Tyśka) Posted March 22, 2021 Posted March 22, 2021 1 godzinę temu, rozi napisał: Kawał psa, większy od Promuli. Zastanawia mnie to ile może ważyć i ile mieć w kłębie. To taki mały średniak? Quote
Tyśka) Posted March 22, 2021 Posted March 22, 2021 2 godziny temu, agat21 napisał: Wspaniały piesio. :) Niech pani się szybko przeprowadzi i bierze go. Będzie miała cudownego przyjaciela :) Pani z miasta przeprowadza się na wieś. Na relacjach z kotkami jej zależy, bo dokarmia wolnożyjące i bezdomne kotki. ;) Po świętach powinna być już po przeprowadzce. Mam nadzieję, że nie zrezygnuje. Na razie pyta :) Quote
Moli@ Posted March 23, 2021 Author Posted March 23, 2021 7 godzin temu, Tyśka) napisał: Zastanawia mnie to ile może ważyć i ile mieć w kłębie. To taki mały średniak? Waży około 9/10 kg. Jest wyższy ale krótszy od Gucia. Zważę i zmierzę. Postaram się sprawdzić reakcję na dzikie koty... , zapoznam z naszymi domowymi. Niech trochę ochłonie po zmianie miejscówki. 1 Quote
Moli@ Posted March 23, 2021 Author Posted March 23, 2021 9 godzin temu, rozi napisał: Kawał psa, większy od Promuli. Trochę większy od przecinka :) Ma rozbudowaną klatę, dłuższą, puszystą sierść. Był z niego niezły pulpet ,) karmiony ludzkim jedzeniem z ręki (ziemniaczki, kotlecik, paróweczka, gotowane/pieczone mięsko, zupa - pyszne) :( Większymi kawałkami pluje - do sprawdzenia, przyzwyczajony do małych kawałków czy problem z zębami Quote
Tyśka) Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 Śliczny z niego pulpecik :) Niby zwykły kundelek, ale bardzo urodziwy. Aż ma się ochotę przytulać go i drapać za uszkiem. Wszelkie testy na spokojnie, przeprowadzka Pani potrwa jeszcze z 3 tygodnie, jest czas :). Bliżej terminu podam Jej numer do Moli@, aby porozmawiała. Trzymam kciuki za zdrówko <3 2 Quote
Moli@ Posted March 23, 2021 Author Posted March 23, 2021 Niejadek z Tuptusia..., skubnie kurczaczka, wypije rosołek i po jedzeniu :( Podałam obiad a urwis usiadł przy miseczce i myśli, że coś wymyśli :( Nie wytrzymałam..., miseczkę pod dzioba, łapę do miski i jedzenie pod pysia. Matko jak on jadł..., dobrze że palce zostawił ,) Mruczał, mlaskał :D Rosołek sam wypił :D Ogonkiem merdał, buziaka zaliczyłam. Naprawdę, czasami oszaleć można z tymi urwisami :) 1 3 Quote
Tyśka) Posted March 23, 2021 Posted March 23, 2021 Francuski piesek... ;) "Jejku, ale wybredny. Też mu podawałam jedzonko pod nosek bo sam nie jadł." Oczywiście, gotowane. Quote
Moli@ Posted March 24, 2021 Author Posted March 24, 2021 Z obserwacji Tuptusia: - Oczy - w dzień i oświetlonym pomieszczeniu widzi słabo ..., po zmroku traci wzrok. - słuch przytępiony - słabo reaguje na głośny dźwięk - może spowodowane stresem. - częste siusianie - na pewno - znaczy teren, wytycza trasy Quote
Tyśka) Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 Ciekawe jaki wiek oszacuje weterynarz. Trzymam kciuki za wizytę. Czy ktoś chciałby być skarbnikiem Tuptusia? Odciążyłoby to Moli@. 1 Quote
rozi Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 19 godzin temu, Moli@ napisał: Niejadek z Tuptusia..., skubnie kurczaczka, wypije rosołek i po jedzeniu :( Podałam obiad a urwis usiadł przy miseczce i myśli, że coś wymyśli :( Nie wytrzymałam..., miseczkę pod dzioba, łapę do miski i jedzenie pod pysia. Matko jak on jadł..., dobrze że palce zostawił ,) Mruczał, mlaskał :D Rosołek sam wypił :D Ogonkiem merdał, buziaka zaliczyłam. Naprawdę, czasami oszaleć można z tymi urwisami :) Może za lekka miska i mu się rusza przy jedzeniu, szura i stuka o płytki. Quote
Aldrumka Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 6 godzin temu, Tyśka) napisał: Ciekawe jaki wiek oszacuje weterynarz. Trzymam kciuki za wizytę. Czy ktoś chciałby być skarbnikiem Tuptusia? Odciążyłoby to Moli@. Ja mogę tylko nie wiem czy to odciążenie skoro nie ma comiesięcznych wpłat. Quote
Moli@ Posted March 24, 2021 Author Posted March 24, 2021 Wyniki badań krwi, moczu dostanę na maila Wiek 12+++. wiekowy psiak. Nóżki OK. Uszy czyste Na kleszcze, pchły, robale Wynik + profil tarczycowy W strzykawkach szampon leczniczy - 2 kąpiele co 5 dni ( łupież i miejscowo przerzedzona sierść na grzbiecie) - 23 zł / 24.03 (paragon) ECHO SERCA + konsultacja kardiologiczna - to koszt 250zł ( opłata w dniu badania) Quote
Moli@ Posted March 24, 2021 Author Posted March 24, 2021 Tuptuś w mieście czuje się jak ryba w wodzie ,) Z trawnika nie daje się łatwo ściągnąć..., biega, wącha, siusia i zagrzebuje, znaczy, Miejsca odpowiedniego na kupkę szukał z 10 minut ,) Przy ładnej słonecznej pogodzie na dużym trawniku wpada w dołki ale drzewa widzi. Znaczy wszystko co stanie na drodze..., moje nogi też ,) Był kiedyś wyprowadzany na smyczy - omija, przekłada łapki szybko i zwinnie ale to on prowadzi. Przy próbie zmiany kierunku, odciągnięciu od jakiegokolwiek obiektu zapiera się i próbuje ściągnąć obróżkę..., z szelek rozebrał się migiem. Cwaniak :) Spokojny podczas badania. 1 Quote
Tyśka) Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 Anonimową Dusza chce opłacić dzisiejsze badania (237zl). Brak mi słów. :) Edit: Już wpłaciła:) Dziekuję, zwłaszcza że sama ma psie schorowane staruszki ♡ Quote
Aldrumka Posted March 24, 2021 Posted March 24, 2021 10 godzin temu, Tyśka) napisał: Ciekawe jaki wiek oszacuje weterynarz. Trzymam kciuki za wizytę. Czy ktoś chciałby być skarbnikiem Tuptusia? Odciążyłoby to Moli@. Zanim podtrzymam ofertę :) bycia skarbniczką jaka jest odpowiedzialność skarbnika w przypadku pustej kasy. Quote
Moli@ Posted March 24, 2021 Author Posted March 24, 2021 5 minut temu, Aldrumka napisał: Zanim podtrzymam ofertę :) bycia skarbniczką jaka jest odpowiedzialność skarbnika w przypadku pustej kasy. Zerowa :) Quote
Moli@ Posted March 25, 2021 Author Posted March 25, 2021 Tuptuś, nie jest rannym ptaszkiem. Spał, nie chodził..., rozkładał się na materacyku. Z każdym dniem czuje się pewniej. W nocy ma do dyspozycji całe piętro..., nie ma konfliktów w stadzie. Musiał być karmiony resztkami..., bez przypraw mięso jest beeeee - nie pachnie "ładnie":( Zmiksowałam ryż z kurczakiem + pucha Animondy podlałam przegotowaną wodą. Pachnące, rzadkie - wciągną błyskawicznie Nie pije czystej wody! Tylko płyny z jedzeniem. Z Roxi też był ten problem na początku. Trzeba przestawić na psie jedzenie a na pewno bez przypraw! Quote
Tyśka) Posted March 25, 2021 Posted March 25, 2021 Kiedyś pisałaś, że psy to kable... już chociaż wiemy co takiego jadł :( Ojjj, żeby udało się szybko przestawić na normalne posiłki. Świetnie, że jest bezkonfliktowy. Quote
Tyśka) Posted March 25, 2021 Posted March 25, 2021 16 godzin temu, Aldrumka napisał: Ja mogę tylko nie wiem czy to odciążenie skoro nie ma comiesięcznych wpłat. Dziękuję :) Moli@ zapytała mnie na pw o to, więc myślę, że jakimś odciążeniem będzie. Wiem, że już były dwie wpłaty na konto Moli@, później będą pieniądze z bazarku. W wolnej chwili pozapraszam na wątek, może ktoś zadeklaruje jakąś stałą. Quote
Moli@ Posted March 25, 2021 Author Posted March 25, 2021 Są trzy wpłaty dla TUPTUSIA od Pani Ani ze Szczekocin - 50zł, od limonki80 - 100zł i anonimowy darczyńca - 237zł. Ślicznie dziękuję :) Rozliczenie na pierwszej stronie. 1 Quote
Moli@ Posted March 25, 2021 Author Posted March 25, 2021 Po wieczornym krótkim spacerku po naszej alejce zjedzeniu kolacji napił się czystej wody..., sporo wypił :) Podstawiam pod nos jego prywatną miskę z wodą - wiem kiedy i ile wypił 1 Quote
Moli@ Posted March 26, 2021 Author Posted March 26, 2021 "Dzień dobry, wyniki badania krwi są dobre, w morfologii podniesione granulocyty kwasochłonne mogą świadczyć o pasożytach jelitowych, istnieje podejrzenie niedoczynności tarczycy- badanie do powtórzenia za kilka tygodni, Katarzyna Zaleska." Przychodnia Weterynaryjna Zwierzak s.c. Jutro upomnę się o wynik badania moczu..., zapomniała wysłać. Quote
Tyśka) Posted March 26, 2021 Posted March 26, 2021 Miejmy nadzieję, że nie ma niedoczynności. Trzymaj się, kochany Tuptusiu. Jesteś w psim raju, ciesz się życiem i zdrowiem :) Quote
Recommended Posts