tamb Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Małpka zrobiła poważną demolkę, dużo zniszczeń. Nie obejdzie się jednak bez klatki. Państwo chcieli tego uniknąć, ja też ale się nie uda. Jeśli ktoś wie, gdzie w Krakowie można kupić dużą, wygodną klatkę, poproszę o linki. Quote
Faro Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Dowiem się gdzie zamawiały dziewczyny klatke dla Saimona (wiem , że szukałyśmy jej w internecie ) kurier przywiózł na drugi dzień. (są w sklepie in ternetowym krakvetu, ale dla nas były za małe) Lepsze są te klatki metalowe , bo.... mniej ograniczaja pole widzenia . Saimon w każdym razie taka ma , jest trwała, bezpieczna i Saimonek "od pierwszego wejścia" ją zaakceptował ( Saimon to dorosły boksiu z ADHD do sześcianu !!!! ) Quote
tamb Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Byłam dzisiaj u Państwa i małej łobuziary. Klatka duża już pożyczona, Dinka (tak teraz ma na imię), weszła do niej, zjadła przysmak, poleżała zadowolona i wyszła. Nie boi się klatki, zaakceptowała ją. Państwo starają się bardzo ale na tym etapie ogłaszamy dalej. Quote
tamb Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Nasza gwiazda będzie jutro w tv. Klatka bardzo się sprawdza,sunia zaakceptowała ją. Wczoraj została na pół godziny. Dotąd w czasie tak krótkich wyjść robiła demolkę. Quote
hop! Posted February 10, 2010 Author Posted February 10, 2010 Z pewnych względów Dinka nie może zostać na stałe w obecnym domu. Traktujemy go jak bardzo dobry DT, w którym sunia może przebywać do czasu znalezienia odpowiedniego DS. Ponownie przejęłam prowadzenie wątku - tak będzie lepiej. Maupa4, dzięki za wprowadzenie zmian. ;) Quote
Lucyna Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Będziemy Dince kibicować ... jeśli klateczkę zaakceptowała to nie jest źle ... Quote
tamb Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Nikt nie zadzwonił a Dinka w czasie dwugodzinnej nieobecności wydostała się z klatki. Już drugi raz. Państwo zaczęli bać się zostawiać ją w klatce, żeby nie zrobiła sobie krzywdy wydostając się. Quote
Lucyna Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 O boziucho, co ona w tym łepku sobie myśli ... pewnie musi mieć domek, gdzie cały czas jest ktoś obecny i będzie z nią pracował. Gdzie znaleźć taki doświadczony i gotów do poświęceń? Nie spodziewałam się, że będzie to tak trudna adopcja :oops: Quote
Vitka Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 A może powinna mieć kojec na zewnątrz na czas nieobecności właścicieli? Ma gęstą, puszystą sierść, da sobie radę. Quote
tamb Posted February 12, 2010 Posted February 12, 2010 Też o tym pomyślałam. Może trzeba zrobić zrzutkę na kojec tak jak na wątku Gralla. A niezależnie od wszystkiego cały czas ogłaszać. Quote
tamb Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Nie wiem już co robić. Powrót do hotelu byłby dla Dinki koszmarem. Ani Państwo tego nie chcą , ani ja. Nowe dobre domki nie dzwonią. Państwo Dinki mają codziennie zniszczenia, klatka stała się dla Dinki niebezpieczna odkąd nie wiadomo jak się z niej wydostaje. Zanim znajdzie się dom z ogrodem, z wielopokoleniową rodziną kochającą zwierzęta, z członkami rodziny aktywnymi fizycznie tak, że Dinkę wymęczą na spacerach i najlepiej jeszcze z drugim psem w domu, potrzebny jest kojec. Nie mm innego pomysłu. Pani Dinki wychodzi na krótko, sunia mogłaby być w tym czasie w kojcu. Na wątku Gralla , kojec za 27000zł, dzięki pomocy Pani Magdy udało się kupić za 1850zł. W przypadku Dinki też się uda. Bardzo proszę o deklaracje. Deklaracje: 200zł - Pani Ola 50zł - Pani Małgosia F. 50zł - Lucyna Quote
hop! Posted February 13, 2010 Author Posted February 13, 2010 Zmieniłam tytuł wątku. Zabiorę się za ogłaszanie Dinki. Quote
Lucyna Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Jako, że kibicuję jej od początku, deklaruj 50 PLN :lol: Quote
hop! Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Jak są jakieś problemy, czy jest potrzebna konkretna pomoc, to wątek pustoszeje. Przykre... Quote
Charly Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 wystawię bazarek na małpkę dinkę. tak moge pomóc w tym momencie. hop! myślę, ze kazdy, kto może pomóc pomaga. jesli nie - to nie. Quote
hop! Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 Charly, każdy może pomóc w jakiś sposób. Chociażby poprzez podniesienie wątku lub rozesłanie prywatnych wiadomości z prośbą o pomoc. Quote
dorota1 Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Przykro mi, ale na ten moment nie mogę pomóc finansowo. Może w przyszłym miesiącu, jeżeli pomoc będzie jeszcze potrzebna. Zawsze gdy mogłam pomóc, zgłaszałam się sama i nikt nie musiał mnie upominać. Aluzje o pustoszeniu wątku wobec potrzeby konkretnej pomocy są niesprawiedliwe i krzywdzące, a samo podnoszenie wątku i pisanie pw, to moim zdaniem nie jest konkretna pomoc. Quote
hop! Posted February 15, 2010 Author Posted February 15, 2010 [quote name='dorota1']Przykro mi, ale na ten moment nie mogę pomóc finansowo. Może w przyszłym miesiącu, jeżeli pomoc będzie jeszcze potrzebna. Zawsze gdy mogłam pomóc, zgłaszałam się sama i nikt nie musiał mnie upominać. Aluzje o pustoszeniu wątku wobec potrzeby konkretnej pomocy są niesprawiedliwe i krzywdzące, a [B]samo podnoszenie wątku i pisanie pw, to moim zdaniem nie jest konkretna pomoc.[/B][/QUOTE] Dorota1, a w jaki sposób udało się zebrać kasę na transport Małpki? Prosiłam w prywatnych wiadomościach o pomoc. Myślisz, że lubię "żebrać" o pieniądze na psy? Nie jest to dla mnie ani łatwe, ani przyjemne. A jak Tamara zebrała fundusze na kojec Gralla? Jak myślisz? Większość sumy uzbierała poza dogo. Dzwoniła, mailowała... Wyczerpała wszystkie kontakty. Ile razy można prosić te same osoby o pomoc? Podnoszenie wątku, rozsyłanie prywatnych wiadomości, wstawianie banerka - to też konkretna pomoc. Kiedyś nie doceniałam tego typu wsparcia, ale z moich obserwacji i doświadczeń wynika, że jak najbardziej jest to potrzebne i często przynosi efekty. Quote
Lucyna Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Poczęstowałam się banerkiem i podnoszę Dinkę ... Quote
tamb Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Dinka dzisiaj w Krakowskiej. Dziękuję Beatko. Quote
hop! Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Trzymam kciuki! Oby zgłosił się odpowiedni dom. Quote
Recommended Posts