martka1982 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 niestety codziennie trzeba pomóc tylu psom,że clint nie jest w stanie poświęcić 20-30 minut na indywidualny spacer z Promykiem w szelkach:( taka jest niestety prawda i nie możemy tego od niego wymagać, bo nie jest w stanie tego zrobić, choć przez jakiś czas mu się udawało ale kosztem innych czworonogów. Promyczek nie ma siły,żeby się ruszać, przychodzi mu to z trudem, więc kilka minut po wyjściu na dwór już się cały trzęsie z zimna i trzeba go zanieść do pomieszczenia:(
diuna_wro Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 przy schorzeniach tego typu wystarczy chwila przerwy i wszystko się sypie. Promyczku, przepraszam, że nie mam jak Ci pomóc. Clint, współczuję. Na pewno Ci przykro. Rozumiem, że pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć. Marto, próbowałaś u 4animals.de? np. przez MalgosMalgos?
diuna_wro Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 trzęsie się - z zimna? hm, nie jestem pewna, że to z zimna. Powód jest w osłabieniu i układzie nerwowym. [B]Spróbujcie następnym razem iść dalej.. nie zawracać... niech się trzęsie, utyka, nawet upada... ale idzie. Nie nieście go, tylko ewentualnie delikatnie asekurujcie przy chwianiu się lub wstawaniu. Chwalcie i zachęcajcie. [/B]
martka1982 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 [quote name='diuna_wro']trzęsie się - z zimna? hm, nie jestem pewna, że to z zimna. Powód jest w osłabieniu i układzie nerwowym. [B]Spróbujcie następnym razem iść dalej.. nie zawracać... niech się trzęsie, utyka, nawet upada... ale idzie. Nie nieście go, tylko ewentualnie delikatnie asekurujcie przy chwianiu się lub wstawaniu. Chwalcie i zachęcajcie. [/B][/QUOTE] diuna, on nie utyka ani nie upada bo po prostu w ogóle już nie wstaje na tylne łapki, on je za sobą ciągnie przez jezdnię go przenosimy, a po trawie ciągnie je sam ale to nie jest chodzenie nigdy nie próbowałam szukać pomocy przez Niemcy ale dzięki za kontakt, napiszę do niej
anna10025 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Trzeba szukać Dt i deklaracji...Tylko tam ktoś mu poświęci wystarczająco dużo czasu.
Akrum Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 biedny Promyczek... też mi sie wydaje,że dla niego jedyną szansą jest dobre dt, ale dt, które będzie świadome tego,że Promyś może duuużo czasu zagrzać zanim znajdzie ds.
AgusiaP Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Promysiu z sałego serca życzę Ci takiego dt a najlepiej stałego
anna10025 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Trzeba zbierać deklaracje , od wirtualnego już ma 40 zł miesięcznie , ja daje 10, to już 50;)
martka1982 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 w przypadku Promyczka myślę,że najrozsądniej by było najpierw znaleźć dt a potem zbierać pieniążki
togaa Posted November 29, 2010 Posted November 29, 2010 Matko Jedyna ! Szło już ku lepszemu. ...?!! Tyle pracy włożono by chłopaka usprawnić, tak cierpliwie i dzielnie to znosił... Strasznie mi przykro, smutno, żal jakiś...ech...
MyrkurDagur Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [CENTER][SIZE=2]Przepraszam za offa...[/SIZE][/CENTER] [SIZE=2] [/SIZE] [CENTER][SIZE=2]Bardzo chciałabym prosić, abyście zaglądneli do[/SIZE] [SIZE=2][B]młodej[/B],[B] labkowatej suni[/B], porzuconej przez alkoholika :([/SIZE] [SIZE=2]Na jej wątku panuje straszna cisza...[/SIZE] [SIZE=2]Sunia poszukuje DT, a przede wszystkim DS...[/SIZE] [SIZE=2][B]Proszę[/B], [B]zajrzyjcie do niej[/B]...[/SIZE][/CENTER] [CENTER][URL]http://www.dogomania.pl/threads/197291-Porzucona-przez-alkoholika...-roczna-labkowata-sunia-prosi-o-DT-i-deklaracje...?p=15833362#post15833362[/URL][/CENTER]
Akrum Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='MyrkurDagur'][CENTER][SIZE=2]Przepraszam za offa...[/SIZE][/CENTER] [SIZE=2] [/SIZE] [CENTER][SIZE=2]Bardzo chciałabym prosić, abyście zaglądneli do[/SIZE] [SIZE=2][B]młodej[/B],[B] labkowatej suni[/B], porzuconej przez alkoholika :([/SIZE] [SIZE=2]Na jej wątku panuje straszna cisza...[/SIZE] [SIZE=2]Sunia poszukuje DT, a przede wszystkim DS...[/SIZE] [SIZE=2][B]Proszę[/B], [B]zajrzyjcie do niej[/B]...[/SIZE][/CENTER] [CENTER][URL]http://www.dogomania.pl/threads/197291-Porzucona-przez-alkoholika...-roczna-labkowata-sunia-prosi-o-DT-i-deklaracje...?p=15833362#post15833362[/URL][/CENTER][/QUOTE] załóż jej wątek na labradory.info nasza labka ledwo się tam pojawiła zaraz domek znalazła :) z co u Promysia??
martka1982 Posted December 6, 2010 Author Posted December 6, 2010 Promyczek nie wychodzi teraz na dwór ze względu na zaspy śniegu. może clint napisze coś więcej
Panca Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 strasznie mi przykro ze jest regres:( nikogo nie sposob za to obwiniac ..i tak bardzo duzo dla niego robicie, chwala Wam za to...tez mysle ze szansa dla Promyka jest w Niemczech...
martka1982 Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 napisałam do malgosmalgos na razie czekam na jej odpowiedz a tymczasem zapraszam na wątek innej konińskiej biedy, która ma szanse na dt [url]http://www.dogomania.pl/threads/136018-DT-dla-Stiviego-ju%C5%BC-czeka!-prosimy-o-deklaracje.brakuje-215[/url]
diuna_wro Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='martka1982']Promyczek nie wychodzi teraz na dwór ze względu na zaspy śniegu. może clint napisze coś więcej[/QUOTE] ojej:-( to może chociaż na "rowerek" znaleźlibyście czas. Pare minut jedna noga na jedynm boku, potem kilka na drugim boku. Odzwierciedlenie ruchu nogą podczas chodzenia. I potem minutka masażu, od stopy po uda, uciskanie zaciśniętymi dłońmi na kończynie. I pare sekund naciągania palców i gilgotania stopek. :-( cokolwiek, błagam:-( nóżki nie mogą mu w tym bezruchu tak obumierać. No i jeśli teraz się mniej rusza dobrze byłoby pomóc pęcherzowi się opróżniać. :-(
feliksik Posted December 9, 2010 Posted December 9, 2010 kurcze chyba musimy poszukać mu opieki stałej - tylko gdzie? za dużo piesków potrzebujących a u niego teraz to szkoda zaprzepaścić to co się już osiągnęło
MalgosMalgos Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Przepraszam, ze nie odezwalam sie wczesniej - grypa powalila mnie jednak na kolana.. Zupelnie niespodziewanie dzieki specjalistycznej niemieckiej Fundacji od wozeczkowcow znalazl po JEDNYM dniu od prosby o pomoc maly sparalizowany Reksio domek staly w Niemczech. Takie tempo sprawy zatkalo nawet mnie Pojde za ciosem i przedstawie im Promyczka. Malgos
Akrum Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 to ja będę trzymać kciuki,żeby się udało Promysiowi :)
MalgosMalgos Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Pracujemy nad kolejnym CHRISTMAS WONDER
Recommended Posts