Nadziejka Posted November 22, 2019 Posted November 22, 2019 Dnia 12.11.2019 o 22:59, Tyś(ka) napisał: Kompletnie nie znam się na padaczce, więc tylko dam znać, że jestem myślami z suńkami... Dnia 20.11.2019 o 16:09, agat21 napisał: I co u Lunki? Nie ma już ataków? Dnia 16.11.2019 o 22:48, b-d napisał: Przepraszam, że spytam, bo może coś przegapilem - na pierwszej stronie są 3 psiny , później już jest tylko o dwóch, a co z tą trzecią się stało? Nadziejkowo zapraszamy na kolejny kramik Zaczarowany dla Misi Lenki i Szarika sercem calem do 2 grudnia Quote
iwna5702 Posted November 24, 2019 Author Posted November 24, 2019 Dziękuję Nadziejko za Twoje kramiki :) Quote
iwna5702 Posted November 24, 2019 Author Posted November 24, 2019 Wszystko na razie dobrze, ataki nie ponowiły się. Widocznie były spowodowane stresem. Pieski zabierane szczególnie z ciężkich schronisk są oprócz balastu psychicznego również słabe fizycznie. Jeszcze dodatkowo długa podróż, to wszystko powoduje przy słabszym organizmie różne efekty. Te objawy padaczkowe u Lunki to właśnie było to. Teraz Lunka już w pełni cieszy się życiem, ba nawet przytyła :) i już ma za sobą ciężką schroniskową rzeczywistość Quote
iwna5702 Posted November 24, 2019 Author Posted November 24, 2019 U Kasi jest sporo miejsca, gdzie domowe stadko może sobie pobiegać :) 2 Quote
iwna5702 Posted November 24, 2019 Author Posted November 24, 2019 Sunki ustawiły się do zdjęcia :) W tle stoi buda, która jest niewykorzystana w chłodne miesiące - natomiast cieszy się powodzeniem latem, kiedy któryś z psiaków w czasie upałów woli spędzić noc na dworzu :) za Kamą(Lunką)ganek do domku Smuteczek, bo jedzonko już zjedzone :) 2 Quote
Aldrumka Posted November 24, 2019 Posted November 24, 2019 Czy utarg z bazarku przelać na Twoje konto ? Quote
iwna5702 Posted November 25, 2019 Author Posted November 25, 2019 11 godzin temu, Aldrumka napisał: Czy utarg z bazarku przelać na Twoje konto ? tez się zastanawiałam nad tym :) chyba jednak tak i ja dołoże to co ode mnie i poślę Kasi w całości :) Bardzo, bardzo dziękuję :) Quote
iwna5702 Posted November 26, 2019 Author Posted November 26, 2019 Potwierdzam wpływ od Aldrumki - 240,- zł z bazarku ( w tym z dopłata 6,- zl do pełnej kwoty 240,- zl od Aldrumki :)) Quote
Nadziejka Posted November 27, 2019 Posted November 27, 2019 Cudne przecudne serdunka bezpieczne w ciepełku i najedzone sciskam tulineczkam wszystkie laucinki Iwonko a ja lada dzień posle ok 70 zl z zakończonego kramku dla pucuniek ,tego do 26 listopada jeszcze ne slalam ku Tobie jak posle napisze wszytko Rozliczam ! Zajrzyj proszę wszytko za grosze-dla Lenki i Misi do 26 listopada Quote
iwna5702 Posted November 27, 2019 Author Posted November 27, 2019 8 minut temu, Nadziejka napisał: Cudne przecudne serdunka bezpieczne w ciepełku i najedzone sciskam tulineczkam wszystkie laucinki Iwonko a ja lada dzień posle ok 70 zl z zakończonego kramku dla pucuniek ,tego do 26 listopada jeszcze ne slalam ku Tobie jak posle napisze wszytko Rozliczam ! Zajrzyj proszę wszytko za grosze-dla Lenki i Misi do 26 listopada Dziękuję bardzo :) Quote
katakka Posted November 30, 2019 Posted November 30, 2019 chciałam pokazać Wam troszkę Luncie i Kulke , ale za nic nie mogę wstawić zdjęć :( Coś się chyba w końcu udało, więc pierwsza wita się wekendowo Kulcia :) - zostawiając Luneczke w towarzystwie Kamy i Alwina, tuż po wypuszczeniu z psiego domku, Kulka wędruje do góry i spędza większość dnia w domu, najchętniej na łóżku z którego ma dobry podgląd na okolice- staje sobie w oknie, obserwuje i paszcza jej się nie zamyka -cała Kulka (tutaj akurat w oknie siedzi Pola , zwinięta z łańcucha i strasznych warunków jako roczny pies) poniżej Kulka w psim domku, w swoim pokoju 1 Quote
katakka Posted November 30, 2019 Posted November 30, 2019 Luneczka gdyby chciała też by bez najmniejszych problemów pokonywała schody i przychodziła do domu , jest w bardzo dobrej formie i niczego jej nie brakuje jeśli chodzi o sprawność fizyczną, ale nie chce, nawet nie próbuje. W przeciwieńswie do Kulki, Lunka jest skromniutka i cichutka , póki co nie wydała z siebie głosu, ale wesoła , dziś kiedy próbowałam zrobić jej zdjecia, biegała radośnie po ogrodzie jak konik , ale udało się - zatrzymała się na chwilę, zobaczcie jaka piękna królewna - a na ostatnim zdjęciu dzieją się straszne rzeczy - stoi człowiek z telefonem i się przymierza do zdjęcia...Obie nie lubią zdjęć, ale Luna wybitnie , zrobić jej normalne zdjęcie w zamknięciu/w pokoiku, graniczy z cudem 3 Quote
atulek Posted November 30, 2019 Posted November 30, 2019 Poproszę nr konta przeleje sunią 100 zł na mikołaja.. 2 Quote
katakka Posted December 1, 2019 Posted December 1, 2019 atulek , baaardzo dziękuję w imieniu babć Kulka tuż po wyjściu z psiego domu, zameldowała się w ludzkim i mamy w domu od rana psa koszyczkowego :) Koszyczkowa próbowała być którymś razem nasza Farcia , ale trochę się nie mieściła biedula :):) Fara, koleżanka Lunki i Kulki - Farze udało się przetrwać wiele lat w Kotliskach... Wyszła jako 14 letni pies , u nas jest od 15 m-cy , kochany , cudowny Kubuś Puchatek :) 4 1 Quote
atulek Posted December 1, 2019 Posted December 1, 2019 Mój mąż dokłada jeszcze 50zł. na staruszki.Proszę tylko o nr. konta 2 1 Quote
katakka Posted December 1, 2019 Posted December 1, 2019 43 minuty temu, atulek napisał: Mój mąż dokłada jeszcze 50zł. na staruszki.Proszę tylko o nr. konta Serdecznie dziękuje, posłałam numer konta Wielkie dzięki za pomoc i wsparcie 1 Quote
iwna5702 Posted December 2, 2019 Author Posted December 2, 2019 Dnia 30.11.2019 o 18:46, atulek napisał: Poproszę nr konta przeleje sunią 100 zł na mikołaja.. Bardzo dziękuję w imieniu dziewczyn z psiego domku :) Quote
iwna5702 Posted December 2, 2019 Author Posted December 2, 2019 23 godziny temu, katakka napisał: Serdecznie dziękuje, posłałam numer konta Wielkie dzięki za pomoc i wsparcie Ale wspaniałe prezenty dla naszych suniek :) Bardzo dziękujemy. Quote
iwna5702 Posted December 2, 2019 Author Posted December 2, 2019 To dodatkowe Atulkowe wsparcie Kasia planuje przeznaczyć na badania, trzeba bedzie psiaczkom pewnie jakieś podstawowe wykonać . Quote
katakka Posted December 3, 2019 Posted December 3, 2019 Dnia 1.12.2019 o 15:58, atulek napisał: Przelew zrobiony. Prezent dotarł, dziękuje . Teraz muszę się dobrze zastanowić jak go spożytkować ku uciesze babć i jednocześnie jak najkorzystniej . I kilka migawek z psiej codzienności - Luneczka dzis pięknie pozowała - Kulka, Lunka , Kamila , Farka i rodzynek Alwiś :) - Jak Iwonka napisała, czekają Nas kontrolne badania - zawsze pod koniec roku staram się ogarnąć wszystkie futra coby w nowy rok wchodziły ze świeżymi wynikami -to duże finansowe wyzwanie , więc każdy grosz bardzo pomocny. 2 Quote
iwna5702 Posted December 5, 2019 Author Posted December 5, 2019 Ale fajne stadko i co najważniejsze, wszystkie się dogadują. :) również ze swoją Panią :) Quote
Nadziejka Posted December 7, 2019 Posted December 7, 2019 Sercem calem tulinkamy całunie stadeczko przecudne Quote
katakka Posted December 7, 2019 Posted December 7, 2019 Nadziejko , serdecznie dziękujemy , wszystkie nasze babcie i Alwiś rodzynek, bardzo się cieszą i są wdzięczne za odwiedziny na wątku :):) Wczoraj Kulcia była w klinice na takich szybkich oględzinkach, bo od dwóch dni drapała się po uchu, widać było że coś ją męczy a nie dawała sobie zajrzeć do środka, druga sprawa, że przy głaskaniu przyuważyłam mocno zaczerwienioną skórę między cycuchami . To co babcia wyprawiała w gabinecie.....tego się nie da opisać :):) , z trzech chłopa trzeba żeby ją utrzymać w pozycji leżącej i względnie spokojnie :) . Po wielkiej walce z weterynarkami , wyszła z obciętymi pazurkami , ogarniętym i zakroplonym uchem i zaczerwienieniem na brzuchu - do uszu dostała krople Orilan i dodatkowo jakąś maść ze sterydem , zaczerwienienie na brzuchu mamy przemywać octoniseptem, smarować maścią , potem przejdziemy na coś w rodzaju sudokremu, bo grubiutkie cyce odparzają schowaną pomiędzy nimi skóre. Tutaj Kulka w drodze do weta Tutaj po powrocie z kliniki . Rozmyśla jakie tortury jej zafundowałam :) A to dziś, na dworzu wieje, pada, straszna pogoda, więc nic tylko spać... 5 Quote
Recommended Posts