Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ze skarbusia oczami jest bardzo źle...co pare dni ma takie ataki ze wciąga oczy i chodzi z zamknietymi...wczoraj do 1 w nocy kręcil sie w kolko i nie mogl się ulozyc bo go to chyba bardzo boli teraz leci mu ropa....dzwonilam dzis rano do naszej okulistki i jedziemy niedlugo na konsultację...on cierpi bardzo to widac...nie wiem czy my go już nie męczymy...z drugiej strony to tylko oczy...ale przegladam watki ślepakow i one jakies takie radosne...w skarbusiu brak tej radości....poza tym chodzi juz tak przy ziemi...nogi ma powyginane...czasem to juz obraz nędzy i rozpaczy...ma czasem takie przeblyski ...ale to tylko przeblyski...wiecej jest tego cierpienia...uwierzcie...serce boli jak sie na niego patrzy...jak popiskuje...

Finanse
Bylo 135 zł
Zakupione :
maxitrol - 31,5 zł paragon
puszka na bemowie - 10 zł paragon
puszka w sklepie - 10 zł brak paragonu
krople tropicamidum - 10 zł pozniej wstawie paragon

Zostalo 73,5 zł

Dzis pewnie też Pani doktor przepisze jakies krople...Skonczyl sie Azopt na obnizanie cisnienia i pewnie dostanie antybiotyk w kroplach...

Posted

Trzymam kciuki i za Was i za Skarbulca. Dziewczyny, jeśli ma żyć w bólu,to ja myślę, że nie ma sensu... Ale może da się go jeszcze wyprowadzić na prostą. Skarbuś znowu dostał zastrzyk finansowy od P.B. :loveu: - więc jak będziecie u weta, to się przynajmniej finansami nie martwcie. Wieczorem w domu ogarnę Skarbusiowy budżet.

Posted

Dostalysmy caly nowy pakiet kropli od Pani doktor, Skarbuś ma silne zapalenie. Zaraz wstawie paragon, wydalam ponad 80 zł...
Jesli dobrze pojdzie bazarek to uzbiera sie na kontrole krwi i dogglesy.
Skarbus byl biedny u Pani doktor dopoki nie dostal kropli ze znieczuleniem, momentalnie otworzyl oczy i zaczal szaleć:) w samochodzie koniecznie cala droge musiala byc uchylona szyba bo on wącha powietrze:)
Także zycie ze Skarbulcem jest jak w kalejdoskopie...

Posted

U skarbulca lepiej:) krople działają, odpukać nic się nie dzieje narazie.
Mamy problem z dogglesami. Szukalam w necie. Jedynym sklepem ktory je oferuje jest zooplus.pl ale narazie nie maja na magazynie, na dostawe z Francji czeka się 21 dni.. W lecznicach nie ma. Na Bemowie też czekaja na dostawę, u Dr. Garncarza też mają jakiś problem...Może na śląsku macie jakąś znajomą lecznice/klinikę gdzie mozna kupic dogglesy? Dokladnie chodzi o rozmiar M.

Posted

rozliczenie:
bylo 73, 5 zł + 260 zł bjuta =335,5 zł

wydatki:
apteka - 83,9 zł
dzisiaj trovet RID puszki 7 szt - 70 zł

Zostało 181,6 zł

zaległy paragon za tropicamidum

i bieżący paragon za zestaw kropli:

Posted

Przyszło 10 od Kikou i 100 od Małgosi ze Skierniewic. Pięknie obu paniom dziękujemy! Wysłałam już do Skarbusia co mu się należy. :) :)
Dziewczyny, ja we wtorek zniknę z dogo na 3 tygodnie - nie będę mogła robić rozliczeń itd.

Posted

Skarbusiowi zostały dziś zakupione dogglesy u Dr Garncarza w klinice. Narazie Skarbus nie umie w nich chodzić , jak ma je na nosie to zamyka oczy...ale może się przyzwyczai:)
Koszt dogglesow 120 zł, kupiłyśmy też 10 puszek trovetu u nas w lecznicy 100 zł, niestety bez paragonu...
Rozliczenie:
321,6- 220 zł = 101,6 zł