Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nemi napisał(a):
O jak mi miło :oops: Chętnie będę również na innych - nie pisałam bo nie wiem jak mogłabym pomóc. Ale jakby było trzeba coś zrobić - to jestem :lol:

Pucelkowy wątek przeglądałam, tak niedokładnie, ale rzuciło mi się w oczy, że jest uważany za starego :crazyeye: Mój ma 6 lat i nigdy bym nie pomyślała, że jest stary. Toż, to dzieciak taki - tylko już mniejszy z nim kłopot ;)

Bardzo się cieszę, że oczy Pucelka już w porządku - bo to tragedia była.

W schronisku o niego dbają - na szczęście . Tylko to nie miejsce dla niego - potrzebuje kochających ludzi :oops:

• Replies 520
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Basia i Barni napisał(a):
W schronisku o niego dbają - na szczęście . Tylko to nie miejsce dla niego - potrzebuje kochających ludzi :oops:

Może na forum łowieckim spróbować o nim napisać ???

Posted

Nemi napisał(a):
Może na forum łowieckim spróbować o nim napisać ???

trzeba próbować wszystkiego.

On nie lubi kotów i nie nadaje sie do malutkich dzieci, warczy przy misce gdy ktos mu chce zabrać jedzenie , i nie lubi łysych facetów w okularach :evil_lol:

Posted

[quote name='Nemi']Strasznie to przykre .... Trochę przeglądam wątki z labkami, bo sama mam takie biszkoptowe ciasteczko :lol:..............[quote]

To witaj Nemi w labkoklubie ;)

Pucelek znajdzie kochający dom , to jeszcze nie były Jego domki po prostu...
Trzymam za Pucelka kciuki :thumbs::thumbs:

Posted

Basia i Barni napisał(a):
trzeba próbować wszystkiego.

On nie lubi kotów i nie nadaje sie do malutkich dzieci, warczy przy misce gdy ktos mu chce zabrać jedzenie , i nie lubi łysych facetów w okularach :evil_lol:

Basieńko, napisz mi jeszcze w jakiej miejscowości pies się znajduje (nie mogłam się tego doszukać w postach) i kogo podać jako kontakt, gdyby ktoś był zainteresowany.

Posted

Basiu, mam pytanie w sprawie Pucelka. Czy boi się strzału ? Pewnie nie wiadomo, więc można to sprawdzić na przykład pistoletem startowym. Można zabrać go też na strzelnicę. Znów mi zginęła miejscowość gdzie on jest, więc znalazłam adres w Rudzie Śląskiej:
STRZELNICA
Ruda Śląska, ul. Kalinowa 15, tel. (0-32) 244-85-30

Posted

[quote name='Nemi']Basiu, mam pytanie w sprawie Pucelka. Czy boi się strzału ? Pewnie nie wiadomo, więc można to sprawdzić na przykład pistoletem startowym. Można zabrać go też na strzelnicę. Znów mi zginęła miejscowość gdzie on jest, więc znalazłam adres w Rudzie Śląskiej:
STRZELNICA
Ruda Śląska, ul. Kalinowa 15, tel. (0-32) 244-85-30
nie mam pojęcia , a po co ta strzelnica?

Posted

Jeśli przejdziecie się na spacer w okolicach strzelnicy, będzie można zobaczyć czy boi się strzału.

W przypadku, gdy Pucel trafiłby do myśliwego - zostałby psem pracującym, czyli musiałby spokojnie towarzyszyć swojemu człowiekowi, podczas polowania. Więc po prostu nie może się obawiać nagłych huków. Myślę, że się nie boi - przynajmniej na to wygląda :lol: Ale warto to sprawdzić, żeby nie było rozczarowania i powrotu Pucelka do schronu.

Żeby coś odpowiedzieć - może po prostu na razie powiedz mi jak reaguje na nagłe, głośne dźwięki.

Posted

A szkoda Dana, bardzo szkoda. Nawet myslalam by Pucla przeniesc do mojego tescia (ma dom z ogrodem) ale moj tesc adoptowal chorego Dobermana z lokalnego schroniska i to za moja i meza namowa. Wlasnie mysle o kim tylko mozna ... i im bardziej mysle tym bardziej jest mi smutno, ze Pucel zostal sam na lodzie ...:-(

Posted

Freya73 napisał(a):
i im bardziej mysle tym bardziej jest mi smutno, ze Pucel zostal sam na lodzie ...:-(

Nie zostanie :lol: Musi się znaleźć domek dla takiego wspaniałego psiska :lol:

Posted

Pucelek a właściwie Labrador chodzi codziennie kilka a nawet kilkanaście razy na spacer. :eviltong: Przychodzą młodzi wolontariusze i zabierają go na spacery, prawie zawsze nad staw. Labrador chodzi też do sklepu itp. Tak więc nie nudzi mu się i ma rozrywkę. Jest zawsze chętny i gotowy do wyjścia. :razz:

Ostatnio byli ludzie i chcieli go do kojca i oczywiście nie wydaliśmy go:shake: Masakra co Ci ludzie jeszcze wymyślą:angryy::mad: