Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Akira na dzisiejszej Miedzynarodowej wystawie psów rasowych w Kielcach otrzymała:[B][COLOR=red]lokata1,ocena doskonała,CWC,BOS,CACIB[/COLOR][/B]:multi::multi:

[IMG]http://img233.imageshack.us/img233/1396/obraz099w.jpg[/IMG]

[IMG]http://img24.imageshack.us/img24/4928/obraz100l.jpg[/IMG]

[IMG]http://img338.imageshack.us/img338/1968/obraz117.jpg[/IMG]

[IMG]http://img20.imageshack.us/img20/1750/obraz120fy.jpg[/IMG]

[IMG]http://img690.imageshack.us/img690/7348/obraz129.jpg[/IMG]

• Replies 632
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gratulacje :multi: Szkoda że nie przyszłam na Waszą ocenę, ale w ogóle byłam dzisiaj bardzo zdezorganizowana, w sumie tak samo jak wystawa :oops: i nawet zapomniałam Ci mojego łysola pokazać :oops:

A gdzie jedziecie na następną wystawę? :cool3: My będziemy na pewno w Nowej Rudzie i Rzeszowie.

Posted

Oj, poszalały, dziewczyny poszalały :multi:

Pozdrowienia dla pani z łysą doooopką i jej właścicielek :evil_lol:

Nie macie jakiś fot z ringu tej mojej białej pudeliny?

Posted

[quote name='Shetanka']Gratulacje :multi: Szkoda że nie przyszłam na Waszą ocenę, ale w ogóle byłam dzisiaj bardzo zdezorganizowana, w sumie tak samo jak wystawa :oops: i nawet zapomniałam Ci mojego łysola pokazać :oops:

A gdzie jedziecie na następną wystawę? :cool3: My będziemy na pewno w Nowej Rudzie i Rzeszowie.[/QUOTE]

My tez bedziemy w Rzeszowie

Posted

[quote name='Bura']Jeszcze tylko zrobić mięśnie na tyle i będzie super :) Spuszczać suczysko, latać w polach to od razu będzie umięśniony tyłeczek...[/QUOTE]
Tylko na zawał bym padła jakby biegała w polach nie na lince.Na zagrodzonym niech lata.
Dziękujemy za komplementy:)

Posted

Gratuluję wspaniałych osiągnięć wystawowych:lol:super fryzurka, bardzo ładna suńka:loveu:
Ja też nie puszczem swoich, tylko w ogrodzie i całkiem dobrze rozumiem "zawałowe obawy";)

Posted

Sunia super, będą kiedyś szczeniaczki?;)

A ja swoją puszczam bo chodzi przy nodze jak jeszcze żaden mój pies, a poza tym ma body guarda w postaci mojej dużej suki, ktora w razie czego wkracza do akcji i spuszcza lanie napastnikowi:evil_lol: Strasznie pilnuje pudla, żaden obcy pies nie może podejść.

Posted

Moje psie dziecię jest puszczane i czasem zdarza się mu nawiać do psów ale w końcu przylatuje. To kwestia wyćwiczenia psa jak i zmiany nastawienia właściciela, wg. mnie. W bezpiecznym terenie, w polach czemu miałby się nie wylatać? Mój Igor w polach jest baaardzo grzeczny. W mieście oczywiście są psy, ludzie itd więc dla niego są większą atrakcją niż pani... ale to trzeba przemóc, mnie tak uświadamiała hodowczyni mojej Malamutki, jak raz ucieknie i zapniesz i przestaniesz puszczać, to już koniec, potem pies będzie jak przysłowiowy "pies spuszczony z łańcucha" i już jak się urwie to nie wróci. Jedyne wyjście to puszczać i mieć w zanadrzu coś ekstra co w razie co psa zainteresuje i będzie lepszą nagrodą niż to, do czego uciekł.

Posted

[QUOTE]W mieście oczywiście są psy, ludzie itd więc dla niego są większą atrakcją niż pani... ale to trzeba przemóc[/QUOTE]No nie wiem, ale jeśli nie jesteśmy w stanie odwołać swojego psa to moim zdaniem nie należy go spuszczać w takich newralgicznych punktach, gdzie jest kupa psów i ludzi:roll: Szczerze powiem, że mnie do szłu doprowadza jak idę z psami, które są przy nodze, albo nawet na smyczy i obskakują mnie i moje zwierzęta różne mniej lub bardziej roskoszne pieski, których własciciele stoją kilometr dalej i sobie bezskutecznie zdzierają gardło lub nawet się nie fatygują, a na moją prośbę, zeby zabrali psa udają że nie słyszą:angryy:

Posted

[quote name='Equus']No nie wiem, ale jeśli nie jesteśmy w stanie odwołać swojego psa to moim zdaniem nie należy go spuszczać w takich newralgicznych punktach, gdzie jest kupa psów i ludzi:roll: Szczerze powiem, że mnie do szłu doprowadza jak idę z psami, które są przy nodze, albo nawet na smyczy i obskakują mnie i moje zwierzęta różne mniej lub bardziej roskoszne pieski, których własciciele stoją kilometr dalej i sobie bezskutecznie zdzierają gardło lub nawet się nie fatygują, a na moją prośbę, zeby zabrali psa udają że nie słyszą:angryy:[/QUOTE]

Zapewniam Cię, że mojego szczeniaka w takich miejscach nie spuszczam, jeśli już to w nocy i czasem gdzieś poleci do psa. Też latającego luzem. A na razie nie jestem w stanie go odwołać od wszystkiego.

Posted

Też jestem zdania, że jak psa się puszcza i nauczy, że jak się woła to ma przyjść i nie dostanie za to łomotu to pies będzie wracał na zawołanie, najpierw puszczać tam gdzie dla nas psychicznie pewnie, że pies nie zwieje, a z czasem iść dalej w pola otwarte bez ludzi i psów :D mój psiur od szczyla bez smyczy i teraz nie mam żadnego problemu, a mój tata nie jest w stanie z nim wyjśc bez smyczy bo mu zwiewa, bo pare razy pies spuszczony poleciał do innego psa i moj tata zamiast sta w miejscu i go wolac to polecial za nim, a przeciez to fajna zabawa jak pan mnie goni a ja zwiewam :D

Posted

[quote name='Bura']Zapewniam Cię, że mojego szczeniaka w takich miejscach nie spuszczam[/QUOTE]
I chwała Ci za to;)
[QUOTE]A na razie nie jestem w stanie go odwołać od wszystkiego.[/QUOTE]
No ale nad tym pracujesz!

[QUOTE]Też jestem zdania, że jak psa się puszcza i nauczy, że jak się woła to ma przyjść i nie dostanie za to łomotu to pies będzie wracał na zawołanie, najpierw puszczać tam gdzie dla nas psychicznie pewnie, że pies nie zwieje, a z czasem iść dalej w pola otwarte bez ludzi i psów[/QUOTE]
Otóż to!
[QUOTE]i moj tata zamiast sta w miejscu i go wolac to polecial za nim[/QUOTE]
Zasadniczo masz rację i lepiej zamiast lecieć za psem zacząć biec w innym kierunku ale... no właśnie są pewne ale, jak pies ni cholery nie reaguje i skacze sobie po kimś to chyba trzeba wtedy podejść i zabrać swojego psa, a nie iść w cholerę i czekać aż w końcu łaskawie przyjdzie, prawda?
U mnie na osiedlu jest taki labrador, który lata luzem, skacze na ludzi i psy, nie raz już kogoś przewrócił a jego właścicielka jest wtedy kilometr dalej i sobie woła, woła i woła, a pies ma ją gdzieś. Paranoja!

Posted

Nie no jak pies nie reaguje to ja ide po psa, ale to się kończy łomotem, ochranką, końcem spaceru i wędrówka do domu przy nodze oczywiście bez smyczy z wściekłą panią i ze mną już nie próbuje głuchnąć na wołanie. Przede wszystkim we wszystkim trzeba być konsekwentym :)

Posted

Byłysmy 2 razy na szkoleniu i na 2 Pani kazała spuścić Akirę ale z linką 5m.Otwarta przestrzeń a Akira kółka wokół Nas robi a ja stan przed zawałowy i zdrowaśki żeby pies gdzieś nie poleciał.

Posted

[quote name='lilix4']Byłysmy 2 razy na szkoleniu i na 2 Pani kazała spuścić Akirę ale z linką 5m.Otwarta przestrzeń a Akira kółka wokół Nas robi a ja stan przed zawałowy i zdrowaśki żeby pies gdzieś nie poleciał.[/QUOTE]

ja mojego ostatnio też nie spuszczam , ale z innego powodu . Panowie policjanci mnie prześladują , jakbym miała pudla ludożerce:angryy:

Posted

[quote name='lilix4']Byłysmy 2 razy na szkoleniu i na 2 Pani kazała spuścić Akirę ale z linką 5m.Otwarta przestrzeń a Akira kółka wokół Nas robi a ja stan przed zawałowy i zdrowaśki żeby pies gdzieś nie poleciał.[/QUOTE]
Oj to lilix stanowczo musisz wyluzować:evil_lol: A gdzie ona miałaby polecieć;) Psy zazwyczaj nie lecą tak przed siebie bez powodu, a juz zwłaszcza na lince:eviltong:
GPooLCLD - a gdzie tak polują na pudle?:diabloti:

Posted

a niedaleko Krakowa. Coś tam, gdzieś tam, jakiś tam pies podobno podgryzł czyjeś tam dziecko ostatnio i tak panowie nadrabiają sobie punktów u góry (że niby coś robią) i upominają właścicieli krwiożerczych pudli:cool1:, ewentualnie yorków , czasem 100 letnich pekińczyków, co to ledwie chodzą jak mają więcej czasu to i 2-3kg kundelkom się dostanie. Nie chce mi się z nimi już gadać to spuszczam psa w takich miejscach gdzie w/w panom nie chce się przyjechać :evil_lol:.