Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Serdecznie dziękuję za wszelką pomoc i mocno trzymam kciuki za Cyganka. Dziś dowiem się w gminie jak to u nas z tą pomocą jest, chociaż wielkiej nadziei nie mam....

• Upvote 1
Posted
11 godzin temu, Koki-99 napisał:

Już mu nawet futerko odrasta ładnie. Może zmień tytuł, żeby było wiadomo, że jest do adopcji. A jakieś ogłoszenia macie w planie? Na miau ktoś robił kiedyś, bo tak ogłaszałam tymczasa, tylko nie pamiętam nicku i nie wiem czy jeszcze aktualne. Poszukam....

Madzia z fundacji Kundel Bury postara się przyjechać jutro i porobi mu ogłoszenia.

10 godzin temu, elik napisał:

Każda gmina bez względu na to czy miejska, czy wiejska ma obowiązek opiekować się bezdomnymi zwierzętami i ustalając budżet mają obowiązek zaplanować pewną kwotę na pomoc bezdomnymi zwierzętom.

Dokładnie, ja jak się przeprowadziłam z miasta to też nic dla kotów tutaj nie było, bo jak mówili nie było wcześniej takiego problemu.
Mieszkam przy działkach pracowniczych i koty zaczęły się schodzić do mnie widząc moje koty na podwórku.
Teraz już są karmiciele, dostajemy karmę suchą na okres zimowy, są sterylizacje choć te pozostawiają wiele do życzenia choćby zabieg sterylizacj Szarusi https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=193582&start=315#p12294033 którą dzisiaj zawożę do sprawdzonego chirurga na resterylizację https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=193582&start=345#p12296199
Matkę tych węgielków wykończyli w lecznicy dlatego zabrałam je do domu z działek i sterylizacje zostały zrobione prywatnie od darczyńców z forum miau https://www.olx.pl/oferta/czarnuszki-osmiomiesieczne-szukaja-domkow-CID103-IDCMkxA.html

• Like 1
Posted

Dziękuję za nr konta. Będzie wpłata od Agnieszka znajoma elik i tak proszę zapisać  :)

Prosiłam b-b o zrobienie banerka dla Cyganka. Zrobi, ale prosi o podpowiedź,  jaki tekst ma być na banerku.

Posted

Kopiuję z wątku bazarkowego:

Mam dobrą wiadomość. Gmina zapłaci za sterylizację koteczki. Łatwo nie było, bo pani w urzędzie najpierw stwierdziła, że kot jest mój, skoro przebywa i stołuje się na mojej posesji, a prywatnych kotów gmina nie sterylizuje. Tłumaczyłam, że prywatne koty mam w domu, a ten żyje sobie wolno. Długo trwało to przekonywanie. Musiałam zostawić nazwisko i telefon i czekać. Pani miała zapytać miejscowy TOZ czy pomoże, ale ten się wypiął. Gmina ma umowę z wetem, ale ten musiałby przyjechać, kotkę zabrać, wysterylizować, przetrzymać i przywieźć. Koszt za duży. Zaproponowano mi oddanie kotki do schronu w Chorzowie, nie zgodziłam się. Przecież my zwierzaki ze schronu wyciągamy, a nie oddajemy. Zapytałam jakie koszty gmina ponosi na rzecz schronisk, oczywiście bez porównania z kosztami sterylki. W końcu stanęło na tym, że gmina za sterylkę zapłaci w gabinecie, który wskazała (a tam akurat jeżdżę ze swoimi kotami) i nic poza tym. To mi akurat bardzo pasuje, bo środki zgromadzone w bazarkowej skarbonce, spokojnie wystarczą na podleczenie Krówki. Na paliwo i jedzonko wyłożę ze swoich, a ew. nadwyżkę będziemy mogli przeznaczyć dla innego potrzebującego zwierzaka.

• Like 1
Posted
1 godzinę temu, Koki-99 napisał:

Zapytałam jakie koszty gmina ponosi na rzecz schronisk, oczywiście bez porównania z kosztami sterylki. W końcu stanęło na tym, że gmina za sterylkę zapłaci

Ekonomiczne argumenty najlepiej trafiają do urzędników.

Posted
12 godzin temu, elik napisał:

Dziękuję za nr konta. Będzie wpłata od Agnieszka znajoma elik i tak proszę zapisać  :)

Prosiłam b-b o zrobienie banerka dla Cyganka. Zrobi, ale prosi o podpowiedź,  jaki tekst ma być na banerku.

Proszę o teks. Byle nie za długi ;)

• Like 2
Posted
12 godzin temu, elik napisał:

• Like 1
Posted
9 godzin temu, b-b napisał:

Nie bardzo wiem jaki, może ktoś podpowie?
Musi być w stylu ze prosi o pomoc i szuka domu.

37 minut temu, Nadziejka napisał:

Znalezione obrazy dla zapytania: gify misie teddy

Calej druzynce Alvenkowej lapenkowej

ciepla zdrowenka zdrooowenka stokrosci

Dziękujemy Nadziejko.
13eb3d361e3d2b8f860eed2de19a61d9.gif

Mam kota po operacji a tym samym wszystko inne idzie na dalszy plan.

8d839bbf3f558239m.jpg 5ab8524f5cd679bcm.jpg

Posted
40 minut temu, Alvenka napisał:

Nie bardzo wiem jaki, może ktoś podpowie?
Musi być w stylu ze prosi o pomoc i szuka domu.

Dziękujemy Nadziejko.
13eb3d361e3d2b8f860eed2de19a61d9.gif

Mam kota po operacji a tym samym wszystko inne idzie na dalszy plan.

8d839bbf3f558239m.jpg 5ab8524f5cd679bcm.jpg

Znalezione obrazy dla zapytania: gify misie tedi matko jedyno ...stokroc stokroc sciskam  za tego biedunia 

Ciociu posylam pieniazka ku Tobie dla kotunia bidunia

ktory u Was  najbezpieczniejszy zaopiekowany 

sercem calem dziekuje za te wszystkie uratowane istotki bezbronne

Posted
Dnia 15.02.2020 o 12:56, b-b napisał:

wffw.jpg

12aq.png

Jak zwykle piękne banerki Boguniu. Stokrotne dzięki  kciuki-ok-8.jpg

Ja już nie zmieszczę tego banerku, ale kto może proszę wklejać do podpisu.  Niech zobaczy Cyganka jak najwięcej osób.

Posted
12 godzin temu, Nadziejka napisał:

Znalezione obrazy dla zapytania: gify misie tedi matko jedyno ...stokroc stokroc sciskam  za tego biedunia 

Ciociu posylam pieniazka ku Tobie dla kotunia bidunia

ktory u Was  najbezpieczniejszy zaopiekowany 

sercem calem dziekuje za te wszystkie uratowane istotki bezbronne

Dziękujemy Nadziejko, wpłata 35 złotych już jest na moim koncie dla koteńki.
ab1fdb12406ac41a4629b85625aea189.gif

9 godzin temu, b-b napisał:

wffw.jpg

12aq.png

Pięknie dziękujemy za banerki eedd4f682ade881d9d52565029079bcf.gif

Posted
9 minut temu, Alvenka napisał:

Znalezione obrazy dla zapytania: gify misie tedi szare'ogladam i rycze ze wzruszenia 

jaki cudny przecudny Cyganius

i jak pieknie spojrzal na koncu filmiku hihi jak moja ukochana lalunia Burzunia 

ach gdyby tak mozna zaczarowac 

aby byly razem te dwa skarbenki