Masza4 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 Moi znajomi szukają domu dla 3-letniego psiaka, mixa bernardyna. Oto co napisali mi w mailu: ‘Morus-urodzony w lipcu 2006, przywieziony z Zakopanego. Rasa bliżej nieokreślona - podobny trochę do bernardyna z umaszczenia i postury - tylko mniejszy i drobniejszy. Szczepiony regularnie, pozytywne badanie poziomu przeciwciał dla wirusa wścieklizny przez PIWET w Puławach, posiada paszport, ma wszczepiony chip. Posiada dyplom ukończenia szkolenia w zakresie posłuszeństwo podstawowe (w szkole dla psów "AS" na ul. Zemborzyckiej w Lublinie). Był przygotowywany przez nas do wyjazdu do Wielkiej Brytanii - niestety brak szans na zapewnienie mu tam odpowiednich warunków mieszkaniowych - jest to jedyny powód dla którego musimy go oddać. Pies jest duży, waży ok. 50 kg. Bardzo łagodny i przyjazny, lubi zabawę i towarzystwo. Nigdy nie przejawiał żadnych objawów agresji. Przebywa obecnie u naszych rodziców w Parczewie, ale jest to sytuacja tymczasowa - nie może zostać tam na stałe, a my nie możemy go zabrać do siebie.’ Znajomi są bardzo związani z psem. Niestety musieli wyjechać za granicę. Początkowo Morus przygotowywany był do wyjazdu do Wielkiej Brytanii (stąd paszport, chip, p/ciała na wściekliznę) jednak okazało się, że na miejscu są potworne problemy z wynajmem mieszkań, czy też całego domu :shake: Morus musiał zostać w Polsce. Niestety rodzina właścicieli psa nie chce się nim opiekować. Stwierdzili, że najlepiej będzie go uśpić... Stąd moja interwencja…Pomóżcie proszę szukać psiakowi domu. Morus jest cudowny-łagodny, uwielbia się bawić, kocha ludzi. Byłby idealnym towarzyszem długich spacerów, również dla dzieci. To jeszcze młody psiak. Musimy znaleźć mu dobry dom, zanim będzie z późno…:-( Zobaczcie jakie cudo :-( Jutro lub pojutrze wstawię więcej zdjęć, bo komputer odmawia mi posłuszeństwa. Quote
Masza4 Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Pisałam do Fundacji Emir, ale niestety oni też mają aż 8 bernardynów do adopcji. Koszmar po prostu... Quote
beka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Śliczny jest. Ma jakieś ogłoszenia? A kontakt do kogo? Quote
Paulina_mickey Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Dziewczyny ogłaszajcie Go gdzie się da, bo to już prawie 60 bernardyn do adopcji :crazyeye::placz: Quote
zuzlikowa Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Jesusssssie...co to sie dzieje? następny benik...zawyć się można!:-( Spróbuję allegro zrobić,ale na kogo kontakt?... może jeszcze zrobię gumtree,kokosy i kupiepsa. Gdzie-w jakiej miejscowości,psiak jest?Rozumiem,że właściciele już w Anglii? A dodatkowe fotki bardzo by się przydały. Kto jeszcze może poogłaszać psiaka gdzie indziej? Quote
Masza4 Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Benio nie ma allegro na razie... Kontakt w sprawie adopcji albo na mnie (na pw) albo na Zofię Cyranka tel. 083 354 2884. kom. 0660 144 498 Załamka, że aż tyle bernardynów jest do adopcji-to takie świetne z charakteru psy.. Quote
Paulina_mickey Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Psiak jest w Lublinie? Hop w górę :multi: Quote
Masza4 Posted April 18, 2009 Author Posted April 18, 2009 Obecnie przebywa w Parczewie- to 60 km od Lublina. Quote
_ogonek_ Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Mogę go ogłaszać, ale czy nadal bezdomny jest? Quote
Masza4 Posted April 19, 2009 Author Posted April 19, 2009 no tak...nie zdejmowałam tematu, więc psiak niestety nadal poszukuje domu. Czy możecie pomóc mi ogłaszać? Quote
Masza4 Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Dziękuję! :loveu: Zachęcam do pobierania :) Quote
Masza4 Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Otrzymałam informację, że Morus zostaje w swoim starym domu. Rodzice moich znajomych jednak zobowiązali się nim opiekować. Oby to wszystkim wyszło na dobre. Dziękuję za pomoc! Temat można uważać za zamknięty. Quote
_ogonek_ Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Masza4 napisał(a):Otrzymałam informację, że Morus zostaje w swoim starym domu. Rodzice moich znajomych jednak zobowiązali się nim opiekować. Oby to wszystkim wyszło na dobre. Dziękuję za pomoc! Temat można uważać za zamknięty. Uff, oby mu sie udalo... Szczescia benku :loveu: masza w takim razie wpisz w tytule ze znalazl opieke. Quote
Recommended Posts