HANA 2020 Posted October 18, 2020 Share Posted October 18, 2020 Witam, na tym forum, mam 3 miesięczną sunie chow chow bardzo drapie się i wygryza sierść.pomocy co robić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bou Posted October 18, 2020 Share Posted October 18, 2020 16 godzin temu, HANA 2020 napisał: Witam, na tym forum, mam 3 miesięczną sunie chow chow bardzo drapie się i wygryza sierść.pomocy co robić. Pytasz poważnie? A co zrobiłabyś,gdybyś to Ty dostała jakiejś bardzo swędzącej wysypki?Nie poszłabyś do lekarza? Więc idz do weta i pomyśl,czy ostatnio nie zmieniłaś jej jedzenia,pewnie jest na coś porządnie uczulona,ale to już gadka z weterynarzem. p.s - przesłodkie jest to stworzonko w Twoim avatarze,śliczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bou Posted November 3, 2020 Share Posted November 3, 2020 Dnia 18.10.2020 o 05:51, HANA 2020 napisał: Witam, na tym forum, mam 3 miesięczną sunie chow chow bardzo drapie się i wygryza sierść.pomocy co robić. No i?Jak maluch? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
5łapa Posted December 3, 2020 Share Posted December 3, 2020 Trzeba psa zdiagnozować. Czasami zdarza się, że u tak młodych psów problemem są ektopasożyty, takie jak pchły, nużeniec, cheyletiella; a także pasożyty wewnętrzne. Dlatego można najpierw spróbować podać tabletkę typu bravecto, simparica; które można zakupić w lecznicach na wagę, czasami trzeba dołożyć oprysk fipronilem [np. frontline] co dwa tygodnie; i odrobaczyć tabletką również na glisty, tasiemce. Czasami lepiej jest zbadać kał, bywa że przyjaciół ciężko jest się pozbyć. Jeżeli nie pomoże faktycznie może to być alergia, czasami problemy behawioralne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts