Jump to content
Dogomania

Marley - mix.Rottweiler, energiczny,dla wysportowanych - znalazł DOMek !!

Recommended Posts

Posted

Marley ma ok 3 lat, z czego prawie od roku jest w schronisku:( Jest wykastrowany. Z rottweilera ma niewiele, może troche głowe no i umaszczenie :) W kwietniu po raz pierwszy dopiero wyszedł na spacer, ponieważ nikt do tej pory nie mógł dac sobie z nim rady:)
Chłopak jest bardzo silny, energiczny no i.... skoczny!Moim zdaniem ma ADHD :):cool3::cool3::lol::lol:
Na spacerze można porównać go do ....burzy:) wszędzie go pełno:)Skacze, tarza się w trawie, podszczypuje za nogawkę, nie umie usiedzieć w miejscu.
Jest raczej agresywny w stosunku do innych zwierząt.
Przydała by mu sie porządna dawka tresury i stanowcza ręka właściciela.
Uwielbia smakołyki, ale nawet dla nich nie jest w stanie choć na chwilę usiąść:) Szkoda psa...bo siedzi w bardzo małym boksie, który zupełnie go ogranicza. Na dodatek jego boks jest w takim miejscu, że mało który odwiedzający chce tam wchodzić... :( Chłopak praktycznie przez cały czas swojego pobytu w schronie nie miał żadnych obserwatorów i osób zainteresowanych :(

Kontakt w sprawie psa: 793 046 770 (tylko po godz. 17:00) lub 692486565 mail: [email protected]

Posted

Podniosę mojego schroniskowego ulubieńca :lol:
To naprawdę wspaniały psiak!
Ja go wprost ubustwiam; jego temerament, niezależnosć, to jaki jest skoczy, energiczy i wesoły...
W czwartek byłam zachwycona gdy dzięki Magdzie (która być może miała już dość mojego trucia :evil_lol:) mogłam z nim isć na spacer....
Psiak jest boooski!!!!

Posted

Fakt - Marley jest piękny...
tłumów nie ma, zapewne dlatego, że jakoś sobie radzi... Swoją drogą to przykre, że jak z psem wszystko ok, jest idealny wręcz, to długo musi czekać na dom, bo na pierwszy ogień ida psy pokrzywdzone, w dużej potrzebie. Nawet nasz Plastuś - strasznie szybko poszedł do adopcji. Chociaż ja to rozumiem... Bo przecież nie można zostawić umierającego psa bez pomocy.

Posted

Piechcia nie załamuj się ;)
Trzeba trochę pozapraszać ludzi....
Znaleźć kogoś kto mógłby trochę ogłoszeń porobić ( i je odnawiać co jakis czas), znaleźć miłośników itd....
Żrobić zamieszanie wokól Marleyka cudnego ;)
I ruszy....
Wystarczy looknąć na wątek Marcela i Aresa?!
U Ares na początku 0 zainteresowanie, a do Marcela od razu pozapraszałam.... I teraz do hoteliku jedzie :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

piechcia15 napisał(a):
nic...zero zainteresowania, ani pół spojrzenia odwiedzających:( to smutne

A jest przynajmniej ogłaszany?

Posted

Marley był dzisiaj na spacerze, był grzeczny, nie zaczepiał nikogo, wyszalał się w trawie. Naprawdę fajny pies z niego, przyjazny, nieagresywny. Lubi się bawić, tarzać w trawie i przytulać. Nie nadaje się raczej do mieszkania ze względu na żywiołowość i gabaryty, powinien zamieszkać w domu z ogrodem. To super pies-przyjaciel!

Posted

a moze ogłaszać tego pięknisia jako mixa szwajcarskiego psa pasterskiego?:cool3:

bo ludzie boją się rottków jak i bullowatych...może to coś pomoże?

to jest spp:

Posted

myślę że można go spokojnie ogłosić jako SPP:) tylko kto go przejmuje na allegro??ja w swoich ogłoszeniach pododaje fotki nowe i aktualny opis.
Chyba zdarzy się cud jak on znajdzie dom:( nie mogę patrzeć jak on siedzi w tej maleńkiej klatce!!:(

Posted

Piechcia - dlaczego cud? To na prawdę fajny, młody pies a do tego urodą też nie gardzi - myślę, że przy dobrym ogłaszaniu szybko znajdą się jakieś ludziska dla niego stworzeni - mam nadzieje, że przeczucie mnie nie myli...

Aga - sory, nie mam ostatnio weny twórczej ;) ale na dniach coś dla Marley'a sklicę... Swoją drogą, świetnie to imie do niego pasuje, mam wrażenie, że z charakteru jest bardzo podobny do filmowego/książkowego labka... i z tym błyskiem w oku tez ;)

Posted

napisałam, że cud bo nikt na niego nie zwraca uwagi:( już nie wspomnę o tym że w schronisku nawet go nie pokazują odwiedzającym!!Przez to skakanie i mega wielką energię mają go za oszołoma!
Cała nadzieja tylko w naszych ogłoszeniach...więc bierzmy się do roboty!!

• 2 weeks later...