Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Martka czy jamniczka ma swoj watek, jezeli nie to prosze pokaz ja na watku Promyczka, jako parka wyjezdzaja razem ale do dwoch roznych DS w Berlinie. Milo bedzie zobaczyc ich razem na jednym watku. Jutro dogram sprawe z kierowniczka umowe adopcji itd. Zas Cabane bo chyba takie ma imie beda odwiedzac podczas kazdego mojego pobytu w Berlinie jako ze bedzie sunia mojej corki. :loveu:

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Martka czy jamniczka ma swoj watek, jezeli nie to prosze pokaz ja na watku Promyczka, jako parka wyjezdzaja razem ale do dwoch roznych DS w Berlinie. Milo bedzie zobaczyc ich razem na jednym watku. Jutro dogram sprawe z kierowniczka umowe adopcji itd. Zas Cabane bo chyba takie ma imie beda odwiedzac podczas kazdego mojego pobytu w Berlinie jako ze bedzie sunia mojej corki. :loveu:

Dobry pomysl jak nie ma osobnego watku...A Cabane ma watek, milo, ze twoja corka ja adoptowala...

Posted

los Gabbany lezy w rekach kierownik schronu, sunia jest bardzo zzyta z swoim rocznym synkiem, a corka decyduje sie tylko na jednego psa, sunie. To jest decyzja na kilknascie lat wiec musi byc odpowiedzialna. Nikt z nas nie jest w stanie przewidziec sytuacji jaka moze go spotkac, a zywe stworzenie to nie pluszak. Poprzednia sunia jamniczka zyla 18 lat, byla druga corka w ich domu, jezdzila na kazdy urlop. Byla kochana.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
los Gabbany lezy w rekach kierownik schronu, sunia jest bardzo zzyta z swoim rocznym synkiem, a corka decyduje sie tylko na jednego psa, sunie. To jest decyzja na kilknascie lat wiec musi byc odpowiedzialna. Nikt z nas nie jest w stanie przewidziec sytuacji jaka moze go spotkac, a zywe stworzenie to nie pluszak. Poprzednia sunia jamniczka zyla 18 lat, byla druga corka w ich domu, jezdzila na kazdy urlop. Byla kochana.

No to zobaczymy ale szczeniaka latwiej adoptowac....gdyby sie nie zgodzil to beda trudnosci z adopcja 2 jamniczkow....U twojej corki bedzie mial napewno wspanialy domek ale ze swojego doswiadczenia
dwa pieski lepiej sie chowaja i wlascicielowi jest latwiej... w moim przypadku 3 sztuki ale tylko problem z podrozami samolotem inaczej jest OK....kreca nosem ze 3 sztuki (dwa w jednej torbie) a jeden pasazer..Nie chca sprzedac biletu na psow....probowalismy..

Posted

Wiem, o czym piszesz ja tez przekonalam sie sie ze dwa trzy psiury to lepiej niz jeden, ale tez mam obawy o swoje psy. Wiedzac o tym ze cora ma jednego psa zawsze moze drugi moj znalezc u niej dom, tez sprawy rodzinne, finansowe i zdrowotne brane sa pod uwage.

Posted

Wiem od prezeski,że gabbana jedzie. kierowniczka ma trochę oporów ale przecież nie można Gabbanie odbierać szansy na dom ze względu na synka, który przecież musi rozpocząć samodzielne życie, choć na początku z pewnością będzie mu w schronisku bardzo trudno. Psiaki jadą jutro.

Posted

martka1982 napisał(a):
Wiem od prezeski,że gabbana jedzie. kierowniczka ma trochę oporów ale przecież nie można Gabbanie odbierać szansy na dom ze względu na synka, który przecież musi rozpocząć samodzielne życie, choć na początku z pewnością będzie mu w schronisku bardzo trudno. Psiaki jadą jutro.

Podzielam zdanie Pani Kierowniczki.

Posted

Majac na uwadze dobro psiakow, bedziemy szukac DS tez dla Dolce, i dopiero wtedy zabierzemy oba psiaki, chyba ze sie nie uda tfu, tfu. Postanowila corka poczekac jeszcze z adopcja Gabbany, biorac pod uwage los jej synka. Niemniej Gabbana jest zarezerwowana, DS przygotuje wszystko na jej przyjecie, i podjedzie jeszcze raz do Polski specjalnie po mame a moze i synka.
Trzymajmy kciuki za znalezienie DS dla Dolce.

Posted

właśnie miałam napisać na czym stanęło ale widzę,że już wszystko jest na wątku:)
Promyczek z pewnością się nie pogniewa,że zaprezentuję tutaj Dolce.
Dolce jest długi jak jamnik i zdecydowanie mniejszy od mamy, to jeszcze psie dziecko. Może nie widać tego na zdjęciach ale jest zdecydowanie niskopienny.Gabbana ma około 1,5 roku, więc Dolce musi pochodzić z jej pierwszego miotu. Ma około 8 miesięcy. Zdjęcia były robione krótko po tym jak trafił do schroniska, więc nie był skory do współpracy. Jest łagodny i spokojny, choć zapewniam,że nie nadaje się do domu ze zwierzakami futerkowymi.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Majac na uwadze dobro psiakow, bedziemy szukac DS tez dla Dolce, i dopiero wtedy zabierzemy oba psiaki, chyba ze sie nie uda tfu, tfu. Postanowila corka poczekac jeszcze z adopcja Gabbany, biorac pod uwage los jej synka. Niemniej Gabbana jest zarezerwowana, DS przygotuje wszystko na jej przyjecie, i podjedzie jeszcze raz do Polski specjalnie po mame a moze i synka.
Trzymajmy kciuki za znalezienie DS dla Dolce.

Zycze powodzenia, moze znajdziecie domek dla Dolce, oby sie udalo....czekamy na wiesci...Dolce sliczny ..

Posted

nie wiem czy mogę napisać, bo info nie z pierwszej ręki ale.........Dolce i Gabbana pojadą razem do dwóch różnych domów!!! :)))
A Promyczek już również w drodze do domu, myślę,że już został przekazany córce Ada-jeje przez naszego wolontariusza:)

malgosmalgos a czy wiadomo coś na temat domku dla Alwaro? czy on ma jakieś szanse opuścić schron?

Posted

Donosze uprzejmie, ze i Promyczek dotarl do DS
Godzine temu odbylo sie przekazanie w obecnosci Fundacji
PRO HUND z Berlina
Promys troszke zagubiony, ale grzeczny i spokojny
bardzo lubi jezdzic samochodem, pol drogi przespal
Taki malenki, filigranowy brazowiaczek..

MISJA SPELNIONA

Posted

[quote name='MalgosMalgos']

Donosze uprzejmie, ze i Promyczek dotarl do DS
Godzine temu odbylo sie przekazanie w obecnosci Fundacji
PRO HUND z Berlina
Promys troszke zagubiony, ale grzeczny i spokojny
bardzo lubi jezdzic samochodem, pol drogi przespal
Taki malenki, filigranowy brazowiaczek..

MISJA SPELNIONA

Niesamowite ...super....fajnie, ze byl grzeczny w samochodzie..

Posted

Promysiu, czekoladowy cukiereczku - jaki Ty teraz musisz być zaskoczony wszystkim. Na pewno trochę przestraszony, zagubiony. Wokół ludzie i zupełnie nowe otoczenie, więcej przestrzeni. Tyle zmian, a jeszcze tyle przed Tobą...

Malgos, dzięki za wieści !

Posted

Wspaniałe wieści!
Niesamowicie się cieszę, że los Promyczka w końcu się odmienił!
Śpij dobrze i spokojnie w SWOIM domku Kochany Promyczku:)

Posted

Komu przeslac zdjecia? Nie umiem wstawic, mam na normalnym mailu,
moge wyslac na inny normalny ( poza dogomania)

W nowym domku Promyczka sa 2 pieski i kot.
To dom wspoplracujacy z niemieckim TOZ,
nowa pani Promyczka jest na wczesniejszej rencie
z zawodu pracownik przychodni weterynaryjnej
i rehabilitantka.

Posted

Po cichu bardzo mocno kibicowałam Promyczkowi i strasznie się cieszę:lol:
Mam nadzieje, że będziesz szczęśliwy dzielny maluchu:loveu:

Wstawię zdjęcia, wyślij mi na maila, wysyłam Ci go na pw.

Edit:
Dostałam maila wstawiam zdjęcia i opis:

MalgosMalgos napisała:

"Ta w czerwonej kurtce to ja, Promyk jest na raczkach przedstawicielki
Fundacji PRO Hund, po mojej lewej stoi Janusz a dokumentami zajmuje sie Iwona -
oni Promyczka przywiezli. Bardzo dziekujemy!

Sandra, ktora dala Promyczkowi DS przyslala 2 pierwsze zdjecia, zrobione zaraz po naszy odjezdzie.
Promyczek spedzil pierwsza noc sopkojnie, odozolowany od reszty stadka z Sandra w sypialni,
w miedzyczasie juz oddajal i poznal 2 pieski i kot Sandry.

Wazne! Sandra prosi o przeslanie zdjec RTG promyczka, jezeli takie sa -wszystkich -
Wazne do rehabilitacji!
"

Promyczek:loveu:

Posted

Przepraszam za bledy w pisowni, klawiatura mi sie zbiesila i przestawia literki.
Wczoraj jeszcze szybciutko kupilam Promyczkowi *wyprawke*
Dostal podklady, pieluszki, puderek itp.itd.
Lozeczko u Sandry dostal na pierwsza noc *przechodnie* - dostanie wlasne jako spozniony
prezent pod choinke.
Pozdrowienia od nas wszystkich.
Malgos

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...