Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, z pewnych powodów musiałam odebrać szczeniaka za wczesnie od matki. Piesek został odebrany w wieku 6 tygodni, aktualnie ma 10. Zachowuje się jak normalny szczeniak, nie ma problemu z kontaktem z innymi psami ani nie jest strachliwy, jedyna rzeczą która mnie martwi to to, że w domu wogole się nie cieszy, nie chce się bawić i jedyne kiedy sam z siebie chce do mnie podejsc to wtedy gdy mam coś do jedzenia. Czy to jest tylko kwestia czasu i nawiązania więzi z psem? Czy może to być spowodowane za wczesnym odebraniem go od matki? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. 

Posted

oże być, szczeniak uczy się życia przy matce i rodzeństwie, musisz cierpliwie powoli go uczyć zabawy, pieszczot, może z czasem się otworzy na normalne psie życie.

Posted

Może być kwestia zbyt szybkiego odłączenia od matki i rodzeństwa. Jednak nie powinno być problemu, żeby nauczyła się bawić od innych psów i od Ciebie jak jej pokażesz, że zabawki są fajne, bo dzięki nim wchodzi w interakcję z człowiekiem