Paola06 Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Ale szybka adopcja:) Strasznie się cieszę że chlopak będzie miał fajny domek:) Quote
florida_blue Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 [quote name='rufusowa']ekspresowo i wielce sympatycznie! trzymam kciuki za formalnosci i za wielką miłośc :loveu: no i oczywiscie czekamy na fotki :) musi być wielka, to przeciez kawał psa ;) Quote
palula Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Dino już w nowym domku :razz: Jeszcze nie wiem jak się tu wrzuca zdjęcia, ale postaram się wkrótce się nauczyć i coś wrzucić :p Jednak mamy troszkę stresa, bo Dino raz rzucił się na mojego Tate :-o, którego wcześniej przecież widział - mamy "nadzieję" że to tylko dlatego, że się wystraszył, bo Tata zaszedł go od tyłu... mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy... no ale mimo wszystko :-( Oby się to więcej nie powtórzyło, bo będę się martwić... Quote
florida_blue Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Dino posiedział w schronisku, napewno nie jest mu łatwo tak od razu się odnaleźć .... Quote
maciaszek Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 palula napisał(a):Jednak mamy troszkę stresa, bo Dino raz rzucił się na mojego Tate :-o, Dino, Ty łajzo cholerna :mad:. Taki fajny dom, a Ty taki dym na początku robisz? Ładnie to tak? :mad: Myślę, że Dino się przestraszył, ale lepiej dmuchać na zimne, tym bardziej, że chapnął troszkę za mocno. Proponuję karmienie z ręki (głównie przez tatę) + drobne ćwiczenia z pochwałami i smakołykami + tato równa się coś miłego (czyli pojawia się tato, woła Dino, Dino podchodzi dostaje smakołyk albo zostaje poklepany albo rzuca mu się zabawkę). To tak na gorąco wymyślone. Quote
florida_blue Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 ja bym zupełnie odstawiła mu jedzenie, tylko woda w misce. A jedzonko z ręki, chociaż na razie. Quote
Basia i Barni Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 przede wszystkim nie zachodzić od tyłu , nie łapać za kark, nie robić nerwowych ruchów . ze smakami pomysł dobry . moim zdaniem normalna obecność własciciela , karmienie i spacery i wszystko spokojnie i dajcie sobie czasu . Quote
__Lara Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 palula napisał(a):Dino już w nowym domku :razz: Jeszcze nie wiem jak się tu wrzuca zdjęcia, ale postaram się wkrótce się nauczyć i coś wrzucić :p Jednak mamy troszkę stresa, bo Dino raz rzucił się na mojego Tate :-o, którego wcześniej przecież widział - mamy "nadzieję" że to tylko dlatego, że się wystraszył, bo Tata zaszedł go od tyłu... mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy... no ale mimo wszystko :-( Oby się to więcej nie powtórzyło, bo będę się martwić... Dinusiu, bądź grzeczny, nie pokazuj ząbków. Trzymam mocno kciuki za dobre wzajemnie relacje :lol: Quote
maciaszek Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 Niebawem powinny się tu pojawić fotki Dino z nowego domku. Przecudny to zwierzak :loveu:. Mam nadzieję, że nie będzie już wywijał żadnych numerów... Quote
palula Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 kilka foteczek :) hmmm, miały być ale nie chcą wskoczyć posyłam zatem linka z fotosika - dla zainteresowanych ;) palulalula - strona domowa w Fotosik.pl Quote
florida_blue Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 P1040423_.jpg | palulalula | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl a ten fotosik taki beznadziejnie głupi jest :/ lepiej na www.imageshack.us Quote
GameBoy Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 przepiękne psisko, chociaż zza krat wydawał się większy :eviltong: Quote
florida_blue Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 GameBoy a co ty za psiura masz w awatarze ? jakiś nowy nabytek ? Quote
Paola06 Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 palula-daj mu troszke czasu. Musi przyzwyczaić sie do nowych warunków,zapachów i do was:) Napewno bedzie dobrze,-napewno znajdziecie w nim wielkiego przyjaciela i nieugietego stróża rodziny:) Troszke trzeba czasu żeby doszedł do siebie po tylu przejściach.Jest mlodym psiakiem,a z racji predyspozycji rasy-bardzo inteligentym:) Quote
Basia i Barni Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 dajcie mu czas , bo wcześniej nie był za bardzo socjalizowany , bity tez nie był , chodzi z rąk do rąk i nie wie co się dzieje -a zdjęcia super :multi: Quote
palula Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 Paola06 napisał(a):a z racji predyspozycji rasy-bardzo inteligentym:) dokładnie, wykazał się sporą inteligencją - zapamiętał ruszające się mrówki i całe popołudnie, jak tamtędy przechodził, podchodził do mrowiska i nie wiem, może chciał się z nimi pobawić :lol: bardzo go intrygowały te dreptające mrówki - czyli ma też dobry wzrok :razz: a i lubi łapać muchy w locie :D Quote
GameBoy Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 florida_blue napisał(a):GameBoy a co ty za psiura masz w awatarze ? jakiś nowy nabytek ? spójrz na mój podpis będziesz wiedziała :-( Hexa jest za TM od 2 m-cy mieszka z nami Muminek Quote
florida_blue Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 podpis czytałam - przykro mi... ale ten Muminek to co to takiego??? skąd go masz ? biedny - z mrówkami chciał sie bawić :D ja myślę, że koniecznie należy mu sie psie towarzystwo :razz: Quote
GameBoy Posted April 29, 2009 Posted April 29, 2009 florida_blue napisał(a):podpis czytałam - przykro mi... ale ten Muminek to co to takiego??? skąd go masz ? biedny - z mrówkami chciał sie bawić :D ja myślę, że koniecznie należy mu sie psie towarzystwo :razz: Muminek jest z hodowli to CC Dino jest przępiękny, pewnie trochę czasu zajmie mu przystosowanie się do nowych warunków i wpasowanie w hierarchię w nowym domu - kaukazy to dumne psy Quote
Koperek Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 [quote name='palula']Jednak mamy troszkę stresa, bo Dino raz rzucił się na mojego Tate :-o, którego wcześniej przecież widział- mamy "nadzieję" że to tylko dlatego, że się wystraszył, bo Tata zaszedł go od tyłu... Nie ma innej możliwości, jak ze strachu! Zazwyczaj psy od starszych ludzi są niezsocjaliwane i znające 0 komend. palula;12214512l napisał(a): mam nadzieję, że więcej się to nie powtórzy... no ale mimo wszystko :-( Oby się to więcej nie powtórzyło, bo będę się martwić... Nie powtórzy się, jak będziecie z nim mądrze postępować ;) To nie jest małe dziecko, ale wielki pies, który już teraz zaczyna uruchamiać cały system swoich możliwości, aby jednak ustawić się jak najwyżej w hierarchii. Więc proponuję zacząć stosować co 3 dni proste komendy na spacerze (pies na lince, nie spuszczony, bo nie mamy nad nim panowania), a w domu przed każdym jedzeniem i przed każdą pieszczotą proste: siad, leżeć, głos, czy co tam sobie wymyślicie;) Pięknego macie psa:loveu:- z zachwytu tchu złapać nie mogę, ale z charakterem i bez socjalki, więc duuuużo pracy przed Wami i zarazem pięknych chwil! Jeżeli macie jakiekolwiek problemy- najdrobniejsze (bo od takich się zazwyczaj zaczyna większy problem) to piszcie na forum, a dogo na pewno postara się pomóc;) Quote
Alicja Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 klikasz w opcje pobierz pozostałe kody i kopiujesz Quote
florida_blue Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 ta kryza z jasniejszych włosków z tyłu głowy wygląda przekomicznie :loveu: Quote
Paola06 Posted April 30, 2009 Posted April 30, 2009 Hey palula:) Co u was dobrego? Jak postępy w wychowywaniu podopiecznego?? Quote
Recommended Posts