Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pomóżcie mi prosze w znalezieniu jej domu! Jest jeszcze młoda i piękna.
Jeszcze ma szanse...
Dziękuję

HISTORIA małej Bungee

Sunia potrzebuje doświadczonego opiekuna, miejsce do wybiegania bądź dom z ogrodem. Pamiętajmy, że jest bardzo żywiołowa, można powiedzieć, że ma psie ADHD :-)). Zalecane szkolenie.

Bungee (Bandżi) to niespełna roczna sunia, przebywa w schronisku na Paluchu. Złote umaszczenie i piękne zielono-złote oczy sprawiają, że można zakochać się w niej od pierwszego wejrzenia. Niestety ta miłość może być zdradliwa, o czym za chwilę.

Ma oczopląs wrodzony, tzn. od czasu do czasu drgają jej oczy. Nie przeszkadza jej to w normalnym funkcjonowaniu. Istnieje jednak prawdopodobieństwo, że oczopląs nie będzie widoczny. Możliwe, że w chwili obecnej jest to stres spowodowany schroniskiem. (Z relacji poprzedniej właścicielki wiem, że w domu prawie zanikł).

Sunia jest jeszcze młodziutka, z zachowaniami szczeniaka. Bardzo żywiołowa. Mieszka w małej klatce przy biurze. To dla niej męczarnia!:placz:
Sunia uwielbia ludzi. Tak bardzo, że z miłości i szczęścia gryzie. Nie przegryza skóry ale drapie ostrymi zębami. Na głośne "fe" reaguje i przestaje. (trzeba poświęcić jej trochę czasu i oduczy się. Do tej pory nikt jej nie przetłumaczył, że tak nie wolno, nie było na to czasu). Oprócz tego uwielbia skakać, niestety na człowieka – tego również bardzo szybko się oduczy. NA chwilę obecną NIE NADAJE SIĘ DO MALUTKICH DZIECI.

Jest bardzo karna. Szybko się uczy i przywiązuje do nowego miejsca. Ma zachowania szczenięce: gryzie to, co jej zostawimy, połyka skarpetki w całości (później je zwraca ale druga stroną :-)).
W relacjach z innymi psami jest spragniona psiego towarzystwa.

Ta terierowata piękność ma wyjątkowego pecha.
Pewnego dnia pewna kobieta przyjechała do schroniska i zobaczyła pewnego psa. Zauroczona jego urodą podjęła decyzję o adopcji. Pojechała z sunią do domu. Po tygodniu wróciła i oddała małą! :placz:Po powrocie do domu zmieniła jednak zdanie i ponownie wróciła po sunię. Minął znowu kolejny tydzień, sunia znowu wróciła na Paluch!!!:placz::placz: Niestety, czasami człowiek chce dobrze, ale nie zawsze może. Ta historia skończyła się bardzo smutno...

Bungee bardzo przeżywa powroty do schroniska. Trzeciego nie przeżyje:shake:, dlatego poszukiwany jest dla niej bardzo cierpliwy i mający juz doświadczenie z psami opiekun. Nie pozwólmy, żeby Bungee stała się kolejnym wpisem "siedzę już 5 lat w schronisku". Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu dla niej domu!

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i zgoda na poadocyjną wizytę. SUNIA BĘDZIE obowiązkowo WYSTERYLIZOWANA!
Kontakt w sprawie adopcji: [email protected] 0 501 226 939

Pomóżcie mi prosze w znalezieniu jej domu!
Dziękuję

• Replies 211
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

:multi::multi::multi:I masz rację!

Znalazłam ja ,to znajdą i inne cioteczki!
Zła jestem strasznie!Miałam już całe allegro zrobione i...znowu mi nawiało!Całe się skasowało,a nie da się tego zapsać!:angryy:
No nic! Jeszcze nocka przed nami!:evil_lol:

Wyszedł Ci piękny wątek! Jeszcze się cioteczki zejdą!

Mamy tu małą terrierkę! Cioteczki poradźcie ...wskażcie...
Jest jakieś forum terrierkowate?

Napiszę też do Paulinki,Olusi...może jakiś banerek lub ogłoszonka Bungee(Bandżi:evil_lol:) wyprodukują!

Posted

Acha...znalazłam Twój pierwszy wątek
http://www.dogomania.pl/forum/f28/warszawa-piekna-mloda-terierowata-juz-drugi-raz-wrocila-do-schronu-134590/

Napisz w nim w tytule(edytuj,edycja zaawansowana i zmieniasz tytuł!),że wątek do zamknięcia!
Ale tytuł pierwszego wątku,bardziej wymowny i treściwy.Może powinnaś go przenieść na ten wątek?

Jak chcesz wkleić więcej fotek,to możesz tylko warunek...w jednym poście max.5 zdjęć...zatwierdzasz,otwierasz nowy post i wklejasz następne pięć!

Posted

Mała biedulka:-(Taka śliczna sunia a nie ma szcęścia.
Swoimi zachowaniami bardzo mi przypomina jedną z moich suń, tylko moja nie połyka skarpetek w całości, a w kawałkach:evil_lol:

Posted

Nie mam dostępu do pierwszego wątku, czy jakośtam. A szukałam go i szukałam, ale tu tak szybko wszystko leci, że nie znalazłam :(

Dzięki za zainteresowanie!
tym samym hop do góry!

Posted

Madallena napisał(a):
Nie mam dostępu do pierwszego wątku, czy jakośtam. A szukałam go i szukałam, ale tu tak szybko wszystko leci, że nie znalazłam :(

Dzięki za zainteresowanie!
tym samym hop do góry!

Nie przejmuj się pierwszym wątkiem! Już go nie ma!:lol:
Na terierkach w potrzebie dołożyłam link do tego wątku!Łatwiej cioteczki od terrierków znajdą Bungee!
Może paulince uda się też banerek zrobić!
Allegro mi wczoraj nawiało...a było fajne:-( i już prawie gotowe!W nocy padłam!Teraz się za nie zabieram!Wstawię linka tu na wątek...to będziesz mogła dokleić do pierwszego postu.:loveu:

Posted

Wielkie dzięki za banerki.:loveu: Są piękne! Powiedzcie tylko jak je wkleić i czemu one służa (oprócz tego, że wklejam go sobie w profil). Głupie pytanie ale jako nówka sztuka na tym forum musze ogarnąć to wszytko :-)

Posted

Madallena napisał(a):
Wielkie dzięki za banerki.:loveu: Są piękne! Powiedzcie tylko jak je wkleić i czemu one służa (oprócz tego, że wklejam go sobie w profil). Głupie pytanie ale jako nówka sztuka na tym forum musze ogarnąć to wszytko :-)

Wklejasz prosto- zaciemniasz,kopiuj i wklej!
Banerki są podlinkowane i jak masz wklejony w podpis to jedno kliknięcie w banerek i wchodzisz na ten wątek!Czyli banerek to reklama wątku i szybka droga dostania się na niego!

Jak dać banerek do podpisu?
-u góry na niebieskim pasku,po lewej PANEL UŻYTKOWNIKA
-słupek po lewej USTAWIENIA i Edytuj Sygnaturę
-w okienko edytuj sygnaturę kopiujesz banerek(kopiuj-wklej) i zapisz sygnaturę.
...i koniec!:loveu: Teraz będzie się pojawiać pod każdym Twoim postem(i tych wcześniejszych i tych przyszłych).

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Paulinko...co rusz żałuję,że nie mam miejsca na nowe Twoje banerki!:cool3::loveu:

No ja też na razie miejsca nie mam, a tak bym chciała mieć jeszcze kilka innych psów.

I cieszę się, że banerek się podoba. Jakoś dziś wyjątkowo mi się podobają te które zrobiłam :evil_lol: Suczynka śliczna to i banerek się udał hehe:loveu:

Posted

Mam dziś dzień do ...bani!:-(
Prawie gotowe allegro...zwiało mi dwa razy! Muszę się przełączyć na staruszka kompa i pozmniejszać fotki(w laptopie nie mam oprogramowania!)...może mi wtedy uda się znowu wszystko od nowa napisać i już nie zgubić:shake:
Aukcjoner też mi tu nie chodzi...na prawdę do bani dzień:-(...trzymajcie troszeczkę kciuki i za mnie:oops: