martyna87 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Już nie ma łupiezu bo został wyprany w szamponie i sie zmniejszył . Wczoraj mu kupiłam kilo suchej karmy hilsa bo puszki mnie majatek wynosza ale niestety nie smakuje mu ta benka je a tej nie chce . Pozatym robi to co zwykle spi marudzi chodzi na spacery wcina karmę i tak w kółko ponadto jest czesany codziennie bo to pobudza gruczoły łojowe a on ma suchą sierść od tych mrozów i kaloryferów . czasami go brzuszek boli to daje mu wegiel i on mu pomaga . Skarbuś stał się jakis ostatnio markotny jakis smutny :-( może wiek robi swoje ... No i ma ciagłe alergiczne wycieki z oczu to mu je przemywam solą fizjologiczna . ja juz nie wiem co zrobic zeby go wyleczyc z tej alergi bo pokarmowa odpada(dostaje jagniecine) albo go jakies roztocza uczulaja albo papierosy to dobry powód żeby rzucić . W sumie staram sie do lazienki wychodzic jak pale ale mimo wszystko nadal jest z alergizowany juz sie boje co bedzie wiosna jak zacznie pylic wszystko. Dawałam mu przeciwhistaminowe leki loratydyne ale nie pomaga tak samo wapno . Eh wetka powiedziała że mozna tak spróbować ale to mu nie pomoże . ja caly czas chodze zdenerwowana bo nikt nie dzwoni w sprawie pracy :shake: Quote
obraczus87 Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Obys znalazła prace szybko.... choc wiem, że nie jest łatwo ;/ Quote
Bjuta Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Skarbusiu dostałeś dyszkę od Kikou na luty. Dziękujemy! Quote
Kinia1984 Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 chyba teraz to na szczepienia trzeba nazbierac.... Quote
Bjuta Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Martynko, wyłałam Ci stówkę w tym ode mnie ekstra 50 na szczepienie. [U]luty 2010[/U] 10 zł Magnesiatko (23.XII) 10 zł Mysia (4.I) 10 zł Kikou (29.I) 10 zł Bjuta (1.I) 10 zł Mama Bjuty (2.II) 50 zł Bjuta (2.II) - extra na szczepienie czyli [B]100 [/B][B][COLOR=Red]- 100 Bjuta wysyła [/COLOR][/B][B][COLOR=Red]Martynie[/COLOR][/B] (2.II) Quote
martyna87 Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 ojejku dziękujemy bardzo skarbus zostanie zaszczepiony w połowie lutego na wirusówki a później koniec lutego wścieklizna Quote
obraczus87 Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Skarbus jak sie czujesz?? Bardzo rozrabiasz?? :) Quote
Magnesiatko Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Witam wysyłam właśnie 20 PLN teoretycznie na marzec i kwiecień... ale prawdopodobnie już w marcu moja sytuacja pozwoli na ciut większe finansowe wsparcie :) Quote
martyna87 Posted February 7, 2010 Posted February 7, 2010 Dziekujemy skarbus dzis zachował sie bezczelnie rano jak zwykle wstałam i siedziałam na fotelu z kawa w ręku . On sie obudził i oczywiscie standart na spacerek chcial wyjsc mówie do TŻ zeby go na spacerek wyprowadził ale skarbus woli mnie denerwowac wiec mowie idz do pana a ten wykożystał moment mojej nieuwagi wsadził łepek pod moja reke z wyskokiem trzepnoł główką i fruuu goraca kawa na mnie fotelu dywanie itp . Taki skarbus jest agent ale kochany jest pileczka leci a ten niezdara sie rzuca na powietrze niena piłke hehe Quote
Mysia_ Posted February 7, 2010 Author Posted February 7, 2010 hehe :D Skarbuś rozrabiako jeden, jesteś przecież starszym Panem, nie wypada tak rozrabiać w Twoim wieku :evil_lol: Quote
Bjuta Posted February 8, 2010 Posted February 8, 2010 Nasz oszołomek dostał 10 na luty od Acha44 :loveu: (Martynko wysyłać od razu, czy poczekać, aż coś jeszcze przyleci?) i po dyszce na marzec i kwiecień od Magnesiatko :loveu: Quote
Gosiapk Posted February 9, 2010 Posted February 9, 2010 wybaczcie, już bardzo dawno nie byłam na Dogo i jak ta ostania sierota zapomniałam o wpłatach od stycznia. Proszę przyślijcie mi nr konta! :oops: .... dobra, jeszcze do końca nie zdziadziałam i coś tam z mózgu mi zostało, znalazłam konto i już zrobiłam przelew (styczeń, luty, marzec), dojdzie jutro. :razz: Quote
Bjuta Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Przyszło 30 od Goasiapak:loveu:, Martynko - wysyłam Ci 30 (20 od Gosiapak styczeń, luty i 10 od Acha44) a 10 na marzec od Gosiapak księguję na marzec i odsyłam do poczekalni ;) Quote
AGA35 Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Witam trafiłam tu za poleceniem Martyny .mamy chętną do adopcji owczarka niemieckiego od nas (mazowieckie) i chcałam sie spytać czy ktoś od was mógł by sprawdzić domek. Miejscowość Zabrze Biskupice Quote
Bjuta Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Wkleję Twój post w wątek schroniska w Zabrzu. [url]http://www.dogomania.pl/threads/25986-SCHRONISKO-W-ZABRZU-pAE-ka-w-szwach-Potrzebujemy-Waszej-POMOCY[/url] Quote
Mysia_ Posted February 14, 2010 Author Posted February 14, 2010 wizyta przedadopcyjna załatwiona ;) a jak tam Skarbek? :D jak spędził Walentynki? :) Quote
Bjuta Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Przyszło 10 od Eski :loveu:, Martynko - od razu wysyłam, bo spodziewamy się tylko jeszcze wpłaty od BasiD, a ona zawsze robi przelew pod sam koniec miesiąca, więc niech dyszka Eski od razu biegnie do Skarbusia. Quote
BasiaD Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Chyba udało mi się zaskoczyć..Przelew powinien być jutro z rana na koncie..Niestety dalej mam kłopoty zdrowotne i dlatego tak mi opieszale wwszystko idzie, ale kaskę wysłałam dziś wieczorem wię jutro z rana już powinna być...Mizianko dla Skarbusia.. Quote
Bjuta Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 Dziękujemy Basiu!!! :loveu: To ja od razu zmienię stosowną sumę w przelewie, żeby Skarbulec miał już pełny portfel! ;) Quote
Bjuta Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 BasiuD:loveu:, doszło! Dziękujemy!! Martynko wysłałam dziś 40, ale zauważyłam, że zrobiłam błąd rachunkowy, więc jeszcze dosłałam 10 (pewnie przyjdzie dzień później). Wszystkich deklarującym bardzo dziękuję! Już mamy komplecik na luty! [U]luty 2010[/U] 10 zł Magnesiatko (23.XII) 10 zł Mysia (4.I) 10 zł Divi (7.I) 10 zł Kikou (29.I) 10 zł Bjuta (1.II) 10 zł Mama Bjuty (2.II) 50 zł Bjuta (2.II) - extra na szczepienie 10 zł Acha44 (8.I) 10 zł Gosiapk (10.II) 10 zł Eski (13.II) 30 zł BasiaD (15.II) [B][COLOR=Red]- 100 Bjuta wysyła [/COLOR][/B][B][COLOR=Red]Martynie[/COLOR][/B] (2.II) [B][COLOR=Red]- 30 Bjuta wysyła [/COLOR][/B][B][COLOR=Red]Martynie[/COLOR][/B] (10.II) [B][COLOR=Red]- 40 Bjuta wysyła [/COLOR][/B][B][COLOR=Red]Martynie[/COLOR][/B] (14.II) [B][COLOR=Red]- 10 Bjuta wysyła [/COLOR][/B][B][COLOR=Red]Martynie[/COLOR][/B] (15.II) Quote
Divi Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Bjuta czy ja juz robiła przelew w Lutym bo niby ustawiłam stału ale nie wiem czy poszedł, mam jakieś zawirowania na koncie . Quote
Bjuta Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 W styczniu przelałaś 20, więc zaksięgowałam po 10 na styczeń i luty (stąd ta moja pomyłka na 10 zł, o której pisałam). Quote
Recommended Posts