Wolf61769 Posted October 31, 2022 Posted October 31, 2022 Hej, Od paru miesięcy mam problem z moim psem, mianowicie nie chce wychodzić na spacer. Sprawa jest o trochę bardziej złożona niż mogłoby się wydawać na pierwszy rzut oka. Nadmienie że posiadam 2 psy. Z drugim nie mam najmniejszego problemu. Pierwszy nie chce wychodzić na poranny i wieczorny spacer. Popołudniowy to tzw długi spacer-ok godzine biega i bawi się. Niestety nie jesteśmy w stanie z narzeczoną wychodzić z nimi 3x dziennie na godzinne spacery ect. Na początku gdy zaczynał protestować udawało nam się go nakłonić nagrodami gdy wyszedł z domu (to był chyba bląd bo teraz już nawet nagrody nie działają). Dzisiaj niestety sytuacja się powtórzyła, przyszedł założyłem mu obrożę, wyszedłem zaa drzmi, on położył się i postanowił że się nie ruszy... Poziom mojej irytacji wzrósł po stokroć. Postanowiłem wyjść tylko z drugim psem, zobaczę czy moża perspektywa tego że został sam, zadziała na niego. Proszę o radę bardziej doświadczonych opiekunków. Dodam że pies ma 9 lat (jest rok po kastracji). Czytałem na internecie że przyczyną może być krótka smycz- nie w tym wypadku. Jego smycz ma 3m i chodzimy wolnym tempem. Schodow również nie pokonuje, jeździmy windą 🙂 Dzięki za porady. Pozdrawiam Quote
bou Posted November 1, 2022 Posted November 1, 2022 Dnia 1.11.2022 o 00:23, Wolf61769 napisał: Dzięki za porady poszłabym do weta.,sprawdzić stawy.Na początek badania krwi. Jest możliwe,że go bolą łapki...albo kręgosłup.Sam się o tym nie przekonasz,idzcie do weta... Quote
michal-doberman Posted February 21, 2023 Posted February 21, 2023 ja też polecałbym najpierw badania Quote
Recommended Posts