Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Dnia 12.11.2019 o 22:59, Tyś(ka) napisał:

Kompletnie nie znam się na padaczce, więc tylko dam znać, że jestem myślami z suńkami...

Dnia 20.11.2019 o 16:09, agat21 napisał:

I co u Lunki? Nie ma już ataków?

Dnia 16.11.2019 o 22:48, b-d napisał:

Przepraszam, że spytam, bo może coś przegapilem - na pierwszej stronie są 3 psiny , później już jest tylko o dwóch, a co z tą trzecią się stało?

45de44aceade232ec089ae834f823434--tatty-teddy-teddy-bears.jpg

Nadziejkowo zapraszamy

na kolejny kramik

Zaczarowany dla Misi Lenki i Szarika sercem calem do 2 grudnia

Posted

Wszystko na razie dobrze, ataki nie ponowiły się. Widocznie były spowodowane stresem. Pieski zabierane szczególnie z ciężkich schronisk są oprócz balastu psychicznego również słabe fizycznie. Jeszcze dodatkowo długa podróż, to wszystko powoduje przy słabszym organizmie różne efekty. Te objawy padaczkowe u Lunki to właśnie było to. 

Teraz Lunka już w pełni cieszy się życiem, ba nawet przytyła :) i już ma za sobą ciężką schroniskową rzeczywistość 

Posted

Sunki ustawiły się do zdjęcia :)

W tle stoi buda, która jest niewykorzystana w chłodne  miesiące - natomiast cieszy się powodzeniem latem, kiedy któryś z psiaków w czasie upałów woli spędzić noc na dworzu :) za Kamą(Lunką)ganek do domku

aa3f2e96cf1234f5med.jpg

Smuteczek, bo jedzonko już zjedzone :)

785f0e38ea17f987med.jpg

• Like 2
Posted
11 godzin temu, Aldrumka napisał:

Czy utarg z bazarku przelać na Twoje konto ?

tez się zastanawiałam nad tym :) chyba jednak tak i ja dołoże to co ode mnie i poślę Kasi w całości  :) 

Bardzo, bardzo dziękuję :)

Posted

Cudne przecudne serdunka

bezpieczne 

w ciepełku i najedzone 

sciskam tulineczkam wszystkie laucinki

Iwonko a ja lada dzień posle ok 70 zl z zakończonego kramku dla pucuniek ,tego do 26 listopada

jeszcze ne slalam ku Tobie 

jak posle napisze wszytko

Immagine8.png

Rozliczam ! Zajrzyj proszę wszytko za grosze-dla Lenki i Misi do 26 listopada

Posted
8 minut temu, Nadziejka napisał:

Cudne przecudne serdunka

bezpieczne 

w ciepełku i najedzone 

sciskam tulineczkam wszystkie laucinki

Iwonko a ja lada dzień posle ok 70 zl z zakończonego kramku dla pucuniek ,tego do 26 listopada

jeszcze ne slalam ku Tobie 

jak posle napisze wszytko

Immagine8.png

Rozliczam ! Zajrzyj proszę wszytko za grosze-dla Lenki i Misi do 26 listopada

Dziękuję bardzo :)

Posted

chciałam pokazać Wam troszkę Luncie i Kulke , ale za nic nie mogę wstawić zdjęć :(

Coś się chyba w końcu udało, więc pierwsza wita się wekendowo Kulcia :)

- zostawiając Luneczke w towarzystwie Kamy i Alwina, tuż po wypuszczeniu z psiego domku, Kulka wędruje do góry i spędza większość dnia w domu, najchętniej na łóżku z którego ma dobry podgląd na okolice- staje sobie w oknie, obserwuje i paszcza jej się nie zamyka -cała Kulka (tutaj akurat w oknie siedzi Pola , zwinięta z łańcucha i strasznych warunków jako roczny pies)

895fc1e6516998b7gen.jpg

3f5ae1612c78ab6cgen.jpg

poniżej Kulka w psim domku, w swoim pokoju

626c015831cb1209gen.jpg

• Like 1
Posted

Luneczka gdyby chciała też by bez najmniejszych problemów pokonywała schody i przychodziła do domu , jest w bardzo dobrej formie i niczego jej nie brakuje jeśli chodzi o sprawność fizyczną, ale nie chce,  nawet nie próbuje. W przeciwieńswie do Kulki, Lunka jest skromniutka i  cichutka , póki co nie wydała z siebie głosu, ale wesoła , dziś kiedy próbowałam zrobić jej zdjecia, biegała radośnie po ogrodzie jak konik , ale udało się - zatrzymała się na chwilę, zobaczcie jaka piękna królewna  -

33b1a806d7df42a1gen.jpg

25b3ce2b70f2aa60gen.jpg

eabb700716784241gen.jpg

a na ostatnim zdjęciu dzieją się straszne rzeczy - stoi człowiek z telefonem i się przymierza do zdjęcia...Obie nie lubią zdjęć, ale Luna wybitnie , zrobić jej normalne zdjęcie w zamknięciu/w pokoiku, graniczy z cudem

334ff3521a96942fgen.jpg

• Like 3
Posted

atulek , baaardzo dziękuję w imieniu babć 

Kulka tuż po wyjściu z psiego domu, zameldowała się w ludzkim i mamy w domu od rana psa koszyczkowego :)

a742168510d134fcgen.jpg

Koszyczkowa próbowała być którymś razem nasza Farcia , ale trochę się nie mieściła biedula :):)

0a8503676a373674gen.jpg

Fara, koleżanka Lunki i Kulki - Farze udało się przetrwać  wiele lat w Kotliskach... Wyszła jako 14 letni pies , u nas jest od 15 m-cy , kochany , cudowny Kubuś Puchatek :)

• Like 4
  • Upvote 1
Posted
43 minuty temu, atulek napisał:

Mój mąż dokłada  jeszcze 50zł.  na staruszki.Proszę tylko o nr. konta

Serdecznie dziękuje, posłałam numer konta

Wielkie dzięki za pomoc i wsparcie

• Like 1
Posted
23 godziny temu, katakka napisał:

Serdecznie dziękuje, posłałam numer konta

Wielkie dzięki za pomoc i wsparcie

Ale wspaniałe prezenty dla naszych suniek :) Bardzo dziękujemy.

Posted
Dnia 1.12.2019 o 15:58, atulek napisał:

Przelew zrobiony.

Prezent dotarł, dziękuje . Teraz muszę się dobrze zastanowić jak go spożytkować  ku uciesze babć i jednocześnie jak najkorzystniej . 

I kilka migawek z psiej codzienności -

3da72f1dbde782a6gen.jpg

Luneczka dzis pięknie pozowała -

1f198525f7d74d70gen.jpg

34d7a77b2e0d7113gen.jpg

21af36eab1248d12gen.jpg

32baa08ce419b032gen.jpg

Kulka, Lunka , Kamila , Farka i rodzynek Alwiś :) -

c25cceffab37cd4dgen.jpg

Jak Iwonka napisała, czekają Nas kontrolne badania - zawsze pod koniec roku staram się ogarnąć wszystkie futra coby w nowy rok wchodziły ze świeżymi wynikami -to duże finansowe wyzwanie , więc każdy grosz  bardzo pomocny.

• Like 2
Posted

Nadziejko , serdecznie dziękujemy , wszystkie nasze babcie i Alwiś rodzynek, bardzo się cieszą i są wdzięczne za odwiedziny na wątku :):)

Wczoraj Kulcia była w klinice na takich szybkich oględzinkach, bo od dwóch dni drapała się po uchu, widać było że coś ją męczy a nie  dawała sobie zajrzeć do środka, druga sprawa, że przy głaskaniu przyuważyłam mocno zaczerwienioną skórę między cycuchami . 
To co babcia wyprawiała w gabinecie.....tego się nie da opisać :):) , z trzech chłopa trzeba  żeby ją utrzymać w pozycji leżącej i względnie spokojnie :) . Po wielkiej walce z weterynarkami , wyszła z obciętymi pazurkami , ogarniętym i zakroplonym uchem i zaczerwienieniem na brzuchu - do uszu dostała krople Orilan i dodatkowo jakąś maść ze sterydem , zaczerwienienie na brzuchu  mamy przemywać octoniseptem, smarować  maścią , potem przejdziemy na coś w rodzaju sudokremu, bo grubiutkie cyce odparzają schowaną pomiędzy nimi skóre.

Tutaj Kulka w drodze do weta

d2e892444f00dddcgen.jpg

Tutaj po powrocie z kliniki . Rozmyśla jakie tortury jej zafundowałam :)

b44d55861efc7758gen.jpg

A to dziś, na dworzu wieje, pada, straszna pogoda, więc nic tylko spać...

214905325448914dgen.jpg

• Like 5