blazejyuli Posted November 5, 2020 Posted November 5, 2020 Jak dotąd nie udało mi się znaleźć podobnego wątku - a spodziewając się kolejnych obostrzeń myślę, że warto byłoby pewne rzeczy wyjaśnić. Gdyby faktycznie zakazali oddalać się na ponad 500 m od domu, to jeszcze ujdzie. Choć kto ma miarkę w oczach? No i nie wszyscy mają smartfony z poprawnie działającym GPS-em. Ale co w momencie, kiedy wszystkich domowników zobowiązuje się do pozostania w 4 ścianach? Pies do kuwety nie narobi, a wątpię czy znajdzie się ktoś chętny, by przychodzić po zwierzaka - czy to na spacery 2-3 razy dziennie, czy żeby zabrać go na kilka tygodni. Choć kto wie, może hotele dla psów wprowadzą taką usługę, że będą odbierać czworonogi spod wskazanych adresów? Quote
Sowa Posted November 5, 2020 Posted November 5, 2020 Jest akcja "Pies w koronie"; poszukaj informacji na facebooku. Quote
blazejyuli Posted November 9, 2020 Author Posted November 9, 2020 Dzięki - czyli w razie czego do facebooka. Choć ten pomysł z odbiorem psów przez hotele dla zwierząt mógłby zostać wcielony w życie również po zakończeniu wszystkich obostrzeń i pandemii. Myślę, że gdyby wszystko odpowiednio logistycznie zorganizować, np. dostosować prezentowane na https://www.consafelogistics.com/ narzędzia do potrzeb zwierzęcej branży, mogłoby to całkiem fajnie zafunkcjonować. Dla właścicieli psów byłoby to bardzo wygodne. Quote
Karolina1717 Posted January 28, 2021 Posted January 28, 2021 Portal www.pethomer.com ma w Trójmieście wolontariuszy, którzy nieodpłatnie wyprowadzają psiaki osób przebywających na kwarantannie na 30minutowy spacer. Już kilka się takich odbyło i są same pozytywne opinie! Bardzo fajna opcja dla osób z Trójmiasta! :) Quote
Ellig Posted March 25, 2021 Posted March 25, 2021 Inka z Otwocka/ Warszawa potrzebuje pomocy w wyprowadzaniu, opiece nad sunią Owcą Quote
Recommended Posts