Ajula Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 MalgosMalgos jesteś dobrą wróżką biedny dzielny Promyczek wygrał wielki los na loterii
coronaaj Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 [quote name='MalgosMalgos']Coronaaj, rybko, domek znany jest mi osobiscie[/QUOTE] Bardzo sie ciesze , ze znasz domeczek...Promyczek do domku...no i nastepna bida moze jechac , kogo macie?
Sabina02 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 [quote name='MalgosMalgos']Wiecej - mamy miejsce dla kolejnej biednej biedy w Niemczech w tzw. gospodarstwie ekologicznym wspolpracujacym z niemieckim TOZ Wybierzcie powoli i rozsadnie takiego, ktory najbardziej potrzebowalby pomocy [/QUOTE] A moze Alwarko? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/105954-ALWARKO-uległ-wypadkowi-przy-czym-stracił-czucie-w-tylnych-łapkach!-Szuka-domu!?highlight=alwaro[/URL] [IMG]http://img166.imageshack.us/img166/1244/alwaro5.jpg[/IMG]
martka1982 Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 wiem,ze malgosmalgos rozmawiala juz ze schroniskiem teraz maja dograc szczegoly dotyczace transportu dziekuje Ci malgosmalgos za wszystko! jesli nie uznasz tego za bezczelnosc z mojej strony ;) to chcialabym Ci podsunac jeszcze jedna bidę od nas w podobnym stanie co Promyk [url]http://www.dogomania.pl/threads/105954-ALWARKO-uleg%C5%82-wypadkowi-przy-czym-straci%C5%82-czucie-w-tylnych-%C5%82apkach!-Szuka-domu!?highlight=alwaro[/url] Alwaro radzi sobie z chodzeniem troche lepiej niz Promyk ale ogolnie jego problem jest taki sam
anna10025 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Malgosmalgos jesteś niesamowita:multi:. Kibicowałam Promysiowi odkąd zobaczyłam go na stronie konińskiego schroniska, jeszcze zanim trafił na dogomanię. Powodzenia Promysiu!:lol:
MalgosMalgos Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Dostalismy umowe adopcyjna, ktora przetlumacze i jutro zostanie wyslana z powrotem Potrzeba pilnie transportu do Ady- jeje do Chrzanowa 2 lub 3 stycznia Ada jest na watku Pomozcie teraz wy, zebysmy mogli spelnic misje
Ada-jeje Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Malgos ja sama jutro zadzwonie do kierowniczki schronu i postaram sie z nia uzgodnic dowoz. Patrzylam na mape i najkorzystniejszy dowoz bylby spotkanie na trasie w Opolu. Z Konina do Opola jest 200 km do Chrzanowa ponad 300 km.
diuna_wro Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 kurcze, mało czasu, a do Chrzanowa aż 350 km Marto, napisz na wątku transportowym.
martka1982 Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 nasze psy najczesciej wozi wolontariusz Grzegorz, tylko ze teraz faktycznie malo czasu i nie wiem czy akurat bedzie mogł jechac na transportowym napiszę ale nie łudzę się,że uda się kogoś znaleźć tak szybko
diuna_wro Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 kiedy będziesz wiedzieć czy Grzegorz może jechać? Promyk ma jakieś pieniądze? Zbieramy na transport kasę?
martka1982 Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 2 lub 3 stycznia, rozumiem,że nie zrobi to roznicy czy 2 czy 3 tak?
martka1982 Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 Grzegorz może jechać 3 stycznia do Opola
Ada-jeje Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Martka prosze podaj mi swoj nr. tel. na PW.
diuna_wro Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 [quote name='martka1982']Grzegorz może jechać 3 stycznia do Opola[/QUOTE] no, to jesteśmy w domu !!!:sweetCyb::sweetCyb::laugh2_2::cunao: :Rose:dzięki Grzegorzu !
martka1982 Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 myślę,że teraz najlepiej będzie jeśli ada-jeje dogra szczegóły bezpośrednio z Grzegorzem. Ja już poinformowałam schronisko o możliwości dowiezienia Promyka do Opola. Podam Grzegorzowi nr Ady, a Adzie nr Grzegorza
MalgosMalgos Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Ciesze sie, ze coraz czesciej spotyka sie taka dobra wspolprace Domek dla Alwarko zglosil sie do dyspozycji, ale musi zostac sprawdzony bo to nowy nabytek.
martka1982 Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 a da rade sprawdzic ten domek do konca tego tygodnia?:)
MalgosMalgos Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Nie da rady niestety - musimy wszyscy troszke odpoczac ale nastepny termin to druga polowa stycznia - nie tak dlugo - dzialamy szybko
feliksik Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 wspaniałe wieści - kibicuję wam z całych sił
AgusiaP Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 I ja kibicuje. Promyczku mam nadzieję, że będziesz miał w koncu ten kochający domek
Bjuta Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Podczytuję po cichutku, ale mocno trzymam kciuki!
ossa98 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Dziewczyny, przyszłam tu z wątku Marusi. Czy ktoś może mi powiedzieć, co się z tą suczką dzieje? Pies został wyadoptowany prawie dwa miesiące temu i do tej pory nie ma informacji ani o wizycie poadopcyjnej, ani o jakichkolwiek innych kontrolach. Nie ma ŻADNYCH INFORMACJI - w jakich warunkach aktualnie przebywa Marusia, w jakim jest stanie, czy nowi właściciele odpowiednio się nia opiekują. Przecież tak nie można. Nie można psa wydać do adopcji i nie interesować się tym co dalej... [URL]http://www.dogomania.pl/threads/178315-Zajrzyj-do-mnie-jestem-taka-samotna-Marusia-czeka-choć-tak-naprawdę-na-cud[/URL]!!
diuna_wro Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 [quote name='ossa98']Dziewczyny, przyszłam tu z wątku Marusi. Czy ktoś może mi powiedzieć, co się z tą suczką dzieje? Pies został wyadoptowany prawie dwa miesiące temu i do tej pory nie ma informacji ani o wizycie poadopcyjnej, ani o jakichkolwiek innych kontrolach. Nie ma ŻADNYCH INFORMACJI - w jakich warunkach aktualnie przebywa Marusia, w jakim jest stanie, czy nowi właściciele odpowiednio się nia opiekują. Przecież tak nie można. Nie można psa wydać do adopcji i nie interesować się tym co dalej... [URL="http://www.dogomania.pl/threads/178315-Zajrzyj-do-mnie-jestem-taka-samotna-Marusia-czeka-cho%C4%87-tak-naprawd%C4%99-na-cud"]http://www.dogomania.pl/threads/178315-Zajrzyj-do-mnie-jestem-taka-samotna-Marusia-czeka-choć-tak-naprawdę-na-cud[/URL]!![/QUOTE] a od kiedy to schroniska praktykują wizyty poadopcyjne robione przez wolontariat? Rozumiem, że się martwisz, ale chyba nie można wymagać od wolontariuszy, żeby załatwiali sprawy, do których nie są uprawnieni. W spr. Marusi chyba tylko kierownictwo schroniska może się dowiadywać, bo ta Pani z córką przyszły do schroniska, a nie do domu tymczasowego. Podpisały umowę ze schroniskiem, a nie z wolontariuszem.
ossa98 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Można wymagać np. zainteresowania. Ja nie mówię, że wolontariusze maja pojechać do nowego domu na inspekcję, ale przynajmniej mogliby informować o statusie sprawy od czasu do czasu. Chyba mogą zapytać kierownictwo? Czy to jakaś zbrodnia? Proszę o podanie namiarów do schroniska - kierownictwa, będę dowiadywała się u źródła.
diuna_wro Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 ossa, no nie zbrodnia, ale Twój ton był za bardzo pretensjonalny. Każdemu wolontariuszowi zdarza się wyadoptować z ogłoszenia psa, po którego ludzie przychodzą bezpośrednio do schronu i wtedy wyłącznie dobra wola kierownictwa placówki w dowiadywaniu się co z nim i przekazywaniu informacji wolontariuszom. Nr schroniska konińskiego jest w internecie.
Recommended Posts