Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hmm kupiłam worek 15kg Nutro z jagnięciną, i nie wiem czemu strasznie śmierdzi. Termin ważności był przynajmniej do początku 2010.

Wcześniej zawsze kupowałam po 2kg albo po 7,5kg i prawie w ogóle nie pachniały.

Teraz się zastanawiam, czy coś nie tak z tą karmą czy może tamte z jakichś powodów miały mniej intensywny zapach?

Posted

może skład się zmienił albo producent? Royal niedawno też się zmienił-kulki śmierdzą rybą, są jaśniejsze i mniej tłuste:shake: no chyba że przy małym worku była mniejsza kumulacja zapaszku a taki wielki wór Cię poraził?:evil_lol:

Posted

[quote]no chyba że przy małym worku była mniejsza kumulacja zapaszku a taki wielki wór Cię poraził?:evil_lol: [/quote]
Hahaha no bardzo możliwe :cool3: Też brałam to pod uwagę ;)

Z drugiej strony zmienił się dystrybutor i już nie ściągają karmy z USA tylko z fabryki na Węgrzech :roll: A karma wydaje mi się jakby bardziej tłusta :eviltong:

Posted

czyli jak zmienił się producent i jest dostawa z innego kraju całkiem możliwe, że coś tam w karmie zmienili i stąd ten zapach:cool3: obserwuj jak pies na ,,nowe,, jedzonko reaguje a jak smrodek Cię razi kup dużą i szczelną puchę na kulki ;)/ ja taką mam bo śmierdziało mi całe moje mikro M:evil_lol:/

Posted

Koncern Mars (Pedigrie,Chappi itd) przejął Nutro Choice(USA)I Best Choice(Germany).Od tego momentu pogorszyła się drastycznie jakosc wytwarzanych karm:shake:.Niestety oszczędnosći szukaja na karmach,obniżając ilosc i jakośc mięs użytych do produkcji-skandal i tyle,cen nie zminejszyli wręcz poszły do góry(euro kurs).
Przestałem kupować wyroby koncernu Mars i tyle.
Śmierdząca karma z jagnięciną to powód gorszej jakości składników.

Posted

Myślę, że to właśnie wina zmiany producenta. My z tego powodu zrezygnowaliśmy z Nutro Choice mimo, że poprzednia jego wersja była naprawdę super i świetne Bezikowi służyła.

Posted

Ja też już raczej więcej na Nutro się nie skusze, tylko czekam, aż skończymy ten worek (a trochę to potrwa bo pies nie za duży :angryy:).

Szkoda tylko, bo to było moim zdaniem na prawdę świetne jedzenie i służyło mojej suczce :(

PS. [B]Bzikowa[/B], a czym Ty teraz karmisz swojego psa?

Posted

Monyka, waham się pomiędzy Acaną a Brit Care'em. Obie karmy wypróbowaliśmy (różne rodzaje BritCare i jeden rodzaj Acany) i na obu jest OK ale wydaje mi się, że najlepiej na Brit Care Salmon&Potato. I tego chyba zamówię większą ilość.:)

• 3 months later...
  • 2 months later...
  • 2 months later...
Posted

zmienił sie producent.
po przeczytaniu tego doznałem szoku. w karmie wykryto duże nieprawidłości min. stosunek witamin oraz plastik zmielony w karmie :angryy::mad:

poczytajcie [url]http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en|pl&u=http://www.consumeraffairs.com/news04/2009/02/pet_food_recalls106.html[/url]