Monika 1101 Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 Hej聽 Co polecacie na kleszcze i pch艂y ?Mia艂am krople happs i spray pess.Zalezy mi na czym艣 dobrym 偶eby pies nie przynosi艂 kleszczy .Pche艂 na razie nie ma . Zastanawiam si臋 nad sabunolem. Quote
dwbem Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 Najlepsze s膮 obro偶e Foresto.Moje psy nosz膮 je od lat i od lat niewiem jak wygl膮da kleszcz. Quote
5艂apa Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 Foresto a jak nie dzia艂a albo region z babeszj膮 to Bravecto (tabletka lub krople), Simparica do kupienia tylko u wet Quote
dwbem Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 Ja jednak wol臋 ochron臋 zewn臋trzn膮 ni偶 trucie psa od wewn膮trz. Quote
5艂apa Posted March 19, 2021 Posted March 19, 2021 37 minut temu, dwbem napisa艂: Ja jednak wol臋 ochron臋 zewn臋trzn膮 ni偶 trucie psa od wewn膮trz. Je偶eli foresto dzia艂a to jest super. Ale cz臋sto nie dzia艂a. Albo s膮 rejony psa w kt贸rych nie dzia艂a np na kufie. A tabletka niezale偶nie czy psa si臋 k膮pie, niezale偶nie od "regionu" psa dzia艂a tak samo. Kleszcz si臋 mo偶e wbi膰, ale jak zacznie 偶erowa膰 szybko umiera i ryzyko transmisji choroby jest bardzo ma艂e. W rejonach babeszjozy jest to wa偶ne. Niekt贸rzy bior膮 tabletk臋 na czas kiedy kleszczy jest wi臋cej ni偶 zwykle (wiosna i jesie艅). Bravecto jest tez w kroplach. Quote
dwbem Posted March 20, 2021 Posted March 20, 2021 Mo偶liwe,偶e tak jest, u mnie Foresto dzia艂a a tabletki to jednak trucizna podawana psu do wewn膮trz, ciesz臋 si臋, 偶e nie musz臋 tru膰 swoich ps贸w bo one kleszczy nie 艂api膮. Quote
Amelia22 Posted March 16, 2022 Posted March 16, 2022 Ja u偶ywam produkt贸w Fiprex, jestem bardzo zadowolona, krople s膮 proste w dozowaniu. Te偶 jestem przeciwniczk膮 podawania czego艣 do wewn膮trz. Quote
Psi-smaki Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 Hej! Je艣li szukasz skutecznych preparat贸w na kleszcze i pch艂y, mog臋 poleci膰 dwa produkty, kt贸re znajdziesz na stronie psi-smaki.pl: Spray ochronny na kleszcze i pch艂y Naturalny preparat bezpieczny dla ps贸w i kot贸w. Zawiera sk艂adniki ro艣linne, kt贸re odstraszaj膮 paso偶yty, a jednocze艣nie s膮 艂agodne dla sk贸ry Twojego pupila. Idealny na spacery w lesie czy na 艂膮ce. Link do produktu: Spray na kleszcze i pch艂y. Obro偶a przeciwkleszczowa z olejkami eterycznymi D艂ugotrwa艂e rozwi膮zanie dla ochrony przed kleszczami i pch艂ami. Obro偶a dzia艂a nawet do kilku miesi臋cy, uwalniaj膮c naturalne olejki odstraszaj膮ce paso偶yty. 艢wietna opcja dla ps贸w, kt贸re cz臋sto przebywaj膮 na zewn膮trz. Link do produktu: Obro偶a przeciwkleszczowa. Oba produkty s膮 naturalne, wi臋c bezpieczne nawet dla bardziej wra偶liwych ps贸w. Ja u偶ywam obro偶y na co dzie艅, a sprayem zabezpieczam dodatkowo podczas spacer贸w w bardziej "ryzykownych" miejscach. Jak u Was sprawdza艂y si臋 takie rozwi膮zania? Quote
Recommended Posts