Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

dziewczyny daje stałą deklarację 20 zł

My też z Pusiem walczyliśmy z niewydolnością nerek.
Niestety przegraliśmy z guzem wątroby. Nereczki mojego serduszka pracowały do samego końca.

Walka o funkcjonowanie nereczek była najgorsza na samym początku czyli tuż po operacji wycięcia guza. Ponad miesiąc Pusio był w domu pod kroplówką dożylną. W najgorsze dni jego poziom kreatyniny i mocznika były tak duże, że nikt nie wierzył w to, że on stanie na nogi. Pojawiły się drgawki, Pusio nie przyjmował żadnego jedzenia. Jednak ktoś na górze wysłuchał moich modlitw i mój skarb bardzo powoli zaczął stawać na nogi. Początkowo karmiłyśmy z babcią go na siłę, później zaczął wracać apetyt. Przez jakiś czas mocznik i kreatynina podnosiły się i opadały. Później ustabilizowały się i utrzymywały się na jednym poziomie
kreatynina 2,00
mocznik 120
Pusio dwa razy w tygodniu dostawał kroplówkę podskórną,
na wieczór i rano dostawał garść leków ( impakitine, Prilium, RUBENAL 300, LESPEWET)
Podstawa to dieta której pilnowaliśmy jak oka w głowie. Czasami gdy już bardzo prosił dostawał kurczaka z ryżem i marchewką. Teraz żałuje, że nie dostawał tego co chciał częściej.
Pusio z niewydolnością nerek walczył i żył 1,5 roku

Posted

u Skarbusia jak w kalejdoskopie niedawno prawie uciekal od kostuchy teraz biega po mieszkaniu:) nie widzi gdzie ale trupta wesolo, karsivan daje mu takiego kopa ze jestesmy w szoku:) Skarbus wstaje o swicie kolo 5 i chce na dwor..
co chwila robi mu sie wylew krwi w tym zdrowszym oku, lecimy wtedy na łeb na szyje do warszawy , ale na szczescie okazuje sie ze to nie jaskra i cisnienie jest powodem wylewu a uraz...po prostu Skarbus co chwila przez ta żywotnosc wpada na cos...wszystkie kanty Martynka zabezpieczyla gąbkami wiec nic ostrego nie wystaje, ale scian juz nie da sie zabezpieczyc...a Skarbus potrafi byka strzelic w sciane...

Posted

jutro Skarbusiowi badamy mocz a w czwartek krew zobaczymy czy nerki nie siadly po tych sterydach i czy nie traci jeszcze wiecej bialka z moczem.
Jestem wsciekla na krakvet...dwa tygodnie temu dokladnie 2.02 zamowilam skarbusiowi puszki renala i do tej pory ich nie ma...podobno chwilowo nie ma ich na magazynie...kurcze jak sie czegos nie ma to nie powinno byc tego w ofercie...

Posted

[quote name='Kinia1984']jutro Skarbusiowi badamy mocz a w czwartek krew zobaczymy czy nerki nie siadly po tych sterydach i czy nie traci jeszcze wiecej bialka z moczem.
Jestem wsciekla na krakvet...dwa tygodnie temu dokladnie 2.02 zamowilam skarbusiowi puszki renala i do tej pory ich nie ma...podobno chwilowo nie ma ich na magazynie...kurcze jak sie czegos nie ma to nie powinno byc tego w ofercie...[/QUOTE]

Nie pierwszy raz słysze to o krakvecie.

[SIZE=4][B]Skarbek ma byś wszystko ok[/B][/SIZE]

Posted

Kinia, od razu napisz do nich prosbe o zwrot kasy i zamow gdzie indziej. Poszukaj tego na allegro np. w Szybka Karma...

Ja kiedys zamowilam Nutrę, niby miala byc... jak zadzwonilam okazalo sie, ze bedzie ale za 1,5miesiaca. Na szczescie szybko zwrocili kase.

Posted

Przyszło 20 od Eski (styczeń, luty) i 20 od Ani012 Dziękujemy! :loveu::loveu:
Dziewczyny, jak stoicie z kasą? Wysłać coś? Albo zamówić inne puchy niż renal?

Posted

[quote name='Bjuta']Przyszło 20 od Eski (styczeń, luty) [/QUOTE]

Bjutko, ale ja wpłaciłam teraz 10 zł (za luty). Za styczeń poszło w połowie stycznia (też 10zł)

Posted

[quote name='eski']Bjutko, ale ja wpłaciłam teraz 10 zł (za luty). Za styczeń poszło w połowie stycznia (też 10zł)[/QUOTE]

Zgadza się... Widać w Walentynki, widzę podwójnie... :)

Posted

Bjutko wszystko mamy, kase narazie tez. Martyna pozniej wpisze ile jeszcze mamy w skarpecie Skarbusiowej. Wiem ze dzis zaplacila za badanie moczu 25 zł i 20 zł za 2 puszki trovetu renal w lecznicy.

Posted

Niestety miałam z KRAKVETEM ten sam problem - kilka razy, zamawiam i czeeeeekam.... potem dzwonię, raz, drugi, trzeci, zapewniają, że będzie w anstępnym tygodniu i tak 2 miesiące. Cholera bierze. Może ktoś polecić inny sklep z przyzwoitymi cenami?

Może Skarbusiowi kupimy Doggles? Można by mu zakładać, gdy chodzi po mieszkaniu jako ochronę na oczy?