szopy jak mają w środku i jeden piesek wszystkie takie same tylko jeden szary. nie dało się reszty wyjąć bo suka była agresywna ..tylko ten jeden wyszedł trochę dziwne bo mają krótkie ogonki to prawdę niektóre dłuższe a inne krótkie ale żaden nie ma długiego Quote
monikab Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 Dzielna suczyna odchowała taką gromdkę. może warto byłoby powiadomić schronisko.Szczeniaki rosną,niebawem ciekawskie zaczną się rozłazić,a wiadomo jak z "przychylnymi"ludźmi bywa,maluchy mogą różnie skończyć.W schronisku miałyby godziwsze warunki niż na reklamówkach w rozpadającej szopie Quote
Bakteria Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 no jeśli nie dopadnie ich parwo albo inna cholera to całkiem przyzwoite... bądź mądry i wybierz najlepsze wyjście :-( trzeba zacząć im szukać tymczasów, domów (Niki, płatne na BiałystokOnline zrobione :razz: ?) ... no i dla suki, bo zostawić jej tam nie można- zaraz będą kolejne, a jak nic nie wyjdzie to schron, teraz chyba podają surowicę, więc może się uda... nie wiem tylko czy przyjadą bo to już chyba nie jest Białystok ? gdzie one konkretnie są ? z tyłu widać jakieś domy, co to za wieś (?) ? a może to czyjaś suka ... ? całkiem zadbana jak na taką bezdomną po szczeniakach, robiłyście rozeznanie w tych domach w pobliżu ? Quote
Recommended Posts