Tyśka) Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 Dziewczyny jeszcze raz z nim porozmawiają po pracy. Dziwnie brzmi ale może tylko takie tylko wrażenie. Tylko czemu mu zależy tak na czasie? Quote
Bgra Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 16 godzin temu, Tyśka) napisał: 34 minuty temu, Kamila Proc napisał: nie brzmi to dobrze Już wszystko wiem. Pan mieszka na dwa domy, żona w Piekarach Śl z powodu pracy, jest nauczycielką, pan z dwójką dzieci w Dolnej Saksonii. Wraca do Niemiec stąd ta nierealna sobota. Chcą zaadoptować dwa koty, kota i kotkę. Myślał, że koty są na Śląsku. Transport +paszporty do soboty? Wizyta pa do ogarnięcia. Quote
Kamila Proc Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 5 minut temu, Tyśka) napisał: Dziewczyny jeszcze raz z nim porozmawiają po pracy. Dziwnie brzmi ale może tylko takie tylko wrażenie. Tylko czemu mu zależy tak na czasie? moze ubiega sie o jakas dotacje na zwierzaki i kontrola przychodzi w sobote Quote
Tyśka) Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 Paszportów nie ogarnie się do soboty. To trwa z miesiąc. A przemytu dziewczyny nie poprą. Pan początkowo mówił o adopcji 5, dopiero później o 2. Wszystko takie... niejasne. Koty nadal szukają domu, ale dziękuję. 1 Quote
Bgra Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 Przed chwilą, Tyśka) napisał: Paszportów nie ogarnie się do soboty. To trwa z miesiąc. A przemytu dziewczyny nie poprą. Koty nadal szukają domu. Ale dziękuję. Paszporty jak koty zaszczepione to na miejscu u weta. Też bardzo ostrożnie podchodzę do adopcji zagranicznej, w sumie tylko dwie moje sunie mieszkają w Holandii, u mojej przyjaciółki jedna, druga u Jej koleżanki. Mam z nimi stały kontakt, jeden to trudny pies, druga to staruszka bez oka, nie mogli znaleźć domów w kraju. Quote
Kamila Proc Posted March 10, 2021 Posted March 10, 2021 cos tu brzydko pachnie.... chciał hurtowo, teraz tylko dwa...... chciał nawet chore..... uwazajcie Quote
guccio Posted March 10, 2021 Author Posted March 10, 2021 12 minut temu, Kamila Proc napisał: cos tu brzydko pachnie.... chciał hurtowo, teraz tylko dwa...... chciał nawet chore..... uwazajcie Wszystko w tym wypadku trzeba brać pod uwagę.I nie tylko tym.W przypadku każdej adopcji.Od tego są wizytatorki aby na miejscu ocenić. Wszystko przez to,że ogłoszenie moich kotów takie zainteresowanie wywołało.ponad 2 tys wyświetleń z 3 miast. Może inne potrzebujące domów koty skorzystają. Quote
Bgra Posted March 11, 2021 Posted March 11, 2021 Zapraszam serdecznie maleńki bazarek dla tymczasowanej 7 kotów pod opieką Guccio. 1 Quote
Tyśka) Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 Odswiezylam ogłoszenie kocurków na Kraków, bo jest wyróżnione do 27.03. Najwyżej zainteresowanym podsunie się innego kotka (może Szopkę?). Trzymam kciuki za wizyty pa nadal. Quote
guccio Posted March 12, 2021 Author Posted March 12, 2021 5 minut temu, Tyśka) napisał: Odswiezylam ogłoszenie kocurków na Kraków, bo jest wyróżnione do 27.03. Najwyżej zainteresowanym podsunie się innego kotka (może Szopkę?). Trzymam kciuki za wizyty pa nadal. Jutro ostatnia.Bolek nie jedzie. Quote
Tyśka) Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 24 minuty temu, guccio napisał: Jutro ostatnia.Bolek nie jedzie. Czyli Bolkowi nadal szukamy. Dobrze, że są wizyty :) Quote
guccio Posted March 12, 2021 Author Posted March 12, 2021 2 minuty temu, Kamila Proc napisał: Bolek tez sie doczeka Kotki są nosicielami białaczki i dlatego Bolka domek jednak zrezygnował. Quote
Kamila Proc Posted March 12, 2021 Posted March 12, 2021 7 minut temu, guccio napisał: Kotki są nosicielami białaczki i dlatego Bolka domek jednak zrezygnował. to moze lepiej, ze zrezygnowali. prawdziwa milosc nie zwaza na takie sprawy Quote
guccio Posted March 12, 2021 Author Posted March 12, 2021 8 minut temu, Kamila Proc napisał: to moze lepiej, ze zrezygnowali. prawdziwa milosc nie zwaza na takie sprawy Jestem tego samego zdania. Quote
UlaFeta Posted March 13, 2021 Posted March 13, 2021 Dnia 12.03.2021 o 07:03, guccio napisał: Jutro ostatnia.Bolek nie jedzie. Niedobry domek czy ze względu na białaczke? Koty miały robione testy? Quote
UlaFeta Posted March 13, 2021 Posted March 13, 2021 Dnia 12.03.2021 o 12:38, guccio napisał: Kotki są nosicielami białaczki i dlatego Bolka domek jednak zrezygnował. Wszystkie? Quote
Baltimoore Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Dnia 12.03.2021 o 12:38, guccio napisał: Kotki są nosicielami białaczki i dlatego Bolka domek jednak zrezygnował. Dowiedziałam się od Isabel i bardzo się zmartwiłam :(( To znaczy że matka i pozostała trójka też są nosicielami :(( Może by te pozostałe 3 złapać i jak nie ma gdzie, to do Izbicy choć na sterylizację zawieżć? Za chwile będą kolejne młode białaczkowe. Skądś się pieniądze na tą Izbicę znajdzie. Quote
guccio Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 12 godzin temu, UlaFeta napisał: Wszystkie? Robiłam testy tym,które są u mnie na tymczasie.Wetka mówiła, że prawdopodobieństwo jest duże. Quote
guccio Posted March 14, 2021 Author Posted March 14, 2021 1 minutę temu, Baltimoore napisał: Dowiedziałam się od Isabel i bardzo się zmartwiłam :(( To znaczy że matka i pozostała trójka też są nosicielami :(( Może by te pozostałe 3 złapać i jak nie ma gdzie, to do Izbicy choć na sterylizację zawieżć? Za chwile będą kolejne młode białaczkowe. Skądś się pieniądze na tą Izbicę znajdzie. W poniedziałek koteczka i Lolek jadą do swoich domków. Bolka będziemy ogłaszać.W tej trójce na wolności jest napewno jedną koteczka. 2 Quote
Baltimoore Posted March 14, 2021 Posted March 14, 2021 Przed chwilą, guccio napisał: W poniedziałek koteczka i Lolek jadą do swoich domków. Bolka będziemy ogłaszać.W tej trójce na wolności jest napewno jedną koteczka. No właśnie :)) Cieszę się, że tak fajnie udało się tym dwóm kotkom, wiem od Isabel :)) Ale pomyślałam o Izbicy- zawsze można je tam czasowo ulokować, a potem wziąć do siebie. Finansowo pomogę ogarnąć. Bo pasowałoby jak najszybciej tą trójkę złapać. Teraz koty "marcują" już w styczniu/lutym, koteczka pewnie kotna już jest :( Quote
Recommended Posts