Jump to content
Dogomania

POMOCY. BRAKUJE 215,- DEKLARACJI .Kat czy ofiara ? Jednak ofiara nieodpowiedzialnych ludzi. Już na wolności - u Jaaga. Smutna zagubiona w schroniskowym świecie owczareczka .

Recommended Posts

Posted
Dnia 24.07.2023 o 12:58, rozi napisał:

Leżą. Prześlę jak się ogarnę z kręgosłupem. Ładuje się kabelkiem do telefonu, dołączę.

Ślicznie dziękuję.  Szelki 2 sztuki doszły.

Za to tamte zamowione w zooplusie jeszcze nie dotarły. Tydzień czekam na kuriera.

Posted

Rozliczenie lipcowe Andżeli: 250 zł

Zapłaciłam za szelki 76,90 zł. Jutro wstawię fakturę, bo jestem bez komputera, a na telefonie mi ciężko.

IMG_20230731_121037.jpg

• 2 weeks later...
Posted
Dnia 29.08.2023 o 21:42, Tola napisał:

Na koncie ZEa jest   wpłata dla  Andżeli, bardzo dziękujemykwiat-emotikon-ruchomy-obrazek-0132.gif:

40 zł zł - Isiak  (29.08.)

Tolu, mam pytanie, czy może dałoby się kupić z pieniedzy ze zbiórki karmy dla Andżeli, np na stawy? Sa to diety specjalistyczne, więc nie powinno być chyba problemów rozliczyć ze zbiórki na jej leczenie, bo poprawiają jej kondycję: https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/eukanuba/special_care/1006090?origin=hopps&p=psy/karma_dla_psa_sucha/eukanuba&i=39&ro=50

Posted

Myśl

Dnia 30.08.2023 o 19:43, Jaaga napisał:

Tolu, mam pytanie, czy może dałoby się kupić z pieniedzy ze zbiórki karmy dla Andżeli, np na stawy? Sa to diety specjalistyczne, więc nie powinno być chyba problemów rozliczyć ze zbiórki na jej leczenie, bo poprawiają jej kondycję: https://www.zooplus.pl/shop/psy/karma_dla_psa_sucha/eukanuba/special_care/1006090?origin=hopps&p=psy/karma_dla_psa_sucha/eukanuba&i=39&ro=50

Myślę, że nie będzie problemu. Dam znać, jak zamówię.

Posted
Dnia 30.08.2023 o 21:37, Tola napisał:

Myśl

Myślę, że nie będzie problemu. Dam znać, jak zamówię.

To zamów kilka worków. Będzie na zapas,  a faktura będzie jedna. Teraz jest w promocji -10%.

Posted

Dziś byliśmy w lesie na spacerze sprawdzić, czy pojawiły się grzyby. Była z nami Andżela. Zapomniałam jej wziąć szelek i było podwójnie trudno, bo niestety Andżela ma coraz słabsze tylne łapy i trudno juz ją prowadzic na obroży. Czasem nie nadąża nawet za spacerowym krokiem. Mąż z córka szli przodem, potem Andżela i ja zamykałam pochód, żeby dostosować tempo do jej możliwości. W przyszłym miesiącu minie 2 lata, jak jest u nas. Widać po niej upływ czasu 😞

Myślę, że i tak jest w dobrej kondycji, tylko już nie da rady iść żwawo po kilka kilometrów, jak wcześniej.

Od połowy spaceru drżały jej mięśnie i wyglądaliśmy jak wycieczka z domu starców.

Już są momenty, że gdy szli w las to ja czekałam z Andżelą na ścieżce, bo to była za trudna trasa dla niej.

IMG_20230901_160807.jpg

IMG_20230901_160815.jpg

IMG_20230901_160818.jpg

IMG_20230901_160801.jpg

IMG_20230901_160757.jpg

IMG_20230901_160750.jpg

IMG_20230901_160753.jpg

IMG_20230901_160810.jpg

IMG_20230901_163920.jpg

IMG_20230901_163924.jpg

• Like 3
Posted
Dnia 1.09.2023 o 17:28, mdk8 napisał:

Może trzeba wprowadzić coś na wzmocnienie stawów ?  

Raczej wygląda to inaczej. Bardziej drżą mięśnie, są mniejsze i słabsze.  W ogrodzie czy domu biega po kilka metrow, podskakuje, jest normalnie aktywna, ale na dłuższych dystansach już nie radzi sobie. Do tego odciąża jedna przednia łapę w barku, no i ma połamane żebra oraz dziwne miekkie zgrubienie na żebrach po jednej stronie, co może być pozostałością po krwiakach po biciu.

Od incydentu, do przyjazdu do nas oboje byli źle traktowani. A i wcześniej były tłuczone, stąd zresztą ich usprawiedliwiona w pełni reakcja. To niestety odbija się teraz.

Cały czas dostaje tran i olej z kwasami Omega 3 i 6. Teraz Tola kupi jej karmę z dodatkami na stawy.

Nie możemy zapominać, że większość życia do czasu schroniska spędziła w kojcu rodząc i odchowujac szczeniaki. To też bardzo obciążyło i wyniszczyło jej organizm, bo można zakładać, że skoro były zamkniete razem, to rodziła co cieczkę. 

Posted

Zdaję sobie sprawę jakie miała życie . Rozmawiałam z Tolą przed wyciągnięciem jej ze schronu. 😞

Pocieszające jest to , że ostatnie lata swojego życia spędzi w domu gdzie jest kochana i zaopiekowana . 

Posted
Dnia 30.08.2023 o 19:43, Jaaga napisał:

Karma zamówiona - koszt 440,96 zł.

Jak przyjdzie faktura to wstawię.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...