Radek Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 5 godzin temu, uxmal napisał: Moje pierwsze zwierzątka to były rybki. Też zaczynałem od rybek. Mój dziadek był zapalonym akwarystą i wyprosiłem akwarium:) Ale jakoś nie wyszło mi z rybkami. Quote
uxmal Posted June 1, 2019 Author Posted June 1, 2019 2 godziny temu, rozi napisał: Biedronka będzie głodna chyba, ja bym dała mszyce po 50gr. :)))))))))))) :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0000000 Quote
uxmal Posted June 1, 2019 Author Posted June 1, 2019 3 godziny temu, Nesiowata napisał: Piękna pogoda, może ktoś wybierze się na łąkę? Spacerek dobrze zrobi. Mam nadzieję, że te biedronki to polskie? Nie będzie z nimi kłopotu? Oczywiście że polskie. Widać po kropeczkach :) Quote
uxmal Posted June 1, 2019 Author Posted June 1, 2019 2 godziny temu, Bogusik napisał: Dzień dobry :) Poproszę konika polnego niech skacze sobie po łące :) o jeju :))) Dziękuje dziękuje dziękuje :)**** Quote
uxmal Posted June 1, 2019 Author Posted June 1, 2019 3 godziny temu, rozi napisał: A pamiętacie, jak jeszcze nie było żwirków i się szukało czystego piasku i przynosiło w wiaderku (woreczek foliowy to był rarytas) i wsypywało kotom do kuwety tej takiej fotograficznej? :) nie pamiętam nie miałam kotka mieszkaniowego. Kotek dziadka był wychodzący. Quote
uxmal Posted June 1, 2019 Author Posted June 1, 2019 Dzięki bazarkowi nauczyłam się odejmować w głowie :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Quote
uxmal Posted June 1, 2019 Author Posted June 1, 2019 1 godzinę temu, Radek napisał: Też zaczynałem od rybek. Mój dziadek był zapalonym akwarystą i wyprosiłem akwarium:) Ale jakoś nie wyszło mi z rybkami. Moje pierwsze akwarium długo nie istniało. Dopiero jak poszłam na swoje to się zaczęło. Miałam 6 akwariów w tym jedno krewetkarium. Teraz tylko dwa. 1 godzinę temu, Kamila Proc napisał: ja nie mialam Polecam, akwarium to bardzo dobry nawilżacz powietrza plus TV. Quote
rozi Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 5 minut temu, uxmal napisał: Idę dalej trymować psa. Nie cierpię psów, przy których trzeba coś robić. Quote
guccio Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 18 minut temu, uxmal napisał: Moje pierwsze akwarium długo nie istniało. Dopiero jak poszłam na swoje to się zaczęło. Miałam 6 akwariów w tym jedno krewetkarium. Teraz tylko dwa. Polecam, akwarium to bardzo dobry nawilżacz powietrza plus TV. Świetne TV-położę się i mam naprzeciwko! Super wyciszacz i oczu nie psuje. Quote
rozi Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 1 godzinę temu, uxmal napisał: :)))))))))))) :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0000000 No w każdym razie, pomijając Twoje bezduszne rozbawienie, wezmę mszyc za 2zł, a po ile je załatwisz, to już Twoja sprawa. Słyszałam, że i po 10gr się trafiają z przemytu. 1 Quote
guccio Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 6 minut temu, rozi napisał: No w każdym razie, pomijając Twoje bezduszne rozbawienie, wezmę mszyc za 2zł, a po ile je załatwisz, to już Twoja sprawa. Słyszałam, że i po 10gr się trafiają z przemytu. Jesteś wspaniała!Nie pozwalasz biedroneczce z głodu paść.Też je ą dokarmię za 2 zł. 1 Quote
uxmal Posted June 1, 2019 Author Posted June 1, 2019 a może być jedna mszyca za dwa zł? Mamy tylko jedną biedronkę. Raczej sama się nie rozmnoży. A mszyce to myk myk i już jest więcej. Quote
rozi Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 Oj dobrze, bo ona taka (wydaje mi się) spora, ta Biedronka. TO BYŁO DO GUCCIO Quote
rozi Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 1 minutę temu, uxmal napisał: a może być jedna mszyca za dwa zł? Mamy tylko jedną biedronkę. Raczej sama się nie rozmnoży. A mszyce to myk myk i już jest więcej. Chyba sobie żartujesz. A jedna mszyca Ci się rozmnoży, tak???!!! Quote
uxmal Posted June 1, 2019 Author Posted June 1, 2019 1 minutę temu, rozi napisał: Chyba sobie żartujesz. A jedna mszyca Ci się rozmnoży, tak???!!! dwie mszycie Guccio jest chętna na mszyc sztuk 1 Quote
rozi Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 12 minut temu, uxmal napisał: mszyce są chyba obojnakami...mylę się? Hermafrodytami znaczy? No są, okresowo, a co to zmienia? Edit.: Wyczytałam, że mszyce żyją w symbiozie z mrówkami. Masz mrówki? Po ile? Edit2.: I z pszczołami!!! Nie ma miodu spadziowego bez mszyc. Quote
uxmal Posted June 1, 2019 Author Posted June 1, 2019 W Nowej Łące oprócz dzielnic mieszkaniowych jest także mały zagajniczek handlowy. A w nim dzisiaj dostawa świeżej tuszki mszycy. Rarytas dla biedronki. Cena mszycy 2 zł: Quote
uxmal Posted June 1, 2019 Author Posted June 1, 2019 6 minut temu, rozi napisał: Hermafrodytami znaczy? No są, okresowo, a co to zmienia? Edit.: Wyczytałam, że mszyce żyją w symbiozie z mrówkami. Masz mrówki? Po ile? Edit2.: I z pszczołami!!! Nie ma miodu spadziowego bez mszyc. pszczoły są są dwie Maja i Gucio. Mrówek jeszcze nie ma. Są w Kubełkowie warto je wspomóc. O! taka sympatyczna : za 3 zł. Quote
rozi Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 NIE PRZEPŁACAJ!!! Z pewnego źródła piękne mszyce za jedyne 40gr sztuka!!! Wysyłka gratis!!! Quote
rozi Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 Przykro mi, uxmal, ale te po 40gr są naprawdę ładne, więc wezmę 5 sztuk. Z darmową wysyłką. Te Twoje prześliczne, ale wiesz w czym rzecz. 1 Quote
guccio Posted June 1, 2019 Posted June 1, 2019 7 minut temu, uxmal napisał: pszczoły są są dwie Maja i Gucio. Mrówek jeszcze nie ma. Są w Kubełkowie warto je wspomóc. O! taka sympatyczna : za 3 zł. Za mrówkę dam te 3 zł.Bo spadziowego nie będzie.A to mój ulubiony. 1 Quote
Recommended Posts