Jump to content
Dogomania

Koniec - jest DRUGI! Imienny dla psiaka który opuszcza schron, jest w dramatycznym stanie, wygląda fatalnie, jest niewidomy. Dajmy mu dobre, pełne energii imię na lepsze życie. Zapraszam z całego serca do 15 lutego

Recommended Posts

Posted
Dnia 14.02.2022 o 20:04, Aska7 napisał:

Maniek mi się źle kojarzy. Taka śmieszno straszna opowieść (autentyk) z miasta meneli. Jak ktoś da parę zeta dla piesunia to opowiem.

Mówisz - masz. Pani AniaGR zadzwoniła z informacją, że daje 50 zł za Twoją opowieść. 🙂

Posted

Opowieść z Łodzi – miasta meneli, bo to zawsze było dla mnie kuriozum, że wszędzie slumsy są na przedmieściach, a w Łodzi w centrum. W bardzo wczesnych latach 2000 – nych kupiliśmy mieszkanie w centrum Łodzi na lokal usługowy w związku z prowadzoną działalnością. Bywało różnie, ludzie różni. Mieszkania komunalne, socjalne i prywatne w tej samej kamienicy. Toaleta dla niektórych wspólna na 3 piętrze. Sąsiad z 1-go piętra wściekał się i lał domestosa hektolitrami do umywalki, bo tym z parteru nie chciało się latać na trzecie i walili do zlewu.

No i mieszkał tam młody chłopak 16 lat – Maniek, który praktycznie nie trzeźwiał. Znajdowało  się go  w różnych miejscach podwórka. Np. wystawały mu w pionie nogi, jak wpadał do zsypu na węgiel w piwnicach, wisiał na siatce, która ogradzała rachityczne zielone ogródki albo leżał pod jakimś samochodem. Ja wtedy ok. trzydziestki byłam wylaszczona i kochał się we mnie taki miejscowy pijaczyna watażka Darek („pani Asiu, pani jest taką piękną kobietą, ja panią kocham”), który czasami po pijaku latał z siekierą, przyjeżdżała policja i karetka, żeby go spacyfikować, a on tylko mnie słuchał, jak mówiłam, panie Darku kochany, pan odda tę siekierę, po co się denerwować. I on mi zawsze tego Mańka za nogę wyciągał jak leżał pod moją Micrą.

Pewnego razu niestety Maniek się doigrał i został mocno pobity, trafił do szpitala i po jakichś dwóch tygodniach zmarł. Jego mama i siostra bardzo się cieszyły, bo miały w końcu święty spokój i z części zasiłku pogrzebowego udało się zrobić łazienkę. I tak się skończyło Mańkowe życie : (

Posted
Dnia 15.02.2022 o 15:01, Aska7 napisał:

Pani Aniu, warto było ?

Pani Ania zadzwoniła właśnie i powiedziała, że warto było 🙂

I dokłada jeszcze 50 zł na głosy na Drugiego. Ale że nie da się 50 podzielić przez 3, to proszę wpłacić 48 i liczę 16 głosów - ok Pani Aniu?

Posted
Dnia 15.02.2022 o 17:07, Aska7 napisał:

Aha, i chciałabym dodać, że jak ktoś przeczytał, a już odprzeczytać się nie da, to niech dopłaci choć ze dwa zeta dla piesunia 😜

No przeczytałam, uczciwie przyznaję 😀 - i to z niekłamanym zainteresowaniem! Wpłacając za bazar dorzucę grosza. Ale dam od siebie appendix: wylaszczona jednak nie byłaś a jesteś! I psychologiem kryminalnym lubo negocjatorem powinnaś była zostać 😁 Sukcesy byś miała, że ho! Może byśmy się gdzieś spotkały, bo na początku swej drogi zawodowej też w kryminalistach robiłam. 🙃

Posted

Spoko. Dawajcie z Włodkiem. Zapraszam do łódzkich Zjadliwości (vege knajpa). Kimchi ramen i kotlety pietruszkowo-orzechowe pychota. Tym razem ja stawiam 😉

Posted
Dnia 15.02.2022 o 19:24, Aska7 napisał:

Spoko. Dawajcie z Włodkiem. Zapraszam do łódzkich Zjadliwości (vege knajpa). Kimchi ramen i kotlety pietruszkowo-orzechowe pychota. Tym razem ja stawiam 😉

O rany! Aleś mi smaka narobiła 😛

A ja odkryłam nową wspaniałą wegańską cukiernię! Mają obłędne kremówki, tofurniki tudzież pączki i drożdżówki! Przywieziemy 😃

Posted
Dnia 15.02.2022 o 20:01, Aska7 napisał:

Tak się jeszcze rzuciłam, bo może limonka jednak nie zemdlała, a świnka skarbonka pełna po kokardę

Limonka chyba zachwyciła się Twoją opowieścią i nie chciała już Ci mieszać 😉

Posted
Dnia 15.02.2022 o 20:01, Aska7 napisał:

Tak się jeszcze rzuciłam, bo może limonka jednak nie zemdlała, a świnka skarbonka pełna po kokardę

limonka była 0 16-ej z minutami, popatrzyła i poszła. Świnka skarbonka w całości oczekuje na inną okazję, bo tu szans i tak nie miała. 

Dnia 15.02.2022 o 20:10, agat21 napisał:

Limonka chyba zachwyciła się Twoją opowieścią i nie chciała już Ci mieszać 😉

limonkę zaciekawił społeczny kontekst opowieści, a także to co się stało z Darkiem ....