deedee77 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Historia, jak wiele innych... Do schroniska trafił po sylwestrze 2007/2008 taka była balanga, że go zgubili, ktoś go przyprowadził, bo pałętał się po Sopocie. No i tak siedział sobie, aż - wzbudzając zainteresowanie swoim imponującym wyglądem- został zaadoptowany w zeszłym roku. Nie na długo. W opisie zwrotu "...częste wyjazdy, nie ma opieki dla niego..." i jeszcze dopisek "...lekko agresywny..." Więc przypuszczenia są takie, że pani nie dawała sobie rady z pieskiem po prostu. Blady jest pięknym psem, wydaje mi się, że ma domieszkę krwi husky, uwielbia pieszczoty i drapanko, zawsze stęskniony pięknie mnie wita i ma takie "ludzkie" oczy, to pies raczej jednego właściciela, a już na pewno nie tam gdzie są dzieci. Mieszka w boksie z suczką Szramką, jakoś się dogadują, ale widać, że to on wiedzie prym w tym związku, tak też jest z innymi psami-raczej się nie dogadają... Jest psem z charakterem -i ceni sobie ludzi z charakterem. Świeże fotki strona 4 Quote
akucha Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Ojjjjjj :shake: Witaj ponownie łobuzie. smutne, ze pojawił się znowu. Quote
brazowa1 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Deedee,poszukam reszty fotek,moze cos jeszcze mam. Quote
deedee77 Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Szukaj, a w sobote i tak zrobimy świeże OK? Są świeże:lol: jestem Labem:evil_lol: Czy Husky? Quote
brazowa1 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 jasne. Deedee,on wcale nie jest wielki,moze jakos inaczej ujac? tzn jest wielki dominator,ale wielkościowo nie.Ludziska moga opatrznie zrozumiec. Quote
deedee77 Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 niech rozumują jak chcą taki jest i tyle wielki a nie ważne jak czy wielkością czy masą i tak największy charakterem Quote
deedee77 Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 No ja wiedziałam, że będą się bać, ale aż tak?:cool3: Quote
brazowa1 Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 pies ma faktycznie mocny charakter,ale uwielbia swoja wolontariuszke-Deedee.Zdobyta go akceptacja.Blady z Deedee o nic nie walczy,moze go wyczesac,wyprowadzic,posprzatac w budzie,po prostu uznał Deedee za swoja podopieczna ;) Quote
deedee77 Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 Hihihi:lol: Myślę, że jak już zdobędzie się jego zaufanie to można go jeszcze wiele dobrego nauczyć Quote
brazowa1 Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 ta nieudana adopcja byla mu do niczego niepotrzebna...zwlaszcza,ze wrocił jako pies z etykietka i po powrocie,przez jakis czas na serio było z nim niefajnie. Quote
deedee77 Posted April 24, 2009 Author Posted April 24, 2009 Ja myślę, że wbrew pozorom to dobry i kochany pies, żebyście widzieli jak mocno skomle i cieszy się na powitanie ze mną:crazyeye: Ma w sobie moc miłości do przekazania tylko trzeba mu dobrego pana lub pani, którzy będą potrafili z nim postępować. Quote
brazowa1 Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 każdy jest dobry i kochany,tylko czasem maja zawirowania zyciowe...co nie? Quote
deedee77 Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 No nie wiem... starszej pani (czyt. babci) przy nim bym nie widziała... Pędzę go obfocić:lol: Quote
brazowa1 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 mial dzis sesje na ktorej jest całusny ,milutki i słodziutki :loveu: Quote
deedee77 Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 Był dziś na spacerku, ale był zafascynowany:crazyeye: i jaki grzeczny:multi: szedł grzecznie, czekał nie ciągnął absolutnie, a przy okazji czesanko trochę go niecierpliwiło, ale grzecznie usiadł i znosił tarmoszenie:evil_lol: Quote
deedee77 Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 Wszedł dziś do sadzawki, chyba mu się podobało, wciąż zdziwiony spacerem i tak mocno węszy że aż go zatyka:lol: Quote
ponka1 Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Białas doczekał się wątku, może jeszcze będą z niego ludzie/psy. Quote
akucha Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Deedee, masz na niego zbawienny wpływ. On cię kocha! :razz: Quote
deedee77 Posted May 3, 2009 Author Posted May 3, 2009 Jest cudny :loveu: Pięknie chodzi na smyczy, dziś grzecznie pozwolił założyć sobie szelki, miło wita znajome mu osoby, zachowuje się jakby trochę "wydoroślał", jak dotąd nie wykazał żadnych objawów agresji, również na spacerze do innych psów, ani przechodząc obok klatek "kolegów" Quote
akucha Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 Będą z niego ludzie! Super, oby tak dalej, łatwiej będzie z adopcją. Quote
Recommended Posts