Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kinia1984 napisał(a):
coraz lepiej:) tylko Skarbus nie chce wciaz wychodzic...
Bjuto bardzo nam przykro z powodu Hexy (Heksy?)....:(

Kiniu, przyznam szczerze, że się chłopakowi nie dziwię, że nie chce wychodzić, zimno, śnieg, komu się chce? nikomu... a czy chociaż na załatwienie sikanka i kupanka wychodzi?

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Opóźniłam się w relacjach księgowych.

Grudzień wygląda tak:

[U]GRUDZIEŃ[/U][U] 2010[/U]
10 zł - Magnesiatko (21.IX)
10 zł - Mysia (29.X)
10 zł - Gosiapak (8.XI)
10 zł - Bjuta (2.XII)
10 zł - mama Bjuty (2.XII)
10 zł - Acha44 (6.XII)

czyli [B]60[/B]

[B][COLOR=Red]- 60 Bjuta wysyła [/COLOR][/B][B][COLOR=Red]Martynie[/COLOR][/B] (1.XII)

Acha44 wpłaciła na 3 miesiące :)

Posted

Dziewczyny! Znow jest źle...bylysmy dzis na kontrolonym badaniu krwi bo Skarbus ostatnio jest dziwny, ospaly, brzuszek jakis duzy sie zrobil...Wlasnie odebralam wyniki ...watrobowe AP jest prawie 1000 czyli duuzo za duzo, najczesciej swiadczy to o jakims guzie w jamie brzusznej...Na jutro skierowano nas na obowiazkowe usg...Do tego fosfor i potas wysokie, ale kreatynina i mocznik tylko troszke podskoczyly..
Wetow martwi tez wysoki poziom plytek krwi( 736 tys) a za niski bialych krwinek...
Nie wiem co z tym Skarbusiem bedzie...jesli wyjdzie jakis guz to trzeba bedzie operowac...

Posted

jego ciezko zbadac recznie bo po pierwsze ma troche sadełka , po drugie on straszny panikarz jest i przy kazdym dotknieciu piszczy i sie wyrywa...do samego pobierania krwi potrzebne jest 4 osoby...

Posted

bede dzis miala opis usg przed nosem to przepisze co i jak. Po krotce : wysokie AP spowodowane jest prawdopodobnie powiekszonym pecherzykiem zolciowym, sciany tego pecherzyka tez sa bardzo pogrubione. Jest to przewlekle zapalenie, do leczenie farmakologicznego. Z dobrych rzeczy to prostata zanika, ma juz 2,5 cm, a przed kastracja miala az 5,5 cm. Na zebrach po prawej stronie jest guz, ale jego struktura mowi o tym ze prawdopodobnie jest to tluszczak, do obserwacji, bo usg to przeciez nie badanie histopatologiczne i nigdy nic nie wiadomo.
Dzis jeszcze jedziemy do okulisty, bo krople sie pokonczyly i trzeba zmierzyc cisnienie w oku bo znowu jakies czerwone bardziej.
Rozliczenie :
badanie krwi morfologia z biochemia - 75 zł (z deklaracji)
USG - 80 zł - i tu kase biore od Fredka tzn z deklaracji li1 - 40 zł i z watku naszego Kluska (ktory juz w domu) 40 zł

Posted

usg i badanie krwi wyszly w miare dobrze ale niestety badanie moczu nie jest dobre...skarbus traci bardzo duzo bialka, w moczu jest tez za duzo fosforu i potasu...wkroczylismy z lekami na poprawienie ukrwienia nerek bo karma juz nie pomaga i narazie czekamy miesiac na rezultaty..
ogolnie Skarbus czuje sie dobrze tzn nie zaczal biegac, ani sie bawic ale widac po nim ze nic mu specjalnie nie dolega:) wyraza to na swoj sposob..nie widzi juz nic...czesto wchodzi miedzy drzwi a sciane i potrafi tak stac nawet pol godziny...

Posted

Bjutko a dlaczego nie ujęłaś mojej obniżonej wpła ty ( 20,00 zł ) dla Skarbusia w grudniu??To niemożliwe żeby nie wpłynęła..Pisałaś że na inne pieski wpłynęła kaska to i na Skrabusia też..Sprawdź proszę..

Posted

Jest, 7 grudnia przyszła. Przepraszam Basiu, w grudniu zawalam wszystkie wątki :shake: :oops:

EDIT

Zobaczyłam, że wpisałam Cię nawet do tej rozpiski z miesiącami - za to nie wpisałam pod grudniem, więc też nie podliczyłam prawidłowo. Już pchnęłam do Martynki, mam nadzieję, że jutro dojdą. Dobrze, że zauważyłaś.