esza Posted September 4, 2020 Posted September 4, 2020 1 godzinę temu, ona03 napisał: Dzień dobry, dziękuję za zamówienie :) roślinka, to u nas jednoroczna scewola, możesz wiosną poszukać gdzieś u ogrodnika :) są w trzech kolorach, niebieski, różowy i biały, ale niebieska jest najbardziej wytrzymała Dzięki za odpowiedź dziewczyny :) Zapisałam i może gdzieś zdobędę. Poproszę o podliczenie i dane do zapłaty :) Quote
NikaEla Posted September 4, 2020 Posted September 4, 2020 I jeszcze poproszę 61. Fiołki b/c po 2 szt Muszę pomyśleć czy dam już rade posadzić maliny... bo mnie kuszą Quote
Besia11 Posted September 4, 2020 Posted September 4, 2020 Funkia nr 33 c - 2 szt. lilia nr 90 - d biała pachnąca proszę. Quote
sonia71 Posted September 4, 2020 Posted September 4, 2020 4 godziny temu, ona03 napisał: Super, to samo napisałyśmy :))))) Ale....., chyba mam jedną malutką sadzonkę, wysiała się sama, może zdąży zakwitnąć :) Dziękuje za zakupy, przepraszam, nie mam możliwości ważenia kartonów przed zapakowaniem, zawsze jest uzupełnianie wolnych przestrzeni gazetą lub innym materiałem, aby roślinki się nie obijały i moja waga nie jest tak dokładna jak na PP, stąd czasami zdziwienie moje, że waga jest inna ..... I pakuję wieczorem, w nocy, a na grzędach ciemno ...... Mogę wysłać w poniedziałek :) 1b -20 szt dużych tulipanów - 1b - to są mniejsze cebulki, które zapisać ? Popatrzałam na Twoje zakupy i raczej nie zmieszczę się w 5 kg, będzie do 10 kg. Dziękuje pięknie, nooooo, niech się rozwija :) Ale nawymyślałam ,przepraszam :) oczywiście tulipany cebulki duże,1a........ .poproszę jeszcze skalnicę 70b 2sztuki i zamykam zakupy i poprosze o rozliczenie i wysylke. Quote
Kroook Posted September 4, 2020 Posted September 4, 2020 Dziękuję za zaproszenie :) Wiosną na pewno coś dokupię, zwłaszcza, że mnie dokształciłaś w kwestii kwiatków :) i wiem co już u mnie rośnie, a co nie. Quote
Iv_ Posted September 4, 2020 Posted September 4, 2020 14 godzin temu, Iv_ napisał: Proszę szałwię muszkatołową tą większą i chaber fioletowy. Znowu nie wiem jakie numerki mają. Ale mam utrudnione warunki przeglądania bazarku ;) Halo halo Oneczka chyba nie zauważyłaś mojego zamówienia ;) ;) Quote
ona03 Posted September 4, 2020 Author Posted September 4, 2020 5 godzin temu, esza napisał: Dzięki za odpowiedź dziewczyny :) Zapisałam i może gdzieś zdobędę. Poproszę o podliczenie i dane do zapłaty :) Wysłać PP zwykłą, odbiór w punkcie, czy kurier ? 5 godzin temu, NikaEla napisał: I jeszcze poproszę 61. Fiołki b/c po 2 szt Muszę pomyśleć czy dam już rade posadzić maliny... bo mnie kuszą To pomyśl, w przyszłym roku byłyby już malinki, a pyszne są, takie normalne, żadne Polany :) 5 godzin temu, Besia11 napisał: Funkia nr 33 c - 2 szt. lilia nr 90 - d biała pachnąca proszę. Dziękuję, zapisuję, ależ będzie pachniało w ogródku :)))) 2 godziny temu, sonia71 napisał: Ale nawymyślałam ,przepraszam :) oczywiście tulipany cebulki duże,1a........ .poproszę jeszcze skalnicę 70b 2sztuki i zamykam zakupy i poprosze o rozliczenie i wysylke. A tak Ci się wymyśliło :))) PP zwykła czy odbiór w punkcie ? Kurier w tej samej cenie byłby na drugi dzień, PP nie wiem czy da radę :) 1 godzinę temu, Kroook napisał: Dziękuję za zaproszenie :) Wiosną na pewno coś dokupię, zwłaszcza, że mnie dokształciłaś w kwestii kwiatków :) i wiem co już u mnie rośnie, a co nie. Bardzo się cieszę, że na coś się przydałam :))))) Wiem kochani, że miałam dołożyć lilie, ale jak zwykle wykrakałam sobie łażenie po grzędach z latarką...... Quote
ona03 Posted September 4, 2020 Author Posted September 4, 2020 2 godziny temu, Iv_ napisał: Halo halo Oneczka chyba nie zauważyłaś mojego zamówienia ;) ;) Oooooo, bardzo przepraszam, zauważyłam, zapisałam przy roślinkach i nawet szłam na grzędę przygotować, ale coś mi przeszkodziło ..... Nawet w zeszycie masz swoją własną, prywatną kartkę :) No, może nie zacytowałam to przepraszam :)))))) I już się poprawiam :))))) 17 godzin temu, Iv_ napisał: Proszę szałwię muszkatołową tą większą i chaber fioletowy. Znowu nie wiem jakie numerki mają. Ale mam utrudnione warunki przeglądania bazarku ;) Dziękuję bardzo :)))) Zaznaczone, zapisane, zakonotowane :)))) Quote
mila-ada Posted September 4, 2020 Posted September 4, 2020 Dnia 2.09.2020 o 21:57, mila-ada napisał: Poproszę: 01-1szt 5- 2szt, 5a 2 szt 6g- 3 szt 10- 4 szt 16c - 1 szt 32 - 1 szt 34 - 1 szt 35a - 1 szt 40 - 1 szt 48 - 1 szt 51 - 1 szt 53c - 1 szt 56 - 1 szt 58 e, h, po 1 szt 61 a, c, d - po 1 szt 68 - 1 szt 81a - 1 szt Bardzo proszę jeszcze dołożyć do mojej paczki lilie drzewiaste: 90 d, g, h po jednej sztuce. Quote
ona03 Posted September 4, 2020 Author Posted September 4, 2020 24 minuty temu, mila-ada napisał: Bardzo proszę jeszcze dołożyć do mojej paczki lilie drzewiaste: 90 d, g, h po jednej sztuce. Dziękuję bardzo, dopisuję :) Przepraszam, ale Liliowiec Nr 58 e - cytrynowożółty pełny zaginął na grzędzie, zgubił swoją niteczkę, a bez niteczki to nie wiadomo co to ..... 1 Quote
NikaEla Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 8 godzin temu, ona03 napisał: To pomyśl, w przyszłym roku byłyby już malinki, a pyszne są, takie normalne, żadne Polany : Iwonko, a kiedy najpóźniej można je sadzić? I jakich warunków potrzebują? Strona południowa może być? Quote
sonia71 Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 9 godzin temu, ona03 napisał: A tak Ci się wymyśliło :))) PP zwykła czy odbiór w punkcie ? Kurier w tej samej cenie byłby na drugi dzień, PP nie wiem czy da radę Poproszę punkt Poczty P.(moja pczta jest w środku miasta a malutki oddzial mam blisko) Kurier dla mnie to problem,ale inpost to wynalazek wszechczasów :) Quote
Jo37 Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 W imieniu Grażki123 - poproszę kuklik 35a - 3szt, 35b- 3 szt , miecznicę wąskolistną 45 - 3 szt Quote
Iv_ Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 10 godzin temu, ona03 napisał: Oooooo, bardzo przepraszam, zauważyłam, zapisałam przy roślinkach i nawet szłam na grzędę przygotować, ale coś mi przeszkodziło ..... Nawet w zeszycie masz swoją własną, prywatną kartkę :) No, może nie zacytowałam to przepraszam :)))))) I już się poprawiam :))))) Dziękuję bardzo :)))) Zaznaczone, zapisane, zakonotowane :)))) Pięknie dziękuję :)) Quote
ona03 Posted September 5, 2020 Author Posted September 5, 2020 2 godziny temu, NikaEla napisał: Iwonko, a kiedy najpóźniej można je sadzić? I jakich warunków potrzebują? Strona południowa może być? Muszą się ukorzenić, to tak koniec października. Będą rosły wszędzie :))) Południe jak najbardziej, muszą mieć słonko, żeby były słodkie :))) 1 godzinę temu, sonia71 napisał: Poproszę punkt Poczty P.(moja pczta jest w środku miasta a malutki oddzial mam blisko) Kurier dla mnie to problem,ale inpost to wynalazek wszechczasów :) ok. tylko sprawdź, czy ten malutki oddział ma odbiór w punkcie / nie wszystkie mają / 1 godzinę temu, Jo37 napisał: W imieniu Grażki123 - poproszę kuklik 35a - 3szt, 35b- 3 szt , miecznicę wąskolistną 45 - 3 szt Witam i pięknie dziękuję, zwłaszcza za miecznicę :))))) / tego mi brakowało/ 28 minut temu, Iv_ napisał: Pięknie dziękuję :)) Ależ bardzo proszę :)))) Quote
sonia71 Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 Odbierałam już różne paczki w tym punkcie więc ok. Quote
ona03 Posted September 5, 2020 Author Posted September 5, 2020 2 godziny temu, sonia71 napisał: Odbierałam już różne paczki w tym punkcie więc ok. Ok.. wieczorkiem wyślę rozliczenie :) kffffiatuszki zapraszają :) W poniedziałek mogę wysłać kilka paczek, kto chętny ? sonia 71 - pierwsza :))) Quote
uxmal Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 Jeszcze myślę i czekam czy coś jeszcze dodasz :))) :) lili jednak nie wezmę. Trochę za wysoka :) Quote
alex260503 Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 Dzień dobry ☀️ Oneczko mam prośbę o poradę bardzo bym chciała posadzić wszystkie swoje lilie wzdłuż tarasu to ok 6m. Tak się zastanawiam co można byłoby posadzić razem z liliami żebym całe lato mogła cieszyć oko z tarasu? Quote
NikaEla Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 To poproszę malinki czerwone X2 Porzeczek czerwonych i agrestowych po 1 krzaczku. Jak szaleć to na całego . A krzaczki truskawek z doniczek ( mam na balkonie ) to też przed zimą do ziemi wsadzać czy na wiosnę? A lawendę ( bo też mam 2 smutne doniczki) Quote
mgog Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 Oneczko kiedy kwitnie 52? Ja na razie z przesyłką się wstrzymam, bo dorwała mnie rwa :( Quote
esza Posted September 5, 2020 Posted September 5, 2020 15 godzin temu, ona03 napisał: Wysłać PP zwykłą, odbiór w punkcie, czy kurier ? Może być kurier, lub paczkomat, wsio rawno :) Quote
Recommended Posts