Maciejj Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 Cześć :) Czy jakiś miły użytkownik mógłby mi podpowiedzieć jakie książki kupić na temat typowego tropienia? Od razu powiem że Nowoczesne szkolenie psów tropiących jest nie do dostania a jeśli jest to za horrendalne pieniądze. I od razu mam pytanie czy faktycznie cała książka Nowoczesne szkolenie psów tropiących jest zawarte w książce mój pies. Quote
uxmal Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 Nowoczesne szkolenie psów tropiących, Autor: Górny Bogusław jest nie do dostania? Edit: przepraszam zdziwiła mnie ta informacja, ale masz rację. Quote
uxmal Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 Mam tę książkę, Doprecyzuj z jaką książką chcesz ją porównać. Co to za książka "Mój pies" kto jest autorem? 1 Quote
Maciejj Posted November 23, 2018 Author Posted November 23, 2018 Chodzi o to. Czy w tym zbiorze jest faktycznie ta książka. Mój pies. Poradnik praca zbiorowa Wydawnictwo: Multico Rok wydania: 2013 A jeśli chodzi o porównanie nie che porównywać chce jakiś tytuł książki którą można kupić i jest ona tylko o tropieniu, chodzi szczególnie o tropienie. Mam upatrzoną fajną książkę tylko niestety jest ona tylko na amazonie a jakoś nigdy tam nie kupowałem i nie za bardzo chce zaczynać, wolę gdy jest coś dostępne w Polsce. Znasz może Uxmal jakąś książkę która jest o tropieniu? Quote
uxmal Posted November 23, 2018 Posted November 23, 2018 9 godzin temu, Maciejj napisał: Chodzi o to. Czy w tym zbiorze jest faktycznie ta książka. Mój pies. Poradnik praca zbiorowa Wydawnictwo: Multico Rok wydania: 2013 A jeśli chodzi o porównanie nie che porównywać chce jakiś tytuł książki którą można kupić i jest ona tylko o tropieniu, chodzi szczególnie o tropienie. Mam upatrzoną fajną książkę tylko niestety jest ona tylko na amazonie a jakoś nigdy tam nie kupowałem i nie za bardzo chce zaczynać, wolę gdy jest coś dostępne w Polsce. Znasz może Uxmal jakąś książkę która jest o tropieniu? O tropieniu znam tylko tę B.Grórego. Mojego psa nie widziałam. Zaczynam dopiero rozglądać się co z moim psiakiem robić dalej.Raczej zabawowo.Wolę coś naturalnego żeby z psiaka tańczącego psa na linie nie robić. Ale jeśli chciałbyś czegoś poczytać i ewentualnie wybrać co dalej to mogę polecić: - "Nosem psa" nie jest to książka o tropieniu ale o węchu ,nosie itp itd. . - Pogrzebałam w psich sklepach dla myśliwych i jest np taka. https://psiapasja.pl/pl/p/JAK-WYCHOWAC-I-WYSZKOLIC-PSA-Jerzy-Wozniak/898 Jest też ciekawa grupa na fb https://www.facebook.com/groups/tropienie/ 1 Quote
Maciejj Posted November 24, 2018 Author Posted November 24, 2018 Bardzo ci dziękuje Uxmal. dziękuje ci za podesłanie tych 2 tytułów zapewne kupie oba. Ale chodzi o to że ja pojęcia trochę o tropieniu mam mój pies świetnie tropi jak na razie na moich śladach już próbowałem około 150 m pójść i po tym czasie pięknie tropił do mnie. Bardzo podstawowym lecz zarazem najlepszym z dostępnych książek w których piszę o tropieniu jest kilka wydań Amatorskiego szkolenia psów. Akurat o tropieniu jest tam bardzo fajnie napisane nie ma żadnego przymusu jest to potępiane przez Śp. Antoniego Brzeziche. I dzięki tej książce trochę się nauczyłem o tropieniu, kiedyś jeszcze w mojej Bibliotece znalazłem kilka książek na temat tresury myśliwskiej lecz, jednak nie było tak o tropieniu potrzebnego do tropienia ludzi, tylko rannych czy zdrowych zwierząt. Uxmal a ty masz Nowoczesne szkolenie psów tropiących? A o tą książkę mój pies to jest to https://psiapasja.pl/pl/p/MOJ-PIES/900 Quote
Sowa Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 "Nowoczesne szkolenie psów tropiących" wydało Mutlico. "Mój pies" także wydało Multico. Zadzwoń do nich i zapytaj, czy cały poradnik Górnego jest w Mój Pies. Quote
Recommended Posts