Jump to content
Dogomania

Zapraszam na bazarek cegiełkowy na gromadkę kotów, których opiekunka umarła. Potrzebne fundusze na sterylizacje, karmę, żwirek. Do 30.11.2022 godz. 22:00

Recommended Posts

Posted
Dnia 23.11.2022 o 16:30, elik napisał:

Alvenka na konto bazaku wpłynęło do tej pory 160,00 zł.  Podaj proszę nr konta, to prześlę na Twoje konto.

Elu, zostawmy przelew na koniec bazarku, teraz zapłacę (ponad 400zł.) z tych funduszy z miau.

Dnia 23.11.2022 o 16:34, elik napisał:

Cytuję Alvenka z portalu Miau:

"Na poniedziałek jestem umówiona z dwiema szylretkami na badania krwi i testy, bo one w porównaniu do tej czarnej kotki wyglądają bardzo zabiedzone a do tego ta jedna bardziej chuda ma coś problemy z gryzieniem, bo przekręca główkę. Boję się ich poddać sterylizacji gdy wiem, że nie wyglądają dobrze."

Masz rację. Muszą być całkowicie zdrowe, bo narkoza jest dużym obciążeniem dla organizmu, a gdy do tego dojdzie jeszcze jakiś problem ze zdrowiem, może być dramatycznie.

Mam nadzieję, że to nic poważniejszego jak niedożywienie nie jest.

Z kolei czarnulka wygląda ładnie ale za to dzikuska.

aac3707edf4df24amed.jpg

Oczywiście wszystkie będą do adopcji.

Posted
Dnia 23.11.2022 o 19:36, agat21 napisał:

No a co z zagadką? Jutro rano ulega przeterminowaniu! 🤓

Kurcze nie miałam wolnej chwili, żeby się zastanowić, ale jeszcze nie rezygnuję, choć przyznaję, że nic sensownego nie przychodzi mi do głowy. Ta zagadka jest trudniejsza od poprzedniej   🙂 

Posted
Dnia 23.11.2022 o 19:49, elik napisał:

Kurcze nie miałam wolnej chwili, żeby się zastanowić, ale jeszcze nie rezygnuję, choć przyznaję, że nic sensownego nie przychodzi mi do głowy. Ta zagadka jest trudniejsza od poprzedniej   🙂 

Ależ nie! Jest prosta, zapewniam Cię 🙃

Posted
Dnia 23.11.2022 o 19:59, agat21 napisał:

Ależ nie! Jest prosta, zapewniam Cię 🙃

Tylko trzeba stanąć na głowie, żeby ją rozwiązać  🙂  

Posted
Dnia 23.11.2022 o 20:02, agat21 napisał:

Stanie na głowie symbolizuje pewną przewrotność 😄

Właśnie miałam  napisać, że to jakaś przewrotna zagadka  🙂   

Posted
Dnia 23.11.2022 o 10:28, agat21 napisał:

Jak człowiek może przeżyć 10 dni bez snu?

No właśnie, jak?  Beznadziejnie?         

Posted
Dnia 23.11.2022 o 15:15, agat21 napisał:

No nie jest to tym razem prawidłowa odpowiedź, może Dżekuś znowu będzie wiedział? 😉 😁

Spytałam i wiesz co gnojek odpowiedział ? - że żeby przeżyć 10 dni bez snu trzeba spać w nocy.   

😉

• Like 1
  • Upvote 1
Posted
Dnia 23.11.2022 o 21:00, limonka80 napisał:

Spytałam i wiesz co gnojek odpowiedział ? - że żeby przeżyć 10 dni bez snu trzeba spać w nocy.   

😉

No i co? No i znowu wchodzi Limonka! Cała na biało!! 😁

Dżekuś jest super inteligentna bestia 😉

Posted
Dnia 23.11.2022 o 21:00, limonka80 napisał:

😉

Super  🙂  

Posted
Dnia 22.11.2022 o 22:13, agat21 napisał:

Profesor jechał do swojego laboratorium poza miastem ze stałą prędkością (nie większą niż 90 km / h).
W pewnym momencie licznik wskazywał 16961 km przebiegu. Dokładnie po 2 godzinach liczba na liczniku ponownie pokazała liczbę, która czytana z lewej strony jest taka sama jak czytana z prawej.
Z jaką prędkością (km / h) jechał Profesor?

16961   -   17071

17071
 - 16961
   -------
        110 - s

s = V x t

V = s/t

V = 110/2 = 55 km/h

Posted

To ja zapodam podobną zagadkę  😉

Profesor jechał z jednolitą prędkością 40 km/h do swojego laboratorium oddalonego od domu o 50 km. W drodze nie zatrzymywał się. Musiał wrócić, bo przypomniał sobie, że  w domu nie wyłączył kuchenki gazowej.
W drodze powrotnej jechał z prędkością stałą 60 km/h.
Ile czasu spędził w drodze?

Posted
Dnia 23.11.2022 o 22:54, elik napisał:

To ja zapodam podobną zagadkę  😉

Profesor jechał z jednolitą prędkością 40 km/h do swojego laboratorium oddalonego od domu o 50 km. W drodze nie zatrzymywał się. Musiał wrócić, bo przypomniał sobie, że  w domu nie wyłączył kuchenki gazowej.
W drodze powrotnej jechał z prędkością stałą 60 km/h.
Ile czasu spędził w drodze?

O proszę - nieoczekiwana zmiana miejsc! 😉 Zamiast zgadywać jest lepiej zapodawać - ja to wiem 😁

Nie mam teraz czasu na liczenie, "na czuja powiem", że 2 godziny 🙂

• Like 1
Posted
Dnia 24.11.2022 o 09:55, agat21 napisał:

O proszę - nieoczekiwana zmiana miejsc! 😉 Zamiast zgadywać jest lepiej zapodawać - ja to wiem 😁

Nie mam teraz czasu na liczenie, "na czuja powiem", że 2 godziny 🙂

Blisko, ale nie  😜

Posted
Dnia 24.11.2022 o 11:36, b-b napisał:

Poproszę jedną  karma Animonda .

Witam Cię cieplutko Boguniu i bardzo serdecznie dziękuję za pomoc kotkom    ❤️ 🍓   🌷                                

Posted

Odwiedziła mnie dzisiaj Negra & Anna. Przyjechała po fanty z kilku bazarków moich i nie moich i przywiozła też fanty na moje bazarki. Dziękuję Aniu    😍    

Zapłaciła za wspólną przesyłkę z jakiegoś bazarku, już nawet nie pamiętam jakiego i powiedziała, żebym resztę przekazała na jakiś cel na dogo.  Całość - 20,00zł przeznaczam na ten bazarek.
Po raz drugi dziękuję Aniu
  ❤️  🌷  🍓  

Posted
Dnia 24.11.2022 o 12:26, agat21 napisał:

No dobra - 2 godziny i 5 minut 🚗

Trafiony, zatopiony  🙂   Gratulacje  🌷 

• Upvote 1