Guest PARYS Posted January 13, 2005 Share Posted January 13, 2005 Czy ktoś z szanownych forumowiczów wie coś na temat rasy Canis Panther? A tego co zdążyłem się zorientować to nie jest ona rozpoznawana przez naszych kynologów. Ciekawi mnie szczególnie czy jest w Polsce ktoś, kto ma takiego psa, ewentualnie hodowla? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
word Posted January 13, 2005 Share Posted January 13, 2005 czesc, podobno rasa (jezeli mozna juz nazwac to rasa) powstala jako mix doga niemieckiego (czarnego), amstaffa, dobermana i chyba labradora (czarnego). faktycznie wyglada jak bardziej "przypakowany" dobreman (jak mix dobermana z amstaffem). mysle, ze w polsce nie ma psow tej rasy, a moze raczej, nie ma psa, ktory bylby swiadomie kupiony jako canis panther, raczej jako kolejny "pit bull" lub "bandog" (nawet jezeli faktycznie jest to mix powyzej wymienionych ras) - czyli kundelek niestety, ktorych sporo biega po ulicach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paulina_1426 Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 Czesc ! Ja tez przypadkowo natknęlam sie na ta rase . Sa bardzo ładne , charakterek calkiem "dobermanowy" jednak często maja nieodpowiednie temperament poprzez dodawanie róznych ras . zdjecia canisków : [img]http://www.animaladvocates.com/images/THUMBNAILS/Canischiefsit602.jpg[/img] [img]http://www.dogbreedinfo.com/images9/Canis3SISTERS.jpg[/img] W Polsce chyba ich nie ma ale znalazlam jedna z nielicznych hodowli : [url]http://www.canispanther.com[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magia Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 Ładnde sa te pieseczki na drugim zdjęciu :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chiko Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 no psiaki superowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patka Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 ja znam takie połączenie AST +doberman (złoty kopiowane uszy ogon cały) uroczy pies nazywamy go konikiem :) bardzo zgrabny wygląda jak pisaki na drugiej fotce ale nie jest aż tak masywny (zalezy co odziedziczą) temperament ma OK jest bardziej skupiony na bronieniu domostwa i rodziny niz AST :D Piekne psy na tej drugiej fotce ciekawe umaszczenie :D psiaka po lewej :D pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marta Chmielewska Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 Rasa powstała 30 lat temu, jest mieszanką rotka, dobermana, owczarka niemieckiego i jeszcze jednej rasy, nie pamiętam. Szczenięta wyglądają faktycznie fajnie, ale mają kopiowane uszy i ogony :-? Z ogonem i uszami jak kłapcie nie wyglądają już tak ostro. Ponoć mają łagodny charakter dla rodziny, inteligentne i ostre dla hm.. wrogów. U nas raczej na pewno ich nie ma a i nie wiem czy w Europie gdzies są. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patka Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 Dzięki marta czyli wiem dlaczego ten kumpel Lilith jest taki smukły ale naprawdę wybitmne podobieństwo :D on jest po proetu mieszańcem :D piekne psy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaira Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 czy ja wiem , moze te pierwsze fotki i ladne ale to mnie zalamalo [img]http://www.canispanther.com/CanisPantherMales/jackieb_007.jpg[/img] tego juz ladnym bym nie nazwala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patka Posted February 2, 2005 Share Posted February 2, 2005 blaira ło matko masz racje ja lubię psy proporcjonalne a ten jakby mu z różnych ras podoczepiano części ciała :wink: :-? może nadrabia psychiką :D pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leni Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 BRZYDAL :-? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_dingo_ Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Ale na tym zdjęciu jest napisane że piesek ma zaledwie 4 miesiące ! Więc nieproporcjonalność może wynikać z wieku - przecież to jeszcze szczenię :D Jedno mu rośnie szybciej niż drugie, ale potem się wyrówna... Co prawda dość rosłe to szczenię, ale zawsze... :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leni Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 8) Britney Spears to dopiero BRZYDAL...... :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tufi Posted February 3, 2005 Share Posted February 3, 2005 Leonardo di Caprio - bziiiiidalllllll hehehe tofik chodz do tatusia, pobawimy sie pileczka :D 8) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GOSIA09 Posted February 4, 2005 Share Posted February 4, 2005 george clooney...........BRZYDALLLL !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leni Posted February 5, 2005 Share Posted February 5, 2005 Dziewczyny! Ani mru mru :eggface: :vamp: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASICA Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 to ja odświerze temat:p szukam więcej informacji na temat canisków ale nic nie moge znaleśc:shake: prosze o pomoc:oops: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alojzyna Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 [quote name='ASICA']to ja odświerze temat:p szukam więcej informacji na temat canisków ale nic nie moge znaleśc:shake: prosze o pomoc:oops:[/quote] Bez przesady:razz: Wrzuć w google hasło "canis panther" a zobaczysz ile jest informacji o tej rasie (historia rasy, wzorzec, zdjęcia, hodowle...) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asta Posted February 25, 2006 Share Posted February 25, 2006 [URL=http://img240.imageshack.us/my.php?image=apache919040023wi.jpg][IMG]http://img240.imageshack.us/img240/8445/apache919040023wi.th.jpg[/IMG][/URL] Są całkie, całkiem...;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claudia18 Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 Nie takie całkiem całkiem,jak dla mnie to bardzo piękne psy.Nie znalazłam jeszcze żadnej hodowli w Polsce. One troche przypominają mi Cane Corsa-moje ulubione pieski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asta Posted February 26, 2006 Share Posted February 26, 2006 [quote name='Claudia18'] One troche przypominają mi Cane Corsa-moje ulubione pieski.[/quote] Fakt ;) Przpominaja odrobinkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vectra Posted February 27, 2006 Share Posted February 27, 2006 a teraz się zastanawiam po jaką cholere kastrowałam te moje diabły :evil_lol: :evil_lol: wyszło by takie piękne cudo :loveu: :loveu: (naturalnie żartuje) super pies i pierwszy raz widze na oczy tą rase jak dla mnie to tak wygląd dobermana ,a maść bullowatego [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images1.fotosik.pl/28/nep1cjh4pwaq2xb0.jpg[/IMG][/URL] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Claudia18 Posted February 28, 2006 Share Posted February 28, 2006 Jak na moje,to bardziej są podobne do własnie cane corso z maścią bullowatego.:lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Asta Posted February 28, 2006 Share Posted February 28, 2006 Z domieszką dobka:cool1: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASICA Posted March 7, 2006 Share Posted March 7, 2006 Alojzyna Bardzo Cię przepraszam ale jestem tylko jednojęzyczna :razz: więc za dużo sie nie naczytałam a uwierz mi sporo szukałam-chodzi mi o strony po polsku:oops: wszystkie informacje związane są z jedna hodowla Canisków którą już znam na pamięć;) chodzi mi o to czy moze jest w Europie jakaś hodowla psów tej rasy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts