Kamila Proc Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 1 minutę temu, Radek napisał: Powinno iść w parze:) czasem tak jest Quote
rozi Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 1 godzinę temu, Aska7 napisał: A dlaczego nie zrobisz jej sama ? Za mała jest, a nie ma kto przytrzymać. Quote
Kamila Proc Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 12 minut temu, rozi napisał: Za mała jest, a nie ma kto przytrzymać. tak, z wielkim psem byloby latwiej zrobic zastrzyk, np z nerwowym mastifem Quote
rozi Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 3 minuty temu, Kamila Proc napisał: tak, z wielkim psem byloby latwiej zrobic zastrzyk, np z nerwowym mastifem Oczywiście, że łatwiej. Jest więcej miejsca/skóry, poza tym dużego można kolanem przytrzymać. Quote
Aska7 Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 O ile chce współpracować. Małe też mają dużo skóry, niektóre : ). Ja zawsze robię, bo mam do weta 30km. Quote
rozi Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 Po poprzednim zabiegu robiłam sama. Raz właśnie bez trzymania, Kula się poruszyła, igła wyskoczyła, antybiotyk został na kłakach i musiałam i tak do weta jechać, bo nie miałam zapasu. Quote
rozi Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 2 godziny temu, tomcug napisał: To jeszcze bułę poproszę. Taką Ci dam Quote
rozi Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 Bosz, jak ja bym chciała taką solidną, równą ulewę... Quote
uxmal Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 5 godzin temu, Aska7 napisał: A dlaczego nie zrobisz jej sama ? może to dożylne coś? Quote
tomcug Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 13 minut temu, rozi napisał: Bosz, jak ja bym chciała taką solidną, równą ulewę... U nas w trakcie, jakby chmura się oberwała... Quote
rozi Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 3 minuty temu, uxmal napisał: może to dożylne coś? Nie, podskórne, tylko ona maciupna, skóry malutko. A igły najmniejsze są takie, że ją na wylot prawie przy nagłym drgnięciu. Tak tłumaczę, ale to na nic - kto nie miał w ręku takiego kurdupla, ten nie zrozumie obaw. Wet oczywiście robi, ale ja trzymam. Quote
rozi Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 13 minut temu, tomcug napisał: U nas w trakcie, jakby chmura się oberwała... Cudnie, kocham ulewy. Quote
uxmal Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 21 minut temu, rozi napisał: Nie, podskórne, tylko ona maciupna, skóry malutko. A igły najmniejsze są takie, że ją na wylot prawie przy nagłym drgnięciu. Tak tłumaczę, ale to na nic - kto nie miał w ręku takiego kurdupla, ten nie zrozumie obaw. Wet oczywiście robi, ale ja trzymam. Mój kolega z pracy ma malutkiego yorka. Mówił mi że nie spodziewał się że malutki piesek będzie bardziej problematyczny niż taki średni. Dawkowanie leków koszmar, Zje coś za dużo koszmar Złapanie moczu do badania abstrakcja Zastrzyki już omowilismy :( Quote
Aska7 Posted April 29, 2020 Posted April 29, 2020 Cztery kaukazy - bezproblemowe : ) Tylko kosztowne Quote
rozi Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 4 minuty temu, uxmal napisał: Mój kolega z pracy ma malutkiego yorka. Mówił mi że nie spodziewał się że malutki piesek będzie bardziej problematyczny niż taki średni. Dawkowanie leków koszmar, Zje coś za dużo koszmar Złapanie moczu do badania abstrakcja Zastrzyki już omowilismy :( A daj spokój, ciemna mogiła. Ja się w Kulę ubrałam, bo trzeba było zabrać, ratować, cudna była, mądra, na wylocie do grabarza. Przecież nie to, że yorka chciałam. Leki sobie można nawet wyliczyć, ale jak podasz kawałek pastylki? Kiedy nawet mały palec w pysku dławi. No można rozgnieść, wymieszać z wodą, czy czymś, dać strzykawką, przełknie, a za chwilę wyrzyga. I dobrze, jeśli zobaczysz, że wyrzygała, bo pójdzie gdzieś w kątek i guzik zobaczysz. Quote
rozi Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 26 minut temu, Aska7 napisał: Cztery kaukazy - bezproblemowe : ) Tylko kosztowne Zwłaszcza, że dom z ogrodem trzeba mieć :) Quote
rozi Posted April 29, 2020 Author Posted April 29, 2020 3 minuty temu, Aska7 napisał: Kula yorkiem jest ? Z pseudo wyrwana. Quote
Recommended Posts