Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

martyna87 napisał(a):
Wyszlismy finansowo na zero skarbus narazie nie choruje ma sie dobrze . Jezeli chodzi o finanse najblizszy wydatek to szczepienia w lutym no i ta karma ktora starcza na okolo miesiac. Wiec narazie pieniadze na gwałt nie potrzebne bede bierzaco pisała o jakis nagłych sytuacjach . :lol:

Martynko a czy Skrabuś się trwale przestawił na tryb dzienny i daje Wam łaskawie pospać?

Posted

bardzo przepraszam za offa ...przeczytajcie proszę

[FONT=Arial]pies bez imienia , który dopiero dzięki dogomaniakom przestał być anonimowy.
Przerażony schroniskowym życiem swoją budę uważa za jedyne bezpieczne miejsce , tak bezpieczne że jej nie opuszcza.Każdy dzień przeżywa przytulony do ścian budy. Dzień za dniem , coraz bardziej zapomniany, niewidoczny i nieszczęśliwy
Ale przychodzi taki dzień kiedy otwiera się wieko budy i w świat Samsunga wkraczają schroniskowe wolontariuszki... już nie jest sam , rozpoczyna się walka o lepsze życie dla rudaska,
Ruszają tryby dogomanii , wiadomo że trzeba go stamtąd wyciągnąć , za wszelką cenę i tak szybko jak tylko się da .
Zbierane są fundusze na jego powrót do świata , deklaracje jednorazowe , deklaracje comiesięczne , wiadomo że trzeba mu znaleść dom tymczasowy ,nie hotel dla psów ale dom , w którym będzie mógł znowu uwierzyć w człowieka
lena13 daje mu takie miejsce , w swoim domu , domu tymczasowym , w którym psy otrzymują to co w psim życiu najważniejsze miłość i opiekę ,ciepło ludzkiej dłoni i bezpieczeństwo .

Niestety nie udało się zebrać wystarczającej ilości deklaracji stałych aby zapewnić mu bezpieczny azyl
Suma uzbieranych pieniędzy nie wystarczy na długo , a Samsungowi potrzeba czasu na to by uwierzył i stał się szczęśliwym psem gotowym do adopcji .

Jeżeli możesz , pomóż , każda , nawet niewielka deklaracja stała pomoże uratować rudaska , który ze strachu przed człowiekiem chce stać się niewidoczny , nie pozwólcie mu zniknąć .....
[/FONT]

to jego wątek http://www.dogomania.pl/threads/1738...eramy-na-hotel

a to bazarek z deklaracjami http://www.dogomania.pl/threads/1753...1#post13670301

Posted

Bywa że jeszcze od czasu do czasu wyjdziemy na nocny spacer ale to raczej sporadycznie .Myślę że to było spowodowane tymi bólami brzucha teraz jak coś porwie na spacerze to zapobiegawczo daje nospe i nie ma wielkich sensacji.

Posted

martyna87 napisał(a):
Bywa że jeszcze od czasu do czasu wyjdziemy na nocny spacer ale to raczej sporadycznie .Myślę że to było spowodowane tymi bólami brzucha teraz jak coś porwie na spacerze to zapobiegawczo daje nospe i nie ma wielkich sensacji.

tyle dobrego...

Posted

Cioteczka kinia każdemu naszemu pieskowi kupiła prezencik na gwiazdkę. Wczoraj miałam wenę na robienie zdjęć ubrałam choinkę i pomyślałam że przydałby się jeszcze mikołaj :)

Posted

Super zdjęcia :) Za chwilkę zrobie przelew na styczeń i luty :) Dla Skarbusia ;) Dziewczyny jeżeli kiedykolwiek bym zapomniała o przelewie piszcie do mnie śmiało, również jak coś (odpukać) będzie się działo, czy będzie dla Skarbusia potrzebne... Ja nie mogę się przyzwyczaić do tego forum, bardzo rzadko tu zaglądam i nie czytam wszystkiego :( Pozdrawiam serdecznie i... życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt :) Skarbuś a Tobie ogromnej kości i... domku stałego :)

Posted

[quote name='Bjuta']Tu są rozliczenia wpłat na DT Skarbusia:

październik 2009

50 zł A.R.S (17.X)
10 zł Eski (17.X)
50 zł Bjuta (18.X)
30 zł BasiaD (19.X)
10 zł Magnesiatko (19.X)
10 zł Gosiapk (20.X)
12 zł Acha44 (20.X)
10 zł od Mysi (20.X)

-------
182

wypłaty w październiku:

-110 Bjuta wysyła Martynie (18.X)
-50 Bjuta wysyła Martynie (20.X)
-12 Bjuta (21.X) wpłaca na wyróżnienie allegro. http://www.allegro.pl/item788026201_skarbus_staruszek_przerazony_samotnoscia_pies.html
-20 Bjuta wysyła Martynie (27.X)
total:

- 170 Martyna
-12 Bjuta

czyli - 182

STAN KONTA PAŹDZIERNIKOWEGO:
0 zł

listopad 2009
10 zł Magnesiatko (19.X)
10 zł Gosiapk (20.X)
10 zł Kikou (20.X)
10 zł Bjuta (1.XI)
10 zł Acha44 (2.XI)
50 zł Gosiapk (4.XI)
10 zł Divi (10.XI)
38 zł Divi i Pliszka - z bazarku (10.XI)
2 zł Bjuta (10.XI)
10 zł Eski (12.XI)
30 zł BasiaD (12.XI)
10 zł Mama Bjuty (24.XI)

total 200

- 40 Bjuta wysyła Martynie (1.XI)
- 60 Bjuta wysyła Martynie (7.XI)
- 50 Bjuta wysyła Martynie (10.XI)
- 10 Bjuta wysyła Martynie (12.XI)
- 30 Bjuta wysyła Martynie (13.XI)
- 10 Bjuta wysyła Martynie (24.XI)

- 100 Obarczus87 wysyła Martynie bezpośrednio ze swojej i z kundelkowej skarbonki

total 0

grudzień 2009

10 zł Magnesiatko (19.X)
10 zł Gosiapk (20.X)
10 zł Mysia (25.XI)
10 zł Kikau (27.XI)
20 zł Bjuta (1.XII)
10 zł Mama Bjuty (1.XII)
10 zł Acha44 (2.XII)
20 zł Divi (7.XII)
30 zł BasiaD (9.XII)
20 zł Eski (10.XII)
50 zł Czerda (14.XII)

czyli + 200

- 70 Bjuta wysyła Martynie (1.XII)
- 30 Bjuta wysyła Martynie (7.XII)
- 30 Bjuta wysyła Martynie (9.XII)
- 20 Bjuta wysyła Martynie (11.XII)
- 50 Bjuta wysyła Martynie (14.XII)

Total + 0

styczeń 2010
10 zł Magnesiatko (23.XII)

luty 2010
10 zł Magnesiatko (23.XII)

Posted

Bjuta napisał(a):
Wcale nie chciałam przekleić postu z pierwszej strony, tylko zedytować!!!!! Mam SERDECZNIE DOŚĆ NOWEGO DOGO!!!!!!!

Bjuta przynajmniej ja widzę, że pieniążki doszły :) Też nie mogę się do nowego forum przyzwyczaić :(