Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:Dog_run:
trzyyymac kciuki

trzyyymac - mocno

Żywioł już zapomniał ze miał coś tam między nogami :evil_lol:

a wracając do kamieni ... na następnym spacerze czekała na mnie inna pułapka Zywiołowa - nadepnęłam na takiego ostrego kamola i pieta mnie 3 dni później bolała :mad:

Posted

Agamika napisz chociaz czy ta osoba sie z Toba skontaktowala, dalam namiary na Ciebie i teraz sama nic nie wiem :shake: a Ty oczywiscie trzymasz nas wszystkich w niepewnosci :mad:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Agamika napisz chociaz czy ta osoba sie z Toba skontaktowala, dalam namiary na Ciebie i teraz sama nic nie wiem :shake: a Ty oczywiscie trzymasz nas wszystkich w niepewnosci :mad:

aaa, to ja myślałam ze wiecie :)

Pani wczoraj zadzwoniła , jutro z tego co zrozumiałam wraca jej mąż i umówione jesteśmy tak ze ona jutro zadzwoni i umówi się ze mną jakoś w hotelu, prawdopodobnie na sobotę na poznanie Zywioła :)

Posted

hmm... zadzwonili rano i byli w hotelu, ale ... nie wezmą Zywioła.

Miał iśc do stróżowania do rodziców tych Państwa . Ja go przy budzie nie widze, zresztą on nie obszczekuje ludzi , wiec już na to sami zrezygnowali z Niego . I on złodzieja wpusci i jeszcze mu pomoze wszystko wynieśc :loveu:, byle tylko kamyczkiemmu rzucił

Zywioł jest psem który potrzebuje pracować z człowiekiem ! pozostawiony sam sobie zdemoluje posesje :diabloti:on nie umie organizowac sam sobie "zabawy " to nie jest niezalezny pies . Energia jaka posiada stawia pewne wymagania ;)
Jak spytałam o ilosc czasu jaka bedzie poswiecona psu, to odpowiedz : no ze z nimi w weekendy moze sie troche pobawić :roll:,

a z pozostałym i 5 dniami tygodni ... musiałby se jakos radzić :shake: bo rodzice starsi , na spacery z psem , czy nawet na jakies cwiczenia z nim , zabawe, nie ma szans

No i jeszcze jedna sprawa, wydaje mi sie ze on niema odpowiedniego podszerstka na to aby przebywac na zewnątrz .

Posted

Na lancuch :crazyeye: do budy :mad::mad::mad: nigdy. Nie po to wyciagamy psy i placimy krocie za hotele zeby oddac psa znow do warunkow schroniskowych. Zywiolku musisz byc cieprliwy i jeszcze poczekac.

Posted

o łańcuchu nie było mowy na szczęście , i chyba to prawda bo wtedy demolowanie ogrodu by ich nie odstraszyło . Natomiast Pan wyraźnie szukał psa który będzie ujadał na ludzi i zaatakuje obcą osobę .
Do domu nie miałby absolutnie wstępu , jak powiedziałam o tym podszerstku, ze on ma raczej za rzadki , to mi Pani powiedziała ze jakby było bardzo zimno to do piwnicy byłby wpuszczany :-(.

Jak ja mówiłam o tym ze Zyioł uwielbia pracować z człowiekiem , co zresztą bardzo ładnie im zaprezentował , przynosząc kazdemu po koleji kamola do rzucania pod nogi , to patrzyli na mnei jak na wariatke, ze z psem i owszem mozna sie czasem pobawić, ale o codziennym wybieganiu, zabawie to nie ma mowy .

Szukają konkretnego typu psa, psa który bedzie nieabsorbujący dla nich (rodziców) , który bedzie strózował .

ale jest tez dobra wiadomośc, Zywioł juz grzeczniej wychodzi z boksu :loveu: , juz nie urywa mi ręki . To niebedzie trudny pies do nauczenia go czegos , konsekwencja, troszkę ćwiczeń i bedzie psem jak marzenie :loveu: , gdyby nie to, ze ma we wkrwi silnie zakorzeniona pogoń za kotami juz dawno nie szłabym z nim na spacery na wie,ś tylko po spacerach biegałby luzem u P. Tomka jak niektóre psy które nas słuchają .

i mam pytanie , kto mu robi ogłoszenia ? mogłabym zobaczyc jakis link do treści :oops: ?
ma allegro ?

Posted

a mi nie o przypominane chodziło :eviltong:, tylko ja kiedyś widziałam gdzieś jego ogłoszenie i chciałam coś podpowiedzieć, ale zgubiłam tamto ogłoszenie :oops:

w tytule allegro chyba bym napisała ze to jest mix owczarek, albo owczarek szorstkowłosy :evil_lol: , bo widzę po tych aukcjach co ja wystawiam , ze samo słowo "owczarek" zwiększa oglądalnośc , oraz jaklby sie zmieściło to ze
" młody "

1, jest dezinformacja na allegro :) Żywioł jest zaszczepiony , odrobaczony i wykastrowany

2. Stosunek do kotów : goni za kotami , ale takiej agresji żeby zagryźć raczej nie ma . Z tym ze jak zobaczy kota to mu się słuch na wołania wyłącza :lol:

3. Stosunek do psów: obojętny

małe dzieci to nie wiem, ale agresji się nie spodziewam, raczej zatratowania :evil_lol:. Ale dzieci ogólnie ok ;)

I jeśli bym mogla zasugerować małą w sumie zmianę tresci na allegro :oops: :

"
Ten psiak trafił pod opiekę fundacji 15 kwietnia – został zabrany ze schroniska w Olkuszu. Na głowie miał stare rany po pogryzieniach, pokryte skorupą z sierści posklejanej ropą. Na całym ciele jego włos był w bardzo złym stanie – pozbijany w grube kołtuny, a miejscami widoczne były częściowo wyłysiałe placki. 16 kwietnia przeszedł zabieg oczyszczenia ran, a dzień później odwiedził psią fryzjerkę, niezastąpioną panią Anetę. I pojechał do psiego hotelu gdzie czeka na nowy dom !

Po ranach nie zostało juz żadnego śladu. A psiak dał sie poznac jako super pies, pozbawiony jakiejkolwiek agresji .

Żywioł to duży pies (waży 43 kg), szorstkowłosy. Młody i żywiołowy :) Bardzo radośnie nastawiony do ludzi, spragniony kontaktu z człowiekiem. Jest to pies uwielbiający zabawę i pracę z człowiekiem, zna podstawowe komendy , jest inteligentny. Na pewno przyniesie dużo radości ludziom, którzy będą mogli aktywnie spędzać z nim czas.
W stosunku do innych psów jest obojętny , jedyne co go interesuje to patyk i zabawa . Niestety, kota pogonić lubi .

Żywioł jest psem młodym, którego wszystkiego mozna nauczyc , bardzo chętnie współpracuje z człowiekiem . Jesli ktoś marzy psim sportowcu , jeśli ktoś lubi spacery, wypady z psem nad wode to Żywioł jest psem idealnym "

tylko niewiem czy nie lepiej juz mu imie zmienic na allegro :oops: bo w tytule ma Zywioł, a w treści Kudłacz
i dodałabym kilka zdjęc z hotelu :oops:

a pisze o tych zmianach w ogłoszeniu bo wiem sama posobie ze jak sie duzo psów ogłasza to pewne rzeczy umykają

aaaa i nie pisałam chyba tego jeszcze ale przystojniak na imię Zywioł reaguje :cool3:

Posted

Agamika nie ma się czego wstydzić :lol: Twoje sugestie są bardzo przydatne i wręcz wskazane:loveu::loveu: Dobrze stwierdziłaś, że mając kilkanaście psiaków do ogłaszania umykają pewne informacje.
Allegro poprawię jeszcze dzisiaj, a przy odnawianiu ogłoszeń popawię tekst, bo fotki z hoteliku bieżące są wstawione.

P.S. jakbyś mogła też na Pumkę zerknąć to byłyb fajnie, bo też jej trzeba odświeżyć ogłoszenia.

Posted

super jest :) tylko użyłabym słowa owczarek a nie ONEk , bo osoby spoza forum nie zawsze będa wiedziec co znaczy ten skrót :evil_lol: mi zajęcło troche czasu rozszyfrowywanie forumowych skrutów

a co do Pumy , to jej już nie ma w hoteliku w Wieliczce.

Puma to przesłodka młoda suczka, otwarta na ludzi . Baaardzo przyjaźnie nastawiona , merda ogonkiem, cieszy się na widok człowieka. Uwielbia spacery, bieganie. Sunia jest radosnym psiskiem uwielbiającym pieszczoty , drapanie po brzuchu i wariactwa w zabawie .

Puma bardzo ładnie chodzi na smyczy oraz lubi jazdę samochodem , Będzie więc idealna towarzyszką wspólnych wycieczek .

Dzieci lubi , na spacerki w hoteliku chodziła bardzo często z chłopakami co tam pomagają[SIZE=2], a oni z psami które mogłyby stanowić zagrożenie nie chodzą .

Posted

IKA & SONIA napisał(a):

O fotki najpierw muszę poprosić Hanek, żeby wstawiła na stronę i wówczas je wkleję do Allegro.

Kasiu, fotki Żywiołka ze spacerów z Agamiką już dawno są na jego podstronie, tak samo jak aktualne informacje odnośnie kastracji, szczepień, itd. Zaglądaj tam częściej;)