Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć :) Czy jakiś miły użytkownik mógłby mi podpowiedzieć jakie książki kupić na temat typowego tropienia?  Od razu powiem że Nowoczesne szkolenie psów tropiących jest nie do dostania a jeśli jest to za horrendalne pieniądze. I od razu mam pytanie czy faktycznie cała książka Nowoczesne szkolenie psów tropiących jest zawarte w książce mój pies. 

Posted

Chodzi o to. Czy w tym zbiorze jest faktycznie ta książka.

Mój pies. Poradnik 

praca zbiorowa

• Wydawnictwo: Multico
  • Rok wydania: 2013 

A jeśli chodzi o porównanie nie che porównywać chce jakiś tytuł książki którą można kupić  i jest ona tylko o tropieniu, chodzi szczególnie o tropienie. Mam upatrzoną fajną książkę tylko niestety jest ona tylko na amazonie a jakoś nigdy tam nie kupowałem i nie za bardzo chce zaczynać, wolę gdy jest coś dostępne w Polsce. Znasz może Uxmal jakąś książkę która jest o tropieniu? 

Posted
9 godzin temu, Maciejj napisał:

Chodzi o to. Czy w tym zbiorze jest faktycznie ta książka.

Mój pies. Poradnik 

praca zbiorowa

• Wydawnictwo: Multico
  • Rok wydania: 2013 

A jeśli chodzi o porównanie nie che porównywać chce jakiś tytuł książki którą można kupić  i jest ona tylko o tropieniu, chodzi szczególnie o tropienie. Mam upatrzoną fajną książkę tylko niestety jest ona tylko na amazonie a jakoś nigdy tam nie kupowałem i nie za bardzo chce zaczynać, wolę gdy jest coś dostępne w Polsce. Znasz może Uxmal jakąś książkę która jest o tropieniu?

O tropieniu znam tylko tę B.Grórego. Mojego psa nie widziałam. Zaczynam dopiero rozglądać się co z moim psiakiem robić dalej.Raczej zabawowo.Wolę coś naturalnego żeby z psiaka tańczącego psa na linie nie robić.

Ale jeśli chciałbyś czegoś poczytać i ewentualnie wybrać co dalej to mogę polecić:

- "Nosem psa" nie jest to książka o tropieniu ale o węchu ,nosie itp itd. .

- Pogrzebałam w psich sklepach dla myśliwych i jest np taka.

https://psiapasja.pl/pl/p/JAK-WYCHOWAC-I-WYSZKOLIC-PSA-Jerzy-Wozniak/898

Jest też ciekawa grupa na fb https://www.facebook.com/groups/tropienie/

• Upvote 1
Posted

Bardzo ci dziękuje Uxmal. dziękuje ci za podesłanie tych 2 tytułów zapewne kupie oba. Ale chodzi o to że ja pojęcia trochę o tropieniu mam mój pies świetnie tropi jak na razie na moich śladach już próbowałem około 150 m pójść i po tym czasie pięknie tropił do mnie. Bardzo podstawowym lecz zarazem najlepszym z dostępnych książek w których piszę o tropieniu jest kilka wydań Amatorskiego szkolenia psów. Akurat o tropieniu jest tam bardzo fajnie napisane nie ma żadnego przymusu jest to potępiane przez Śp. Antoniego Brzeziche. I dzięki tej książce trochę się nauczyłem o tropieniu, kiedyś jeszcze w mojej Bibliotece znalazłem kilka książek na temat tresury myśliwskiej lecz, jednak nie było tak o tropieniu potrzebnego do tropienia ludzi, tylko rannych czy zdrowych zwierząt. Uxmal a ty masz Nowoczesne szkolenie psów tropiących?  A o tą książkę mój pies to jest to https://psiapasja.pl/pl/p/MOJ-PIES/900  

Posted

"Nowoczesne szkolenie psów tropiących" wydało Mutlico. "Mój pies" także wydało Multico. Zadzwoń do nich i zapytaj, czy cały poradnik Górnego jest w Mój Pies.