szachus Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 Trochę drastyczny tytuł tematu ale tak własnie wygląda sytuacja pewnej 1,5 rocznej suni. Do mojego znajomego weta przyszedł facet przyprowadzając 1,5 roczną sunie i powiedział tak: "Albo Pan ją uśpisz albo sam jej palnę kołkiem w łeb" mój znajomy wyprosił u tego faceta parę dni na znalezienie jej nowego domu. Kombinuję jak tu zabrać sunię od tego faceta, może uda mi się skombinować jej chwilowy domek, sama niestety nie mogę jej zabrać, mam już w domu dwa psy i jak przyprowadzę następnego to mnie rodzina wyeksmituje, postaram się jej coś znależć tymczasowego. Niestety jak nie znajdzie się żaden chętny to będę musiała odwieżć sunię do schroniska. Sunia jest kundelkiem około 20 kilo, jest bardzo spokojna i ufna. Z tego co wiem to do tej pory mieszkała tylko i wyłącznie na dworze i jeszcze nie wiem jak zachowuje się w mieszkaniu. Jak będę wiedzieć coś wiecej to napiszę. Quote
beka Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Schroniska to nie miejsca dla psów ale w tym wypadku, to moze jej uratować życie... Quote
szachus Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 No to już wiem czemu on chce jej śmierci, jest prawdopodobieństwo że sunia jest w ciąży, ponoć uciekła jak miała cieczkę no i teraz musi zapłacić za nieposłuszeństwo... :placz: Quote
Ewelina.w38 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 jeżeli nie możesz jej wziąć do siebie a piszesz, ze nie możesz to niech lepiej idzie do schroniska. Ja wiem, ze nasze schrony nie są najlepsze ale we wrocławskiem nikt jej przecież tak o nie zabije. A jej właściciel ma chyba taki zamiar:angryy: Musisz porozmawiać z "władzami" schronu że suczka jest w takiej i takiej sytuacji. Możesz też poprosić jakąś fundację (Emir, For Animals) i wtedy może znajdą sie pieniądze na sterylkę. Jak już suczka będzie bezpieczna (czy to schron czy tymczas) to koniecznie trzeba założyć wątek. Quote
Poker Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 wątek już jest, po co drugi?Załatwiaj schron, to lepsze niż śmierć. W jakiej ona jest gminie? Quote
szachus Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 o to stary temat, mi niestety nie udało się znależć domu ale na szczęście znajomy wet znalazł, dokładnie nie wiem gdzie trafiła ale ponoć do dobrych ludzi. Quote
Ewelina.w38 Posted October 22, 2009 Posted October 22, 2009 a ja na date nie popatrzyłam. Hmm to ja w błąd wprowadziłam. A jak sie pies miewa? do domku jakiegos trafił, tak? Dobrze tam ma? Quote
Recommended Posts