niunia448 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Witam. Ja również pracuję w tym schronie jako wolontariuszka;) już drugi rok. co do kastracji piesia to zrobią to w miarę szybko ale musi on przebyć 2 - tygodniową kwarantannę czyli jeszcze około tygodnia. ślepota u psów to nie jest duży problem gdyż najważniejszy juest zmysł powonienia ale myśle, że nie trzeba tego nikomu tłumaczyć;) Quote
zuzlikowa Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Anettta szukaj kogoś na wizytę przedadopcyjną! Domek wygląda sensownie...warto dać szansę beniowi tam gdzie już coś wiedzą o problemach beniów!A ślepota nie musi stanowić wielkiego problemu. No to trzymam kciuki!:loveu: Quote
Paulina_mickey Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 No to teraz tylko przydało by się poszukać kogoś z Łodzi do wizyty. A Anetko może tamtym ludziom z Lublina pokazać jakiegoś innego benia? Quote
ANETTTA Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 poczekaj ta pani ma dp mnie dzwonic za godzinke ..bo teraz nie mogła gadac ... Quote
ANETTTA Posted March 27, 2009 Author Posted March 27, 2009 prosiłam dziewczyny z łodzi ..oczywiscie sie odezwały gotowe do pomocy ... jednak nie potrzebujemy juz tej wizyty ...a moze tylko ..poadopcyjną :multi::multi: Pani nas przechytrzyła(mam nadzieje ze sie nie obrazi )pozdr nową Panią beniulka ..jak nas czyta ..???a mówiła ze tu zagląda otóż Pani sobie zadzwoniła pogadała ....z kierownikiem ....i jutro smiga po benia .. benius juz czeka na nią odjajczony ....(dzisiaj miał kastracje ) Pani przemiła z głosu .... zyczymy powodzenia i czekamy na wiesci same dobre szczęsliwe ...o beniulku .. Quote
zuzlikowa Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Dobrze by było więcej tak zdecydowanych i ofiarnych osób...no,jednak myślę,że beniu odda wszystko co dostanie! A ślepota...to nie musi być problem! Cieszę się ,że beniu znalazł domek! To miłego początku i dalszego życia chłopię beniowe! Nowej rodzince...dziękuję!:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
LACRIMA Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Witam wszystkich bardzo cieplutko i dziękuję za tego psiaka. Jeszcze go nie widziałam, a już go kocham. Ok. 7 rano ruszam do Lublina i zaraz go wymiziam za nas wszystkie. To jego ostatnia!!!!! noc w schronie. Po kastracji (dzisiaj po południu) czuje się ponoć dobrze. Mam nadzieję, że droga minie nam spokojnie. Przepraszam, że byłam taka wyrywna w działaniu, ale nie dałam rady dłużej czekać, wiedząc, że ten biedak tam siedzi. Skoro nie wyszło nam spotkanie przedadopcyjne, zapraszam serdecznie na poadopcyjne. Jutro wieczorem dam znać, jak nam poszło. Jeszcze raz bardzo Wam wszystkim dziękuję. Quote
ANETTTA Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 witamy nową kochana dogomaniaczkę .......(rozmawiłysmy razem prze tel ) i czekamy na same dobre wieści ............:multi::multi::multi::multi::multi::multi: benius rozumiem juz w drodze ...... Quote
zuzlikowa Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Dobre wieści mile widziane!:loveu: Dzięki... i spokojnej drogi!:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Paulina_mickey Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Hejo hejo my dopiero wróciliśmy ze schroniska. Wyściskaliśmy benia na pożegnanie, ale myślę że dopiero wieczorkiem Pani coś o nim napiszę, bo jak wychodziliśmy to Pani jeszcze w schronisku była :cool3: Mam też fotki to Wam pokażę, jakie cudo znalazło super domek :multi: Quote
ANETTTA Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 jaki on słodziutki ..kochaniutki i sliczniutki ......:multi::multi::multi::multi::multi::multi: ciekawe jak droga beniowi zleciała ... Quote
Paulina_mickey Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 No już Wam pokażę, mam nadzieję że nikt się nie obrazi jak wstawię te zdjęcia :diabloti: Tak bardzo cieszę, się że beniu będzie miał nowe lepsze życie, czekam aż LACRIMA zda relację jak poszło. A my w wolnej chwili właśnie takie zdjęcia zrobiliśmy : Taki jestem grzeczny i ładnie czekam. Tak zdjęcie wyszło, to absolutnie nie jest oznaka agresji: To pewnie z wrażenia troszkę gorąco się zrobiło I drzemię sobie w oczekiwaniu:loveu: Pysiolek:loveu: Quote
Paulina_mickey Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Takie trzy zbliżenia:loveu: Mizianko Quote
Paulina_mickey Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 CD Profil I pożegnanie ze mną:loveu: I Mike:loveu: TYLE:evil_lol: Quote
Paulina_mickey Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Jak dla mnie to zdecydowanie pies ideał :loveu: Quote
zuzlikowa Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Jak dla mnie to zdecydowanie pies ideał :loveu: Wiesz co mówisz...miziałaś go!:loveu: Bądź szczęśliwy psiaku! Bardzo szczęśliwy! Tobie nie brakowało wzroku...tylko swojego domu i swojego serca!:loveu::loveu::loveu: Quote
LACRIMA Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Bartek, Bartuś, Bartusieczek właśnie zasnął. Na razie u mnie w pokoju. Wolę mieć go na oku te pierwsze noce. Później sam sobie wybierze swoje miejsce, w domu lub w ogrodzie. Jest przekochany i aż za grzeczny. Droga bez problemów, tylko b. długa. Zrobiłam ponad 600 km. Bałam się jego ślepotki, ale zupełnie niepotrzebnie. W ogrodzie radzi sobie doskonale, sam maszeruje odważnie, oddala się bez lęku. Trzeba jedynie mówić do niego, bo wyraźnie nasłuchuje i uspokaja się. W domu nie robiłam eksperymentów, bo wystarczy jemu na razie wrażeń. Pewniej czuje się na dworze i jeśli zechce może zająć jednen z psich domków, bo moje suczki raczej podziękowały. Zjadł jak przystało na bernardyna, wypił porównywalne ilości, siku i kupa imponujące. Moja bernardynka to jednak subtelna panienka. Albo od urodzenia nie widzi, albo coś jednak widzi, bo różnice w zachowaniu są właściwie niezauważalne. Na poniedziałek umówię lekarza, żeby obejrzał Bartka, pobrał krew do badań, itd standardowe działania. Od jutra zaczniemy poznawać teren i oczywiście siebie wzajemnie. A poza tym to jest piękny. Obiektywnie piękny, co zresztą widać na zdjęciach, które zrobiła Paulina_mickey. Dziękuję bardzo za nie. Niech żałują wszyscy ci, którym przy wyborze psa niewidomy bernardyn kojarzył się jedynie z problemami. Serdecznie wszystkich pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję. Koniec historii: NIEWIDOMY BERNARDYN POSZUKUJE DOMU!!! Quote
ANETTTA Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 no to co pora zmienić tytuł ..tak dzieki za inf łza mi sie w oku okęći ....ciesze sei ze zrobiłam to ogłoszenie i ze barus ma tak cudowny ...kochajacy i MąDRY dom prosze z nami zostac i zdawac nam relacje ....z radością poczytamy ... tak ja tu watek bernasia Zostań wirtualnym opiekunem Bethowena!!! Szukamy DS!!!Zbieramy na karmę dla alergików - Strona 87 - Dogomania Forum pieknego cudownego a inf z cudownego domu ...mądrego ...i z sercem ...czytamy z radośćią :multi::multi::multi::multi::multi::multi: powodzenia i prosze miziac tego naszego miska ..bo on spragniony tych pieszczot ... Quote
zuzlikowa Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 ...no,no...lecę poczytać co u benika...BARTUŚ_pięknie!...a tu prócz wzruszających peanów o Bartusiu i co nieco o Berciku!:evil_lol: Cieszę się bardzo,że macie za sobą podróż!Odeśpijcie trudy.Na poznawanie przyjdzie czas od jutra! Dziękuję za szybką decyzję i mądre słowa!:loveu: Bądźcie szczęśliwi! Bartusiu,ty docenisz dobro i oddasz to co dostaniesz! Spokojnego,bezpiecznego życia!:loveu: ...ach,jakiś ty piękny miśku! Quote
ANETTTA Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 no cóz Zuzlikowa kto jak kto ale ty ..taka cudowna Pancia 2 benków co jeden to ładniejszy ...bielutkie chyba w wizirze prane ...:diabloti::diabloti:i jakie szczęśliwe Quote
Mike i Morgan Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 A ja od siebie dodam dwa filmiki Bartusia:loveu: Mysle że LACRIMA się nie obrazi za to :evil_lol: Obraz245.flv video by mike17pl - Photobucket Quote
Mike i Morgan Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Tu ten 2 filmik :eviltong: Obraz246.flv video by mike17pl - Photobucket Quote
ANETTTA Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 a jak tam minał dzionek niedzielny Państwu Batrusia ... Quote
Recommended Posts