skrzeli Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 [quote name='karusiap']a mnie wraca Kora ta brazowa 2 latka z adopcji:( zdemolowala troszke pomieszczenie....[/QUOTE] Wróciła z tego cudownego domu co to miał specjalną wannę dla psa? :shake: Bo trochę mi się wydaje, że zabrakło specjalnego podejścia - nam by Portos pewno zniszczył wszystko i wlazł na głowę, gdyby nie to, że nie ma na to siły po intensywnych spacerach :evil_lol: Quote
Rottka Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 [quote name='karusiap']a mnie wraca Kora ta brazowa 2 latka z adopcji:( zdemolowala troszke pomieszczenie....[/QUOTE] Szkoda:-(. Tak to jest, jak młody psiak się nie wyszaleje, to później ma różne pomysły. My też to znamy z autopsji, bo nasz rotek, jak był szczylkiem też dużo psocił, a nie wspomnę już o Guciosławie, który zjadł już niezliczoną ilość kapci itp.:mad: Gdyby Gucio został sam w domu, to napewno nie byłby do poznania, więc zostaje sobie w towarzystwie na polku. Zresztą teraz potrafi "siedzieć" calutki dzień na polu i pilnować, kombinować, niż siedzieć w domu. Fakty są też takie, że conamniej dwa psy lepiej się chowają, bo mają towarzystwo. Quote
bajk21. Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 Przepraszam za OFF. Pilnie potrzebuję chętnej osoby do sprawdzenia domu w Krakowie i Oświęcimiu. Quote
Rumi. Posted April 26, 2011 Posted April 26, 2011 [quote name='bajk21.']Przepraszam za OFF. Pilnie potrzebuję chętnej osoby do sprawdzenia domu w Krakowie i Oświęcimiu.[/QUOTE] napisz tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/threads/32052-W%C4%85tek-Krakowskich-Zwierzak%C3%B3w?highlight=krakowskich[/url] Quote
Rumi. Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 mam krótkie filmiki z dziś w roli głównej Astoria bawiąca się wodnym wirem który sama robi :D Piękny widok lecz zaczęłam nagrywać dopiero pod koniec zabawy :( Jak skończyła jej się woda w misce to wzięła się do wiadra. Ale pięknie to wyglądało jak w misce rozchlapywała wodę a potem pyszczkiem ją łapała :D Natalek może potwierdzić [video=youtube;Nbx_CBxbhVU]http://www.youtube.com/watch?v=Nbx_CBxbhVU[/video] [video=youtube;3pYzFMbs8oE]http://www.youtube.com/watch?v=3pYzFMbs8oE[/video] Quote
Noelle Posted April 29, 2011 Posted April 29, 2011 to było przeepiękne jak się bawiła tą wodą hahahh :loveu: Quote
karusiap Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 [quote name='greatmadwomen']karusiap a ty kiedy zaglądniesz do schronu? :razz:[/QUOTE] Bylam w niedziele moja droga;) Jest nowy doberman, Leser. Na szpitalu aktualnie,oceniony na 8 lat,ma slabe tylnie nozki,jest chudy i zaniedbany. Ale podobno bardzo mily. Quote
Rumi. Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='karusiap']Bylam w niedziele moja droga;) Jest nowy doberman, Leser. Na szpitalu aktualnie,oceniony na 8 lat,ma slabe tylnie nozki,jest chudy i zaniedbany. Ale podobno bardzo mily.[/QUOTE] właśnie widziałam go na spacerach, więc go nie wyprowadzałam drugi raz. Ah w niedzielę to jest masa ludzi i ja nie przychodzę bo mam do wyprowadzenia kilka boksów + kilka psów z bud i nie ma miejsca na to... No cóż, a poznałaś Astorię? :razz: Quote
Noelle Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 jakiś doberman poszedł wczoraj do domu, nie wiem, czy nie właśnie Leser ze szpitala (jeśli nie on, to mega bardzo podobny). Quote
Rumi. Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='natalek']jakiś doberman poszedł wczoraj do domu, nie wiem, czy nie właśnie Leser ze szpitala (jeśli nie on, to mega bardzo podobny).[/QUOTE] napewno nie astoria? skąd wiesz? Quote
Noelle Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 nie no, Astorię bym w 100% poznała. poza tym, to było zanim byłyśmy z jej boksem na wybiegu. chodziłaś wtedy z Glockiem chyba i szukałam Cię po całym schronisku. i się natknęłam na 2 ludzi (chyba ojca z synem), którzy stali przy biurku dyżurnej z dobermanem i już mieli wychodzić. spytałam się, czy biorą psa, a oni że tak, że już idzie do własnego domu. byłam prawie pewna, że to ten ze szpitala. ucieszyłam się i mówiłam im, że super i w ogóle, ale nie pytałam o nic więcej, bo ja tego psa z 2/3 razy widziałam, paoiii miała na spacerze i go głaskałam chwilę, ale nie miałam z nim więcej do czynienia. i tak kontrola przedadopcyjna dla dobka być musiała. :) Quote
Rumi. Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 były tylko dwa dobki w schronie i Borek, więc to musiał być on :) strasznie się cieszę Quote
karusiap Posted May 8, 2011 Author Posted May 8, 2011 A ja srednio. Bo jesli ktos zabral Lesera tzn,ze odebral go wlasciciel, poniewaz pies nie skonczyl jeszcze kwarantanny. Po pierwsze sie temu czlowiekowi po psa nie spieszylo,bo od paru dni mial swiadomosc,ze pies czeka w schronie. Po drugie stan w jakim Leser trafil do schroniska pozostawia bardzo wiele do zyczenia. Quote
Rumi. Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 [quote name='karusiap']A ja srednio. Bo jesli ktos zabral Lesera tzn,ze odebral go wlasciciel, poniewaz pies nie skonczyl jeszcze kwarantanny. Po pierwsze sie temu czlowiekowi po psa nie spieszylo,bo od paru dni mial swiadomosc,ze pies czeka w schronie. Po drugie stan w jakim Leser trafil do schroniska pozostawia bardzo wiele do zyczenia.[/QUOTE] napewno nie skończył? ale myślę że nie zostawią tego tak jeśli pies był w złym stanie. i może go sprawdzą Quote
Noelle Posted May 8, 2011 Posted May 8, 2011 ahaaa, no to niefajnie... ci ludzie się jakoś specjalnie nie cieszyli, a doberman wyglądał na przestraszonego, ale myślałam, że po prostu był trochę zdezorientowany i tyle... Quote
karusiap Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Czy ktos moze sprawdzic jutro jak Astoria reaguje na koty? Quote
Noelle Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 greatmadwomen się nią opiekuje, a z tego co wiem, coś jej się stało z internetem, więc dziś prawdopodobnie tu nie zaglądnie. Ona też nie planowała wizyty w schronie jutro (byłyśmy dziś i wczoraj), ale może by podjechała, lepiej się telefonicznie kontaktować z nią. a mnie jutro raczej nie będzie w schronisku, więc niestety nie mogę pomóc.... a sprawa jest bardzo pilna? bo np. ja tak na 50% będę w schronie w poniedziałek. Quote
Rumi. Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 :sweetCyb: internet mi naprawili. No właśnie to musi być już natychmiast? bo mogę być w poniedziałek i sprawdzić. Quote
karusiap Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 Natychmiast nie;)Bede wdzieczna za poniedzialek. Podobno sa juz 2 osoby zapisane na nia,ale ja mialam tez maila:) Quote
Rumi. Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 ooo... to zobaczymy co z tego wyjdzie :) w poniedziałek sprawdzę ją ;) Quote
Rumi. Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 właśnie dzwonił do mnie facet o Astorię że chciał psa aby biegał po ogródku i pilnował do rodziców, powiedziałam że na nią już są inni zapisani, mam się z nim spotkać i muszę zaproponować jakieś psiaki inne... musze poszukać coś Quote
karusiap Posted June 4, 2011 Author Posted June 4, 2011 [quote name='greatmadwomen']właśnie dzwonił do mnie facet o Astorię że chciał psa aby biegał po ogródku i pilnował do rodziców, powiedziałam że na nią już są inni zapisani, mam się z nim spotkać i muszę zaproponować jakieś psiaki inne... musze poszukać coś[/QUOTE] Biegal i pilnowal.....to moze ruchomy alarm niech zakupi... Quote
Rumi. Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='karusiap']Biegal i pilnowal.....to moze ruchomy alarm niech zakupi...[/QUOTE] w sumie racja, ale to była krótka rozmowa, ale wydawało mi się iż nie będzie tylko na ogrodzie... no ale Astorii bym nie dała Quote
Noelle Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 a inne psiaki są gorsze od niej? ja bym do pilnowania żadnego nie dała. Quote
Recommended Posts