ANETTTA Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 .......................piekności szczęsliwe ... 1/4 2/4 3/4 4/4 link/URL: Quote
ANETTTA Posted April 13, 2009 Author Posted April 13, 2009 1/6 2/6 3/6 4/6 5/6 6/6 link/URL: na dzisiaj to juz koniec fotek ..nacieszyc oko ......i co koleżanki czekamy na kolejne ...... :evil_lol: Quote
Paulina_mickey Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Toż to nie dom, tylko RAJ!!!:loveu: Lepszego miejsca dla tego psiaka nie mogło być:multi::multi::multi: Quote
niunia448 Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Wspaniale, cudownie,wybornie no miodzio:) az mi sie łezka zakreciła w oku...jak ja kocham takie wspaniale historie:) Quote
Paulina_mickey Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Takie historie sprawiają, że pomimo tego całego cierpienia które człowiek zadaje zwierzętom wraca wiara w dobro i chęć pomocy innym stworzeniom :multi: Quote
ANETTTA Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 a ja jak ja sie bałam adopcji tego misiaczka ..kojca boksu i cierpienia nie nie u Ciebie kochana ogólnie pisze ....Paulina zarzucona na gg przezemnie itd .....a tu prosze heppy end Quote
ockhama Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Jest piękny... i ma pięknie... dzięki Wam. Foty - zdecydowanie popieram! Więcej fot wszystkich domowych "chipsów"! :lol: Quote
LACRIMA Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Dziękuję Wam Kochani za ciepłe słowa, ale to przede wszystkim Wam należą się ogromne podziękowania i szacunek, za to co robicie. Wasza bezinteresowność i poświęcenie sprawiają, ze człowiek sam czuje się lepszy. Gdyby nie Wy Bartka nie byłoby dzisiaj u mnie, nie byłoby Lusi. Czy wiecie, jak wielu ludzi uszczęśliwiliście, jak wiele psiaków dzięki Wam jest szczęśliwych? Jak wielu psom uratowaliście życie? Cóż ja? Po prostu kocham bernardyny. Ja pomogłam jedynie kilku świadomie wybranym psom, a Wy pomagacie im wszystkim. I z reguły jesteście często ich ostatnią szansą. Quote
ockhama Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 LACRIMA napisał(a):... Ja pomogłam jedynie kilku świadomie wybranym psom, a Wy pomagacie im wszystkim. I z reguły jesteście często ich ostatnią szansą. Ewo... niestety nie można pomóc wszystkim... a pomóc jednemu psu, to dla tego konkretnego psa, to właśnie jest jego "ostatnia szansza na być lub nie być"... Quote
ANETTTA Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 [quote name='ockhama']Ewo... niestety nie można pomóc wszystkim... a pomóc jednemu psu, to dla tego konkretnego psa, to właśnie jest jego "ostatnia szansza na być lub nie być"... dokładnie ... szukam azylu spokoju DT dla psa z wrzesni .... błagamy o pomc .... Benki-Września - Strona 19 - Dogomania Forum moze ktos z WAs zna kogos kto by przygarnł takie słodkosci ... Quote
LACRIMA Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 Weszłam w link. Serce pęka. Wziąć nie mogę, ewentualnie jakiś tymczas w wakacje. Ale mogę podrzucić jakieś pieniądze chociaż na jedzenie, jeśli ktoś wziąłby na DT, ale boi się, że nie wykarmi, bo to duży pies. Quote
ANETTTA Posted April 18, 2009 Author Posted April 18, 2009 narazie psik zostaje ..w schronisku ... szukamy mu dalej dt lub ds Quote
LACRIMA Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Pozdrowienia od Bartłomieja. U nas wszystko ok. Trochę mieliśmy komplikacji pokastracyjnych, ale już wszystko w najlepszym porządku. Wyniki badań krwi i moczu zaskakująco dobre. Psisko zdrowe i wesolutkie. 1.05 w Bełchatowie dr Garncarz zapowiedział przeprowadzanie konsultacji okulistycznych. Do Bełchatowa od nas jest zdecydowanie bliżej, więc zapisaliśmy się na wizytę. Czekamy teraz na jej potwierdzenie. Ktoś z w-wskiej lecznicy ma do nas zadzwonić w tym tygodniu. Nie wiem, jak damy radę z przetransportowaniem naszego bambaryły (jakiż on ma apetycik!), ale coś wymyślimy. Dr Garncarz ma nam podpowiedzieć, jaki podać ewntualnie lek uspokajający. Lekarze od nas obiecali pilotować, jeśli Bartek zostałby poddany leczeniu. Super PIES! Quote
zuzlikowa Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 SUPER DOM...a w nim SUPER LUDZIE...z SUPER PSAMI!:loveu: Dziękujemy!:lol: Quote
Paulina_mickey Posted April 28, 2009 Posted April 28, 2009 Tak się cieszę, że wszystko w porządku :multi::loveu: pozdrowienia dla nas i dla wszystkich Waszych pociech :loveu::buzi: Quote
LACRIMA Posted May 1, 2009 Posted May 1, 2009 Po dzisiejszych konsultacjach okulistycznych u dra Garncarza: oko prawe 100% zaćma, oko lewe 80% zaćma, poodklejana siatkówka w obydwu, wylewy. Transport Bartłomieja bez problemów i psychotropów. Quote
Paulina_mickey Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 On był od zawsze ślepy czy coś było przyczyną utraty Jego wzroku? Quote
zuzlikowa Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Jaka ostateczna diagnoza odnośnie możliwości odzyskania wzroku przez Bartłomieja? Jest sens przeprowadzania zabiegu?...możliwość? Pozdrawionka dla wszyyyystkich domowników!:loveu: Quote
LACRIMA Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Widział. Zaćma następowała stopniowo, na skutek jakiegoś urazu (być może gryzł się z innym psem i został uderzony w głowę). Gdybym spotkała go z rok wcześniej miałby większe szanse. Quote
zuzlikowa Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Jaki jest sens przeprowadzania zabiegu? ...radzi sobie bez z tym niedowidzeniem? ...czy brak wzroku,zagraża mu? ...czy przez to stwarza jakieś zagrożenie dla otoczenia? ...czy grozi mu przez to utrata domku? Odpowiedzi na te pytania dadzą też odpowiedź na to podstawowe... Moim zdaniem,psy potrafią stosunkowo szybko nauczyć się wykorzystywać ponad normę sprawne zmysły... Quote
LACRIMA Posted May 2, 2009 Posted May 2, 2009 Oko prawe bez szans, na oko lewe dr Garncarz daje 50%. Powodzenie operacji zależy od tego, co jest pod soczewką. Trzeba ją najpierw zdjąć i zobaczyć. W Polsce nie przeprowadza się tego typu nieinwazyjnej diagnozy nawet u ludzi (Szwecja), jedynie operacyjnie. Jeżeli pod soczewką będzie dobrze wtedy Bartłomiejowi zostanie wszczepiona sztuczna soczewka. Ale to okaże się dopiero na stole zabiegowym. Jaki jest sens przeprowadzania zabiegu? Quote
Recommended Posts