orginaldjhead Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 witam mam taki problem z psem 11 lat rasa kundel weterynarz stwierdził u niego udar objawy ma takie że ciągle biega tak jakby był do tego zmuszony nawet nie położy się odpocząć do tego wyje nie śpię już 3 noc byłem u weterynarza już 2 razy miał podane zastrzyki po których spał ale to była godzina dwie i jak się obudził zaczyna się od nowa i tak całą noc wcześniej miał jeszcze ataki podejrzewam padaczkowe bo dostawał drgawek i pianę z pyska 2 razy dostał relsed 10mg/2.5ml mam jeszcze 2 saszetki tego leku doodbytniczego jednak pomaga on jedynie na to że nie dostaje ataków ale nadal chodzi przez całą noc i nie można go uspokoić. co w takiej sytuacji można zaradzić pozostaje jedynie uśpienie? ponieważ wiem że jest to męczące zarówno dla mnie i dla niego . Quote
Joanienka Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 Wizyta koniecznie u neurologa, a nie przypadkowego weta, bo przy padaczce nie zawsze łatwo dobiera się leki, na każdego psa może co innego działać. Bieganie i pobudzenie po atakach padaczki jest typowe. Relsed nie jest po to aby zapobiegać atakom! Ten lek zatrzymuje atak, gdy już się zaczął. Na padaczkę standardowo podaje się fenobarbital lub łączy z innymi lekami gdy po wysyceniu w organizmie nie działa. Nie doraźnie tylko w sposób ciągły, najczęściej już do śmierci psa. Nie usypiać tylko jechać do kompetentnego weta! Z padaczką może pies żyć długo, ale pod warunkiem, że ma prawidłowo ustawione leczenie. Mój padaczkowy 10 letni pies już 3 lata jest na lekach i ma się dobrze. Quote
orginaldjhead Posted May 13, 2021 Author Posted May 13, 2021 2 godziny temu, Joanienka napisał: Wizyta koniecznie u neurologa, a nie przypadkowego weta, bo przy padaczce nie zawsze łatwo dobiera się leki, na każdego psa może co innego działać. Bieganie i pobudzenie po atakach padaczki jest typowe. Relsed nie jest po to aby zapobiegać atakom! Ten lek zatrzymuje atak, gdy już się zaczął. Na padaczkę standardowo podaje się fenobarbital lub łączy z innymi lekami gdy po wysyceniu w organizmie nie działa. Nie doraźnie tylko w sposób ciągły, najczęściej już do śmierci psa. Nie usypiać tylko jechać do kompetentnego weta! Z padaczką może pies żyć długo, ale pod warunkiem, że ma prawidłowo ustawione leczenie. Mój padaczkowy 10 letni pies już 3 lata jest na lekach i ma się dobrze. lekarz kazał mu to dawac a jak u niego był to dostał 2 zastrzyki jed n na sen a drugi to nie wiem pies po tym relsenie już nie dostał ataku jedynie zamiast tego biega i wyje odrazu po wybudzeniu i nie da się go położyć ponieważ również zaczyna wyć dzisiaj kolejna wizyta i mają mu zostać przepisane tabletki jak tylko będę znał nazwę to się podzielę Quote
bou Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 4 godziny temu, orginaldjhead napisał: dzisiaj kolejna wizyta i mają mu zostać przepisane tabletki jak tylko będę znał nazwę to się podzielę ale dla dobra psa - i twojego - wskazana jest wizyta u psiego neurologa.same tabletki mogą nic nie pomóc,bo na dobrą sprawę nie wiadomo,co psu jest.Czy były zrobione choćby podstawowe badania?Skąd podejrzenie udaru?A może to guz mózgu i pies szaleje z bólu? Czy on normalnie je i pije? Pojedź do porządnej kliniki.Nie wiem gdzie mieszkasz,ale teraz w każdym większym mieście jest - o ile nie wielospecjalistyczna klinika,to przynajmniej dobrze wyposażony gabinet. Piesek ma 11 lat...jesteś mu winien opiekę,zasłużył sobie,prawda? 1 Quote
orginaldjhead Posted May 13, 2021 Author Posted May 13, 2021 1 godzinę temu, bou napisał: ale dla dobra psa - i twojego - wskazana jest wizyta u psiego neurologa.same tabletki mogą nic nie pomóc,bo na dobrą sprawę nie wiadomo,co psu jest.Czy były zrobione choćby podstawowe badania?Skąd podejrzenie udaru?A może to guz mózgu i pies szaleje z bólu? Czy on normalnie je i pije? Pojedź do porządnej kliniki.Nie wiem gdzie mieszkasz,ale teraz w każdym większym mieście jest - o ile nie wielospecjalistyczna klinika,to przynajmniej dobrze wyposażony gabinet. Piesek ma 11 lat...jesteś mu winien opiekę,zasłużył sobie,prawda? to polecany weterynarz nie wiem gdzie są dobre kliniki ponieważ nigdy nie byłem zmuszony z takowych korzystać miasto Łódź Quote
bou Posted May 13, 2021 Posted May 13, 2021 2 godziny temu, orginaldjhead napisał: to polecany weterynarz nie wiem gdzie są dobre kliniki ponieważ nigdy nie byłem zmuszony z takowych korzystać miasto Łódź ul. Młynarska 29, Łódź, tel. (042) 656 90 70 dr.Kalisz -neurologia m.inn. Quote
Recommended Posts