Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Rezerwuję miejsce dla Skierki. Musicie jednak dowieźć ją do trasy w Łodzi lub do Krośniewic. Zbójini jedzie trasą A1:

Zbójini napisał(a):
Więc własnie się wykluło że jedziemy na zlot ONków na Śląsk ( żeby bylo ciekawiej bo rzadko tam jeżdżę:razz:).
Wyjazd 31.04 po południu (17-18) Pruszcz Gdański A1 przez Łódź. Knurów w nocy. 1-3 zlot niedaleko Knurowa.
2-go muszę wyskoczyć do Wrocławia więc mogę wziąć nakrętki od Poker.
3-go wracamy po obiedzie ta samą trasą.
Jedziemy z psem więc jeśli mamy wziąc jakieś drapiezniki to musza być dobrze zsocjalizowane:cool3: a najlepiej w transporterku jesli małe.
Jesli ze schronu to wykąpane. Książeczka szczepień, umowa adopcyjna.

Już piszę do Pani z Krakowa. Wciąż czeka. I ma już wszystko przygotowane :)

Posted

Niestety Skierka dzisiaj nie pojechała, bo transport nawalił na całej linii! Szkoda słów:(( Ale Skiera i tak pojedzie, tylko,ze w późniejszym terminie. Jest mi tym bardziej przykro,że tak wyszło, ponieważ to ja załatwiłam ten kulawy, jak się okazało, transport:( Wszystkich za to zamieszanie przepraszam.

Posted

Martka1982 skontaktuj się ze Zbójini na PW, aby ustalić szczegóły dowozu Skierki do trasy na Łódź. Lepiej wcześniej wszystko zgrać. Pani z Krakowa nie poddaje się. Przyjedzie po sunieczkę do Katowic pociągiem :lol: Skierka niestety będzie musiała zostać rzucona na głęboką wodę: hałas miasta, dworzec, tłum ludzi. Ważne, że to zmiana na lepsze.

Czy jest możliwość wykąpania Skierki w schronisku? Nie zapomnijcie o książeczce zdrowia lub dowodzie szczepienia p. wściekliźnie.

Posted

Hallo, hallo - Żbójini czeka na kontakt!!!

Zbójini napisał(a):
Zulugula.W Łodzi gdzieś 22:00. Castorama przy trasie nr 1 pasuje? Katowice koło 1:00 w nocy więc gdzieś... Może byc Dworzec główny.
W drugą stronę rozumiem odwołujesz tego psiaka?

Poker. Poproszę o telefon 2-go rano. Czy mój nr tel. jest znany?;)

Posted

martka1982 napisał(a):
Pisałam do Zbójini na PW.

Martka, Pani z Krakowa zaproponowała, że sama przyjedzie w majówkę po Skierkę. Może jednak być w schronisku w sobotę (rano do 11:00). Czy będzie możliwe jej wydanie w tym dniu? Czy możesz się z tą Panią skontaktować? Daj mi znać na PW (o ile nie będzie zapchane).

Posted

[quote name='Sabina02']Wymienilam Daisy na Komete w Allegro... :lol:

PS. Czy nie znalazloby sie jakies lepsze zdjecie Julki? Tak zeby chociaz troche wiecej ja bylo widac, nie tylko pysio?

Oto Julka:) Cała:)

Posted

martka1982 napisał(a):
W schronisku w Koninie 24h na dobę jest ktoś. Oczywiście,że możliwe jest wydanie psa w weekend. Wtedy zresztą jest najwięcej adopcji. Wykonamy telefon do tej pani:)

Czy umówiliscie sie już konkretnie na odbiór Skierki?

Posted

A co powiecie na to cudo......... ?

Oto Wika
To około 8 letnia Wika, zapomniany pies, wczoraj postarałam się o spacer dla niej, jest ok idzie ładnie, była bardzo zadowolona więc będzie chodzić napewno częściej. Trafiła do schroniska w 2002r. Więc jest już w schronie 7 lat :crazyeye: (nie wiem czy były jakieś jej adopcje, chyba nie) i o dziwo nikomu nie wpadła w oko to naprawdę przerażające... :shake:
Przy zakładaniu szelek trochę się bała, bo nie wiedziała o co chodzi (no bo kiedy ja to byłam na spacerze:roll:). Widać było w niej radość, że może trochę poznać świata, a nie widziec w oczach tylko kratki. Bardzo przyjazna, spokojna i pieszczotliwa sunia. Uwielbia obecność człowieka, choć tak była zainteresowana otoczneniem, że chwilami mnie zlewała, ale co tam... :eviltong: Niech sobie dziewczyna poużywa póki może, na tyle ile będę mogła będzie chodziła na spacerki bo żal psinki.....

Cała WIKA:

Wika baardzo mocno się przypomina, bo to strasznie zapomniana psinka!