WitoldPowerSzot Posted November 11, 2018 Posted November 11, 2018 Witam posiadam Rottweilera 9 miesiecznego i bardzi czesto chce pic. Jutro dam mu odmierzona dawke wody bo dotychczas poprostu dawalem mu po spacerze okolo pol litra wody wiec pija okolo 1.5l wody dziennie czasami troche wiecej. Zastanawiam sie czy on przypadkiem nie wymusza na mnie podawania mu wody a moze jest to zwiazane z jakas choroba? Mam nadzieje ze poprostu on tyle musi pic. Quote
bou Posted November 11, 2018 Posted November 11, 2018 Nie ograniaczaj psu dostępu do wody!To młody,energiczny,ruchliwy pies,na dworze nie jest zimno,1,5 litra to nie jest za dużo! Poproś weta o zrobienie badania moczu i podziel sie swoimi wątpliwościami,ale NIE odmawiaj mu picia. Quote
Pies i ja Posted November 11, 2018 Posted November 11, 2018 Nie widzę tutaj nic co mogłoby sprawiać obawy. Wszystko z psem jest w porządku. Można się udać do weterynarza, lecz sądzę że jest to zbędne lecz dla pewności można się udać. Mój pies podczas lata pije o wiele więcej niż 1.5l wody. Mam nadzieje że rozwialiśmy twoje obawy :) Quote
Sonia & Fibi Posted November 11, 2018 Posted November 11, 2018 Sprawa jest prosta, nigdy nie ograniczaj psu dostępu do wody. Moja sucz też ostatnio trochę więcej piję, ale to przez zwiększenie jej aktywności fizycznej. :) Quote
Recommended Posts