Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Najwyższy na pewno jest wilczarz irlandzki.

Jak nie wierzycie to zapytajcie Carragan ;)

Ale nie wiem, czy w pytaniu o "największego psa" chodzi tylko o wzrost... Wilczarze nie wyglądają na takie wielkie... Może masa też się liczy?

8)

Posted

Na pierwszym miejscu na pudle /nie zmieściły sie :wink: /są szczeniaczki "owczarza" ,nie ma większych .....to rodzeństwo ,jedno ma 7 mies.,drugie niespełna 9 mies. :wink:

najmniejszeszczeniaczki6ug.jpg

Posted
myśle, że one mogą być większe. Może nie wzrostem, ale ogólnie chyba tak

brunabrigante02mini6hn0vf.jpg

hehe Rocki, to mastif neapolitański ale chyba angielski jest i wyższy i cięższy :wink:

Posted

Bardzo mozliwe Pika bo Mastif Angielski we wzorcu chyba ograniczen niema

Maya&Alex wilczaz napewno jest najwyzszy ale nasowa mi sie pytanie ktory pies jest wiekszy

90cm 75kg czy 75cm 90kg?

Posted

Maya&Alex wilczaz napewno jest najwyzszy ale nasowa mi sie pytanie ktory pies jest wiekszy

90cm 75kg czy 75cm 90kg?

No tak, wilczarz zdecydowanie najwyższy, ale pod wzgledem masy wypada blado :lol:

Posted

Kiedys slyszalem ze w ksiedze rekordow Guinessa najciezszy byl Anatolian wazyl 120kg we wzorcu one waza do 65kg ,,pobijac" go mial wlasnie mastif obydwa psy w swietnej formie matiff biega po 15km dziennie :o

Posted

Gdybym chciala się dowiedziec o najcięzszą rase swiata napisalabym Najcięzsza rasa swiata. A Bernardyny to nie są na pewno bo wilczarze mają podad metr (dogi tez)

Posted
Gdybym chciala się dowiedziec o najcięzszą rase swiata napisalabym Najcięzsza rasa swiata.

ale tez niepytalas o najwyrzszego :wink: dobrze ze sprostowalas :P

Wilczaze sa najwyzsze

Posted

W wiekszosci ksiazek i z wlasnego doswiadczenia wiem ze trudno jest okreslic wzrost danej rasy. Np. w ksiązce Marii Kramer jest napisane ze :

1.wilczarze maja co najmniej ( a wiec nie ma zadnych ograniczen ) 79 cm a suki zawsze mniej

2.bernardyny 70 -90 cm

3. dogi co najmniej 80 cm

Z własnego i nietylko doswiadczenia wiem ze dogi sa najwiekszymi psami swiata ! I sama sie o tym przekonalam bo najwiekszym psem jakiego widzialam byl ogromny siegajacy mi prawie pachy dog !