Nadziejka Posted March 9, 2021 Author Posted March 9, 2021 Dla Fidunia kasztaneczka many 68 zl zadeklarowane A czesci juz mam na koncie Dziekuje Dziekuje Cudnie Golabeczki 1 Quote
Nadziejka Posted March 9, 2021 Author Posted March 9, 2021 Sie napatrzec nie moge jak cudnie kaszteneczkowi w rozowym ubraneczku Quote
Ewa Marta Posted March 9, 2021 Posted March 9, 2021 53 minuty temu, Nadziejka napisał: Dla Fidunia kasztaneczka many 68 zl zadeklarowane A czesci juz mam na koncie Dziekuje Dziekuje Cudnie Golabeczki Cudownie, bardzo dziękujemy:) Quote
Nadziejka Posted March 9, 2021 Author Posted March 9, 2021 Na zdrowko malusiemu Piekna Cegielenka od Dobruszki naszej Quote
Nadziejka Posted March 9, 2021 Author Posted March 9, 2021 Dokladam ksiazke nowiutenka Dostalam w prezencie od mojej cudownej znajomej kotunkowej Na bazareczku dzis zakonczonym nie sprzedana wiec jeszcze tutaj na kramik malutkowi wloze Num 2 a ksiazka ,,Czwarta Sciana,, wstarzasajace..' str 320 nowiutenka cena wywol 6 zl opis: ,,Bejrut, rok 1982. Samuel – Grek, Żyd. Wszystkiego po trochu. Ten niegdyś młody lewicowy student o poglądach propalestyńskich, teraz reżyser na łożu śmierci, miewa piękne, choć szalone pomysły. W ogarniętym wojną domową Libanie zamierza wystawić „Antygonę” Jeana Anouilha. Ten projekt wydaje się być obłędem, bowiem Samuel chce, by na scenie zagrali obok siebie chrześcijanie, szyici, Palestyńczycy i druzowie. Z powodu choroby nie może jednak udać się do Bejrutu osobiście, prosi więc o to swego przyjaciela Georges’a. Francuz niewiele myśląc, wsiada do samolotu i leci do ogarniętego wojną Libanu. Czwarta ściana to dzieło wyjątkowe, w którym mała historia przeplata się z wielką, kameralność z tragedią grecką zrewidowaną przez dramaturga Jeana Anouilha. Powieść głęboko porusza, szczególnie we fragmentach o Libanie, gdy po masakrze palestyńskich obozów w Sabrze i Szatili rodzi się ból i wściekłość. „Chciałem podzielić się tymi trudnymi sprawami, a byłem z tym wszystkim zupełnie sam. To tak, jakbym niósł worek z kamieniami. Gdy oddawałem wam po jednym, mój wór stawał się lżejszy”. Sorj Chalandon Quote
Radek Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 8 godzin temu, Nadziejka napisał: Dokladam ksiazke nowiutenka Książkę zawsze warto kupić. Quote
Nadziejka Posted March 10, 2021 Author Posted March 10, 2021 Dobrego cieplego dzioneczka witamy sie witamy 1 Quote
Nadziejka Posted March 10, 2021 Author Posted March 10, 2021 Serduszka zapraszam zapraszam cala duszą na kramik malusi na pomoc ukochanej skarbuni Agniesi Calem Sercem Na pomoc Tani Z Modlitwa O Kazdy Dzien Zajrzyj Dobraduszko 20.03 Quote
Radek Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 Dawno nie zaglądałem to chociaż podrzucę na dobranoc. Quote
Recommended Posts