Rybc!a Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 POMYŚL: Jakiś pies czeka, Byś po niego przyszedł - Ryszard Marek Groński . Spoglądam tęskno w stronę każdego przechodzącego obok mojego boksu człowieka... Czekam od jakiegoś czasu, kiedy trafiłem do schroniska w Elblągu. Ale choć tak bardzo chciałbym, aby ktoś zwrócił na mnie uwagę, nikt nie zechciał wziąć mnie ze sobą do domu... Jestem niewielki ,sięgam do kolana.Ważę około 16 kilogramów, mam 2 lata i nie ukrywam, że w tym wieku w głowie mi tylko miłość mego Pana. Wygodne miejsce na Twojej kanapie jest tym, o czym najbardziej marzę. Chcę czuć dotyk Twojej dłoni na moim łebku, chcę czuć, że ktoś mnie kocha, że mam dla kogo żyć. W schronisku nie przeszkadza mi moje szczekające głośno towarzystwo, chociaż potrafię być zadziorny . Lepiej czułbym się w domu bez innych psów.Wiem, że Oni wszyscy starają się za wszelką cenę zwrócić na siebie uwagę. Są tu rasowe, piękne pieski... One mają szansę, dużą szansę na adopcję. A czy ja ją mam? Jestem przyjaznym zwierzakiem. Zgodziłbym się z dzieźmi . W schronisku jest tyle piesków, są tu z wini ludzi... Tyle się nasłuchałam o tym, co człowiek może zrobić psu w zamian za Jego wielką miłość i przywiązanie... Czy to jest sprawiedliwe? Ale ja chcę znaleźć człowieka, który będzie wspaniały i mądry, taki, jakiego sobie wymarzyłem. Kochający. Jestem zaszczepiony i zaczipowany. Mam książeczkę zdrowia. Zechciej zamienić kratę przede mną na bezkresny obraz tego świata z Tobą w roli głównej. Po prostu weź mnie stąd!... Czekam- Kaspar. Kontakt: Rybc!a GG 5722414 GSM 691364660 email [email protected] Kaspar Quote
gops Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 toz to pinczer sredni :loveu: sprawdz czy ma tatuaz :diabloti::evil_lol: Quote
jotpeg Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 to jest pinczer sredni, moja sasiadka ma podobna suczke; to fantastyczne zwierze, nieszczekliwe, lagodne, przepiekne! oglaszajcie go jako sredniego pinczera - nie ma ich w Polsce duzo. Quote
gops Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 macie porownanie nasz Kasper pinczer sredni z rodowodem jak przytyje bedzie calkiem rasowy :loveu: ps.ogladajcie szybko bo zara mod skasuje zdjecie..nie chcialo mi sie zmiejszac Quote
Rybc!a Posted April 29, 2009 Author Posted April 29, 2009 Znacznie przytył, ma apetyt i wraca do zdrowia :) Quote
Charly Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Kasparka wyprowadzam zawsze jak jestem w schronisku. siedzi w izolatce, nie ma dostępu do slonca, wiatru, innych psiaków. Mimo iz nie nalezy- nie nalezal:cool3:do moich ulubiencow wyprowadzam go więc. I musze powiedziec, ze te regularne spacerki bardzo dobrze wplynęły na jego psychikę. Wspaniale odzywiane zapewne tez. widzialam ze dziewczyny gotowaly mu piers z kurczaka i marchewkę, więc zyje jak król:lol: Na początku byl strachliwy, niezrównowazony- taki dzikusek nerwowy. A dzis? pelen relaks, nie platal sie pod nogami na spacerze, nie węszyl jak oszalały, szedl spokojnie przy nodze, nie zaczepiał innych psow. A potem zaskoczyl mnie kompletnie....wracamy do schroniska, a tam żona, córka i wnuki jednego z pracownikow zrobily sobie maly piknik przed kojcem szczeniorkow. Kasparek strasznie chcial do nich na koc. poszlam z nim. najpierw ukradl i zeżarł kanapke z maslem i wielkim lisciem zielonej salatki:-o, a potem zaczął się tulic, ale jak:crazyeye:. wszedl zonie p. Janka na kolana,przytulal się, lizal, rozdawal calusy, kladl na plecki i pokazywal brzucho. no niesamowity pieszczoch. Jest wspanialy. powinien jak najszybciej isc do adopcji. bo to wrazliwy piesek i szkoda jego psychiki. Rybciu- może go na portal wstawic. jako pinczera sredniego- moze akurat. Quote
Rybc!a Posted May 2, 2009 Author Posted May 2, 2009 Ma ogłoszenie na portelu i właśnie jako pinczer średni- jeden telefon- ale ten dom odrzuciłam ja. I cisza. Quote
Charly Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 a to super. tzn. super ze jest ogloszenie i ze beznsensowny dom odrzucilas. Kasparek jest bardzo fajnym typowo rodzinnym pieskiem. ale ma lowcze zapędy;) takze smycz wskazana. Quote
Charly Posted May 3, 2009 Posted May 3, 2009 [url=http://ale.gratka.pl/dodaj/]Alegratka.pl - Og Quote
Charly Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Był dzis na spacerku. Jak dla mnie spacer z nim to relaks. Nie ciągnie jak oszalaly. nie pędzi nie wiadomo dokąd. spokojnie idzie i wącha wszystko wokół. jest kochany, łagodny ( do psow roznie)bardzo przytulasty i całuśny, ale ma jedną "wadę". przytula się i całuje, jesli ja pierwsza przerwę głaski bardzo grożnie warczy i rzuca się, tak jakby chciał gryść.. Ostatecznie nie gryzie, ale udaje, ze chce i grozi bardzo nieprzyjemnie... Zrobil to już także z Anką. Nie bardzo wiemy jak temu przeciwdziałać. Sciągam go wtedy smyczą w dól- zwyczajnie by chronić twarz:roll: i idę dalej. Quote
Rybc!a Posted May 31, 2009 Author Posted May 31, 2009 Kaspar Jak dla mnie, to Kaspar teraz bardziej przypomina gończego polskiego, a nie pinczera. Quote
Charly Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 mialam fajny telefon w jego sprawie z Gdanska, ale mialby życ w stadzie innych psow ( tzn. 3 inne psy). A Kaspar z innymi psami rozumie się średnio niestety. pięknie przytyl:) Quote
jotpeg Posted May 31, 2009 Posted May 31, 2009 przepieknie wyglada, co za cudo :loveu::loveu::loveu: faktycznie, na tych nowych fotach bardziej przypomina gonczego, tylko jest delikatniejszy/drobniejszy. Quote
Recommended Posts